ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ασίστ ο Γιάννης Φετφατζίδης, έπαιξε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αποβλήθηκε ο Στέργος Μαρίνος. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπήρχαν πολλοί διακριθέντες αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ακόμα και εκείνοι που πήγαν πολύ καλά δε γεύτηκαν τη χαρά της νίκης. Στα θετικά αναμφίβολα το γεγονός πως αγωνίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έστω κι αν έγινε για ελάχιστα λεπτά, όπως και ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με ασίστ.

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Σταθερά κανένας

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο δεν υπήρχε Έλληνας που να αγωνίστηκε στα αγγλικά γήπεδα. Η Φούλαμ των Γιώργου Καραγκούνη και Κώστα Μήτρογλου δεν είχε υποχρεώσεις από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί από το κύπελλο Αγγλίας. Ο δεύτερος, πάντως, έπαιξε με την Κ21 των Λονδρέζων τη Δευτέρα. Ο Χάρης Μαυρίας έμεινε στον πάγκο στη νίκη της Σάντερλαντ επί της Σαουθάμπτον (1-0), ενώ ο Απόστολος Βέλλιος έμεινε εκτός αποστολής στη νίκη της Έβερτον με τη Σουόνσι (3-1). Τέλος ήττα για τη Μίντλεσμπρο από τη Γουότφορντ (1-0) με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να μη χρησιμοποιείται.

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ισπανία - Εκτός για διαφορετικούς λόγους

Χωρίς έναν εκ των Λουκά Βύντρα και Νίκο Καράμπελα παρατάχθηκε μετά από πολύ καιρό η Λεβάντε, η οποία νίκησε με 1-0 την Αλμερία. Ο πρώτος ήταν τιμωρημένος, ενώ ο δεύτερος είχε πάθει διάταση στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και θα δώσει αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση της Παρασκευής με τη Βαγιαδολίδ. Όσο για τον Ορέστη Καρνέζη έμεινε ξανά στον πάγκο στη νίκη της Γρανάδα (1-0) επί της Μπέτις.

Ιταλία - Ασίστ ο Φετφατζίδης

Ανεβασμένος είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και το επιβεβαίωσε κόντρα στη Μίλαν. Η Μπολόνια ηττήθηκε με 1-0, αλλά ο 27χρονος ήταν πολύ καλός και είχε και μία μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ με τον Κριστιάν Αμπιάτι να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Στον πάγκο έμεινε ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος επέστρεψε από την τιμωρία του.

Πολύ καλός και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην ισοπαλία της Τζένοα με την Ουντινέζε (3-3) και έδωσε την ασίστ στον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στη φάση του 2-3. Μεστή εμφάνιση από τον Βασίλη Τοροσίδη στη νίκη της Ρόμα επί της Σαμπντόρια (3-0). Ο 28χρονος στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πήγε δεξιά, πήρε σαφώς περισσότερες πρωτοβουλίες ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι και πάλι όντας τρίτος σε επαφές μπάλας για τους "τζαλορόσι" με τους Κέβιν Στρόουτμαν και Μιραλέμ Πιάνιτς να είναι οι μόνοι που είχαν περισσότερες.

Δεν έκανε το καλύτερό της παιχνίδι η Ελλάς Βερόνα στην ήττα από την Τορίνο με 1-3. Καταστροφική η εκκίνησή της στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βαγγέλη Μόρα να είναι βασικός και να παρασύρεται κι εκείνος από την όλη εικόνα της ομάδας του. Για τη "γκρανάτα" στον πάγκο ήταν ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Εκτός αποστολής έμεινε στην ήττα της Κάλιαρι από τη Λιβόρνο (1-2) ο Μάριος Οικονόμου.

Όσον αφορά τη Serie B, μόνο ο Σάββας Γκέντσογλου αγωνίστηκε. Ο 23χρονος μπήκε αλλαγή στη νίκη της Σπέτσια επί της Κροτόνε πραγματοποιώντας έτσι τη δεύτερη συμμετοχή του με τη νέα του ομάδα. Στον πάγκο έμεινε ο Γιάννης Ποτουρίδης στην ήττα της Νοβάρα από την Πάντοβα (1-0), ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Γιώργος Κατίδης. Στην ίδια μοίρα και οι Λάμπης Κιάκης (Κάρπι) και Δημήτρης Βοσνακίδης (Μπάρι) που δε συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή των ομάδων τους.

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γερμανία - Έπαιξε ο Κυριάκος

Αν υπάρχει είδηση σε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία αφορά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πήρε λίγα λεπτά στη νίκη της Σάλκε επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-2). Ο 21χρονος μπήκε στο 88' και αυτή ήταν η τρίτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα για φέτος και πρώτη μετά τις 21 Δεκεμβρίου. Αντιθέτως, εκτός αποστολής για τις "ασπιρίνες" ο Κώστας Σταφυλίδης, όπως και ο Γιάννης Γκέλιος στην ήττα της Άουγκσμπουργκ από τη Νυρεμβέργη (0-1). Τέλος, σταθερά βασικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-0).

Όσον αφορά τη Bundesliga II κανένας από τους τρεις Έλληνες δεν είχε λεπτά συμμετοχής. Στην ισοπαλία της Φορτούνα Ντίσελντορφ με την Ουνιόν Βερολίνου (1-1) οι Στέλιος Μαλεζάς και Γιάννης Γιαννιώτας έμειναν στον πάγκο, ενώ ο Κώστας Φορτούνης ήταν εκτός αποστολής στην ήττα της Καϊζερσλάουτερν από την Ερτζγκεμπίργκε Άουε (1-0).

Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας αλλαγή πέρασε ο Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι και να σώσει τη Χάνσα Ρόστοκ από την ήττα (0-1). Στον πάγκο έμεινε ο Θανάσης Ράπτης στη νίκη της Στουτγκάρτερ Κίκερς επί της Όζναμπρουκ, ενώ εκτός αποστολής για άλλο ένα παιχνίδι της Λειψίας τέθηκε ο Χρήστος Παπαδημητρίου.

Ολλανδία - Ξεχώρισε στο ναυάγιο

Κάκιστη ήταν η Τσβόλε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με την Κάμπουρ και γι' αυτό γνώρισε την ήττα με 3-1. Ωστόσο, ο Θανάσης Καραγκούνης ήταν εκ των διασωθέντων για την ομάδα του. Στο πρώτο ημίχρονο σχεδόν κάθε επίθεση γινόταν από τη δική του πλευρά (δεξιά), ενώ στο δεύτερο είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, η μία μάλιστα με ψαλιδάκι. Εκτός αποστολής ο άλλος Έλληνας που παίζει στην Ολλανδία, Κώστας Λάμπρου, στην ισοπαλία της Φέγενοορντ με την Μπρέντα (1-1).

Βέλγιο - Αποβολή για Μαρίνο

Επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα μετά από ακριβώς δύο μήνες για τον Στέργο Μαρίνο αλλά η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη. Η Σαρλερουά ηττήθηκε με 1-0 από τη Σταντάρ Λιέγης με τον 26χρονο να αφήνει στο 65' την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για σκληρό μαρκάρισμα. Βασικός και ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην ισοπαλία της Λόκερεν με τη Γάνδη (1-1).

Σκωτία - Πάγκο ο Σαμαράς

Η Σέλτικ μπορεί να πηγαίνει τρένο, όμως, ο Γιώργος Σαμαράς δε διανύει τις καλύτερες μέρες του στη Γλασκόβη. Ο Έλληνας επιθετικός δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στη νίκη των πρωταθλητών Σκωτίας επί της Σεντ Τζόνστον (3-0), κάτι που είχε γίνει και στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Τουρκία - Ενδεκαδάτοι και οι δύο

Την πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα γεύτηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο 29χρονος μέσος ήταν και στο δεύτερο παιχνίδι της Καϊσέρισπορ βασικός και η ομάδα του πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να σωθεί. Ήττα για την Κόνιασπορ από την Ελάζιγκσπορ (2-3) με τον Φάνη Γκέκα να παίζει σε όλο το 90λεπτο.

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Βασικός και πάλι ο Θάνος Πέτσος στην ήττα της Ραπίντ Βιέννης από την Άντμιρα με 2-1. Όσον αφορά τη Ρουμανία το πρωτάθλημα ξεκίνησε και πάλι με εξ αναβολής παιχνίδι της Στεάουα Βουκουρεστίου με την Κονκόρντια (4-0). Ευρεία νίκη για τους πρωταθλητές με τον Παντελή Καπετάνο να μένει εκτός αποστολής. Βασικός ο Μανώλης Παπαστεριανός για τους φιλοξενούμενους.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ