PREMIER LEAGUE

Από οπαδοί της Έβερτον, παίκτες... της Λίβερπουλ!

Από οπαδοί της Έβερτον, παίκτες... της Λίβερπουλ!
PA WIRE

Πολλοί είναι οι παίκτες που έκαναν το δρομολόγιο από το ένα άκρο του Λίβερπουλ στο άλλο. Στην παιδική τους ηλικία χειροκροτούσαν τους αθλητές της Έβερτον και μερικά χρόνια αργότερα έπαιρναν το χειροκρότημα από οπαδούς της Λίβερπουλ (vids & picts)!

Το ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Έβερτον θεωρείται και δίκαια είναι ένα από τα πιο ιστορικά και παραδοσιακά ματς, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι δύο σύλλογοι έχουν κατακτήσει συνολικά 27 πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα Αγγλίας, με τους "κόκκινους" του μεγάλου λιμανιού να μετράνε 18 τίτλους πρωταθλητή και 7 Κυπελλούχου και να ακολουθούν οι "μπλε" 9 κατακτήσεις πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου...

"Χρυσή" δεκαετία στη μάχη ανάμεσα στους δύο συλλόγους αποτελεί εκείνη μεταξύ του 1980 και του 1990, όταν η Λίβερπουλ πήρε επτά τίτλους πρωταθλητή και η Έβερτον δύο (1985, 1987), με τα τρόπαια να μην αποχωρούν από την πόλη για... άλλες πολιτείες.

Πολλοί, λοιπόν από τους παίκτες, οι οποίοι στόλισαν με την παρουσία τους το Βρετανικό, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο γαλουχήθηκαν στα ματς των δύο ιστορικών συλλόγων. Ορισμένοι, μάλιστα εξ αυτών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους χειροκροτούσαν από τις κερκίδες του "Γκούντισον Παρκ" τους παίκτες της Έβερτον και μερικά χρόνια αργότερα πήραν το χειροκρότημα στο "Άνφιλντ"!

Το Sport24.gr παρουσιάζει τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι λατρεύτηκαν ή συνεχίζουν να λατρεύονται με τη φανέλα της Λίβερπουλ, όμως στα πρώτα χρόνια της ζωής τους ονειρευόντουσαν να φορέσουν μπλε σορτσάκι...

Από οπαδοί της Έβερτον, παίκτες... της Λίβερπουλ!

Πέναλτι με την Έβερτον!

Θα αρχίσουμε με τον Τζέιμι Κάραγκερ, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο υπαρχηγός της Λίβερπουλ μετά τον Στίβεν Τζέραρντ και εμβληματική φυσιογνωμία για τη νεότερη ιστορία της ομάδας. Ο Κάραγκερ μεγάλωσε στο Λίβερπουλ σε γειτονιά, όπου η συντριπτική τους πλειοψηφία υποστήριζαν τον μεγάλο αντίπαλο, την Έβερτον.

Ο Άγγλος είχε βρεθεί πολλές φορές στις κερκίδες του "Γκούντισον Παρκ" για να δει την αγαπημένη του ομάδα, όμως το 1996 ο ίδιος επέλεξε να φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Από εκεί και πέρα, η ιστορία του είναι λίγο - πολύ γνωστή. Ο Κάραγκερ, πάντως δεν φαίνεται να έχει ξεχάσει τα χρόνια που ονειρευόταν να παίξει για την Έβερτον, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από έναν χρόνο σε φιλικό που έγινε προς τιμήν του εκτέλεσε πέναλτι για τα "ζαχαρωτά".

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, είχε δηλώσει: " Όσο για το δεύτερο πέναλτι, ήμουν μεγάλος οπαδός της Έβερτον ως παιδί και πάντα ήθελα να πετύχω ένα γκολ για αυτούς. Τώρα το κατάφερα και είμαι χαρούμενος για αυτό".

Ο πατέρας στην Έβερτον, ο γιος στη Λίβερπουλ...

Από οπαδοί της Έβερτον, παίκτες... της Λίβερπουλ!

Ο Μάικλ Όουεν έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με τη φανέλα της Λίβερπουλ και έχει ξεσηκώσει πολλές φορές το "Άνφιλντ" με τα γκολ και τις εμπνεύσεις τους. Ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Τσέστερ και στη μεγάλη αγάπη της οικογένειας την Έβερτον.

Ο ίδιος στα πρώτα χρόνια της ζωής του λάτρεψε την ομάδα που χειροκροτούσε ο πατέρας του, όμως στο πέρασμα των χρόνων και την ένταξη του σε ηλικία 16 ετών στη Λίβερπουλ τα πράγματα άλλαξαν, καθώς λάτρεψε και λατρεύτηκε από τον σύλλογο όσοι λίγοι τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ στην πρώτη ομάδα το έκανε στις 18 Δεκεμβρίου του 1996 σε ηλικία 17 ετών. Από τότε φρόντισε να στενοχωρήσει αρκετές φορές τον Όουεν τον πρεσβύτερο, αλλά ο ίδιος μόνο κακία δεν κρατάει στον γιο του, ο οποίος μεγαλούργησε με τους "κόκκινους".

Συχνά στο "Γκούντισον Παρκ"

Από οπαδοί της Έβερτον, παίκτες... της Λίβερπουλ!

Θα συνεχίσουμε με τον Ρόμπι Φάουλερ που αγωνίστηκε στη Λίβερπουλ από το 1993 έως το 2001 και επέστρεψε για έναν ακόμα χρόνο τη σεζόν 2006-07. Ο Φάουλερ γεννήθηκε στο Τόξτεθ του Λίβερπουλ και συχνά βρισκόταν στις κερκίδες του "Γκούντισον Παρκ" για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του Έβερτον.

Παρόλα αυτά, από το 1985 και ηλικία μόλις 10 ετών βρισκόταν στην ακαδημία της Λίβερπουλ... Εκεί τον πήγε ο σκάουτερ των "κόκκινων", Τζιμ Άσπριναλ, ο οποίος είδε ότι ο μικρός διαθέτει μία σπάνια εκτελεστική δεινότητα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν και με την παρουσία του στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις από το 1993 μέχρι το 2001.

Αρνήθηκε συμβόλαιο της Έβερτον!

Από οπαδοί της Έβερτον, παίκτες... της Λίβερπουλ!

Ο Στιβ ΜακΜάναμαν από μικρό παιδί παρακολουθούσε παιχνίδια της Έβερτον και ήταν ένθερμος υποστηρικτής των "μπλε". Ο ΜακΜάναμαν λάτρευε το ποδόσφαιρο και έπαιρνε μέρος σε πολλά τουρνουά στην περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ, με αποτέλεσμα να γίνει... τοπικός ήρωας.

Σκάουτερ της Έβερτον δεν δυσκολεύτηκε να τον εντοπίσει, όμως ο πατέρας του, παρότι οπαδός του συλλόγου αρνήθηκε να εντάξει τον γιο του στα "ζαχαρωτά", διότι η ομάδα τον ήθελε για έναν χρόνο, ώστε να τον δοκιμάσει. Ο πατέρας, λοιπόν σίγουρος για τις ικανότητες του μικρού Στιβ δεν δέχτηκε!

Έτσι, βρήκε ευκαιρία ο σκάουτερ, Τζιμ Άσπριναλ, ο οποίος μάζεψε στις ακαδημίες, όπως γράψαμε και τον Φάουλερ και τον έφερε στη Λίβερπουλ. Ο ΜακΜάναμαν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 1990, έπειτα από εισήγηση του Κένι Νταγκλίς σε ηλικία 18 ετών.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ