PREMIER LEAGUE

Αυτό ήταν το κλειδί για τον τίτλο της Λέστερ

Αυτό ήταν το κλειδί για τον τίτλο της Λέστερ

Ο Τζέιμι Βάρντι έβγαλε το καπέλο στον Κλάουντιο Ρανιέρι και αποκάλυψε μία "επαναστατική" απόφαση του Ιταλού τεχνικού που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να καταλήξει ο φετινός τίτλος στα χέρια της Λέστερ.

Η Λέστερ παρουσιάστηκε σταθερή από το ξεκίνημα της σεζόν και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, ωστόσο για τον Τζέιμι Βάρντι το καθοριστικό σημείο μέσα σε αυτή την εκπληκτικη πορεία της ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα μετά την ήττα από την Άρσεναλ με 2-1 την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπου ο Ρανιέρι έδειξε πόσο... αγαπάει την ομάδα του: βλέποντας ότι δεν είχε κάποια αγωνιστική υποχρέωση για σχεδόν 15 ημέρες ελέω του αποκλεισμού της από το FA Cup (το επόμενο παιχνίδι της ήταν στις 27 Φεβρουαρίου κόντρα στη Νόριτς), έδωσε μία εβδομάδα ρεπό στους παίκτες του.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε προτρέψει μάλιστα τους ποδοσφαιριστές του να πάνε κάποιο ταξίδι για να ηρεμήσουν, να αποφορτιστούν και να επιστρέψουν πιο δυνατοί ενόψει, και το "τρικ" αυτό απέδωσε στο μάξιμουμ, αφού μετά την διακοπή η Λέστερ πανηγύρισε 8 νίκες στα 11 επόμενα παιχνίδια της. Ο Βάρντι περιέγραψε την κατάσταση στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου του πρότζεκτ που αφορά την κατασκευή ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Αυτό ήταν το κλειδί για τον τίτλο της Λέστερ

"Ο προπονητής είδε πόσο πολύ παλεύαμε ο ένας για τον άλλο στο ματς με την Άρσεναλ και επειδή δεν είχαμε παιχνίδι όλη εκείνη την εβδομάδα μας έδωσε 7ήμερη άδεια για να ξεχάσουμε τα πάντα και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Ολοι φύγαμε μακριά και κάποιοι από εμάς πήγαμε ως ομάδα στο Ντουμπάι. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς παρουσιαστήκαμε στη συνέχεια και φτάσαμε μέχρι τον τίτλο.

Ήταν σπουδαία ιδέα. Πήγα στο Ντουμπάι και θυμάμαι πως καθόμουν σε μία ξαπλώστρα και στο ίδιο ξενοδοχείο ήταν και η Σάντερλαντ, με τους παίκτες της να τρέχουν πάνω κάτω κάνοντας ασκήσεις. Για μένα το να χαλαρώνω την ώρα που οι άλλοι έκαναν προπόνηση ήταν κάτι όμορφο.

Λειτούργησε τέλεια για μας, δεν υπήρχε άλλη ομάδα που να έδινε 7 ημέρες άδεια στους παίκτες της. Πήγαμε εκεί για να χαλαρώσουμε με τις οικογένειές μας και αυτό κάναμε μέχρι να επιστρέψουμε στις προπονήσεις".

Αυτό ήταν το κλειδί για τον τίτλο της Λέστερ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ηττα στο "Emirates" από την Άρσεναλ (στις καθυστερήσεις), ο Κλάουντιο Ρανιέρι είχε δηλώσει: "Η εμφάνιση ήταν καλή. Είχαμε ένα μικρό στοίχημα με τους παίκτες και μου είπαν ότι αν έπαιρναν εννέα βαθμούς με Λίβερπουλ, Σίτι και Άρσεναλ, να τους έδινα μια εβδομάδα άδεια.

Πήραμε έξι βαθμούς, αλλά σκέφτηκα ότι είμαστε ok. Τους είπα να πάνε σπίτια τους και θα τα πούμε τη μεθεπόμενη Δευτέρα, διότι το αξίζετε. Μπορούν να πάνε όπου θέλουν".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ