ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γκολ για Παναγιώτη Κονέ και Γιώργο Σαμαρά, ντεμπούτο για Μάριο Οικονόμου, πρώτη φορά βασικός με την ΑΙΚ ο Πάνος Δημητριάδης. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο στο οποίο αρκετοί Έλληνες έδειξαν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ήταν αυτό που μας πέρασε. Γιώργος Σαμαράς και Παναγιώτης Κονέ σκόραραν, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Βαγγέλης Μόρας επιβεβαίωσαν πως είναι πολύ σημαντικοί για τις ομάδες τους, ενώ έκανε ντεμπούτο με την Κάλιαρι ο Μάριος Οικονόμου.

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Μόνο στην Championship

Τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αγγλία. Οι δύο Έλληνες της Φούλαμ ήταν ξανά εκτός αποστολής στη νίκη της ομάδας τους επί της Άστον Βίλα (1-2). Ο Κώστας Μήτρογλου παραμένει τραυματίας, ενώ ο Φέλιξ Μάγκατ συνεχίζει να μη δίνει ευκαιρίες στον Γιώργο Καραγκούνη. Εκτός αποστολής και ο Χάρης Μαυρίας στο παιχνίδι της Σάντερλαντ με την Τότεναμ. Αντιθέτως, βασικοί και οι δύο Έλληνες που παίζουν στην Championship. Δεύτερη σερί εμφάνιση για τον Απόστολο Βέλλιο με την Μπλάκπουλ, δεύτερο παιχνίδι που κρατάει το μηδέν για την Μίντλεσμπρο ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ισπανία - Δε βγαίνει ο Βύντρα

Για άλλο ένα παιχνίδι της Λεβάντε πήρε φανέλα βασικού ο Λουκάς Βύντρα σε αντίθεση με τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος έμεινε στον πάγκο στην ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-2). Ωστόσο, ο πρώτος έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Σταθερά στον πάγκο ο Ορέστης Καρνέζης στην ήττα της Γρανάδα από τη Μάλαγα (4-1).

Ιταλία - Επέστρεψε με γκολ ο Κονέ

Εξαιρετική ήταν η αγωνιστική που μας πέρασε στη Serie A για τους Έλληνες. Η αρχή έγινε στο ντέρμπι της Βερόνας με τον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος το Σάββατο μίλησε το Sport24.gr . Ο 32χρονος ήταν βασικός στη νίκη της Ελλάς επί της Κιέβο (0-1) και ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις φάσεις που χρειάστηκε. Λίγο μετά Παναγιώτης Κονέ και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδειχναν ότι είναι πλέον τα πρώτα βιολιά της Μπολόνια. Ο πρώτος επέστρεψε από τραυματισμό και σκόραρε δίνοντας έτσι υπερπολύτιμο βαθμό στην ομάδα του στο παιχνίδι με την Ίντερ (2-2), ενώ ο δεύτερος ήταν πάρα πολύ καλός.

Δύο Έλληνες στο ίδιο γήπεδο είχαμε και την Κυριακή. Ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν αντίπαλοι, με τον Βασίλη Τοροσίδη να πανηγυρίζει για τη νίκη της Ρόμα (1-3). Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ την πρώτη του συμμετοχή με την Κάλιαρι έκανε ο Μάριος Οικονόμου. Ο 21χρονος κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες, είχε καλές στιγμές αλλά δε βοηθήθηκε από την ομάδα του, η οποία έπαιζε πολύ ψηλά. Βασικός τόσο ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στη νίκη της Τορίνο επί της Κατάνια (1-2), όντας μάλιστα ο δεύτερος σε επαφές με την μπάλα στο παιχνίδι, όσο και ο Γιάννης Φετφατζίδης στο παιχνίδι της Τζένοα με τη Μίλαν έχοντας και μία πολύ καλή στιγμή για να σκοράρει.

Όσον αφορά τη Serie B, τα πράγματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Στην ισοπαλία της Νοβάρα με την Κροτόνε (1-1) ο Γιάννης Ποτουρίδης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Γιώργος Κατίδης ήταν εκτός αποστολής. Και πάλι ο μόνος που έπαιξε ήταν ο Σάββας Γκέντσογλου, ο οποίος μπήκε αλλαγή στην ισοπαλία της Σπέτσια με την Πάντοβα (2-2). Στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Βοσνακίδης στη νίκη της Μπάρι επί της Έμπολι, εκτός για την Κάρπι ο Λάμπης Κιάκης.

Γερμανία - Επιστροφή στην ενδεκάδα για Φορτούνη

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να είναι ως συνήθως βασικός και να πιάνει αρκετά καλή απόδοση η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε της Βόλφσμπουργκ με (2-1). Ο 25χρονος είχε παίξει και μεσοβδόμαδα στην ήττα των Βεστφαλών από τη Ρεάλ Μαδρίτης (3-0). Στον πάγκο έμεινε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην ισοπαλία της Σάλκε με την Βέρντερ Βρέμης, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης στην ήττα της Μπάγερ Λεβερκούζεν από το Αμβούργο (2-1). Βασικός με τη δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργκ ο Γιάννης Γκέλιος.

Από εκεί και πέρα, βασικός για πρώτη φορά μετά τις αρχές Φεβρουαρίου ο Κώστας Φορτούνης στην ισοπαλία της Καϊζερσλάουτερν με την Μπόχουμ (1-1). Πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής και ο Στέλιος Μαλεζάς στη νίκη της Φορτούνα Ντίσελντορφ με την Πάντερμπορν, εκτός αποστολής ήταν ο Γιάννης Γιαννιώτας. Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας ο Θανάσης Ράπτης έμεινε στον πάγκο στη νίκη της Στουτγκάρτερ Κίκερς επί της Σάαρμπουκεν (1-0), εκτός αποστολής για τη Χάνσα Ρόστοκ ο Νίκος Ιωαννίδης.

Ολλανδία - Πάγκος για δύο

Ούτε ο Θανάσης Καραγκούνης αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα της Τσβόλε από τη Χρόνινχεν, αλλά ούτε και ο Κώστας Λάμπρου επιλέχθηκε κάτω από τα δοκάρια της Φέγενορντ στο νικηφόρο 2-0 επί της Βάαλβαϊκ.

Βέλγιο - Και έπαιξαν και έφεραν το ίδιο σκορ

Δεύτερη αγωνιστική των play-offs στο Βέλγιο με τους δύο Έλληνες να παίζουν. Βασικός ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην ισοπαλία της Λόκερεν με την Γκενκ (1-1), αλλαγή στο ημίχρονο μπήκε ο Στέργος Μαρίνος στην ισοπαλία της Σαρλερουά με την Κόρτραϊκ (1-1).

Τουρκία - Μόνιμα ενδεκαδάτοι

Βασικός ο Φάνης Γκέκας στην ισοπαλία της Κόνιασπορ με την Αντάλιασπορ (1-1), η οποία της στέρησε τη δυνατότητα να καθαρίσει την υπόθεση παραμονής. Σε όλο το παιχνίδι έπαιξε και ο Αλέξανδρος Τζιολης στην ήττα της Μπεσίκτας από την Κάισερισπορ (2-1).

Σκωτία - Σκόραρε ο Σαμαράς

Για πρώτη φορά βασικός μετά τις 26 Ιανουαρίου έπαιξε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος δικαίωσε πέντε λεπτά μετά τον Νιλ Λένον βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα και θέτοντας έτσι τις βάσεις για τη νίκη της Σέλτικ επί της Νταντί (0-2). Βασικός και ο Βαγγέλης Οικονόμου στην ήττα της Ρος Κάουντι από την Ινβερνές (1-2).

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Η Ραπίντ ήταν η νικήτρια στη μεγάλη μάχη της Βιέννης (0-1) με αντίπαλο την Αούστρια. Βασικός ο Θανάσης Πέτσος για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο πήραν σαφές προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Εκτός αποστολής ο Ταξιάρχης Φούντας, αφού η Γκρόντιγκ αντιμετώπιζε τη Σάλτσμπουργκ, ομάδα στην οποία ανήκει ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ. Εκτός αποστολής και ο Χρήστος Παπαδημητρίου στη νίκη της Λίφερινγκ επί της Σεντ Πόλτεν (3-0).

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχαν αλλαγές στη Ρουμανία. Ο Μανώλης Παπαστεριανός ήταν και πάλι βασικός στη νίκη της Κονκόρντια επί της Τσαελάου Πιάτρα, ενώ εκτός αποστολής ξανά για τη Στεάουα Βουκουρεστίου ήταν ο Παντελής Καπετάνος. Φύλακας άγγελος της Σαγκεάτα ο Λεωνίδας Παναγόπουλος, ο οποίος κράτησε το μηδέν για άλλο ένα παιχνίδι στη νίκη της ομάδας του επί της Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ (1-0).

Βασικός και πάλι ο Γιάννης Παπαδόπουλος στη νίκη της Κρακόβια επί της Γκόρνικ (2-0), σε αντίθεση με τον Στέλιο Ηλιάδη, ο οποίος δεν πήρε λεπτά συμμετοχής στην ισοπαλία της Λοκομοτίβ Πλόβιντιβ με τη Λουντογκόρετς (1-1). Πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας ο Πάνος Δημητράδης, ο οποίος γεύτηκε και τη χαρά της νίκης αφού η ΑΙΚ πέρασε από την έδρα της Γκέφλε (1-2). Και ο έτερος Έλληνας της Σουηδίας, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, Ασιρίσκα, η οποία ηττήθηκε από τη Χάμαρμπι (0-1).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ