ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Σκόραρε ξανά ο Παναγιώτης Κονέ, ασίστ για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ντεμπούτο για τον Κώστα Σταφυλίδη, πρώτη φορά βασικός ο Νίκος Καράμπελας. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν 55 Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκονται κάποιοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως οι Παναγιώτης Κονέ και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που παρουσιάζονται πολύ καλοί τον τελευταίο καιρό. Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Γιάννης Φετφατζίδης, κερδίζουν πόντους οι δύο Έλληνες της Λεβάντε.

Την ίδια στιγμή σε μεταβατική περίοδο φαίνεται πως θα περάσουν η Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη και Φορτούνα Ντίσελντορφ των Στέλιου Μαλεζά και Γιάννη Γιαννιώτα, καθώς απέλυσαν τους προπονητές τους, ντεμπούτο για Κώστα Σταφυλίδη, επιστροφή στα γήπεδα για Αντώνη Ρίκκα.

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν αυτή την αγωνιστική που μας πέρασε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι 55 Έλληνες του εξωτερικού, τους οποίους παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα.

Αγγλία - Έπαιξαν Καραγκούνης και Φακίνος

Η δεύτερη αλλαγή του Μάρτιν Γιολ, ο οποίος την Κυριακή απολύθηκε, ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης στην ήττα της Φούλαμ από τη Γουέστ Χαμ (3-0). Ο Έλληνας μέσος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του όσο θα ήθελε και μένει να φανεί τώρα αν ο Ρενέ Μιούλενστεν θα του δώσει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής ήταν ο Χάρης Μαυρίας στη λευκή ισοπαλία της Σάντερλαντ με την Άστον Βίλα και ο Απόστολος Βέλλιος στη νίκη της Έβερτον επί της Στόουκ (4-0). Στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Μπόλτον, ενώ αλλαγή μπήκε ο Γιαννούλης Φακίνος στην ισοπαλία της Μάργκεϊτ με την Κάνβεϊ (1-1).

MANCHESTER, ENGLAND - JANUARY 26:  Giorgos Karagounis of Fulham battles for the ball with Wayne Rooney of Manchester United during the FA Cup with Budweiser Fourth Round match between Manchester United and Fulham at Old Trafford on January 26, 2013 in Manchester, England.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Καραγκούνης Ρούνεϊ GETTY IMAGES

Ισπανία - Εξαίρεση ο Καρνέζης

Πολύ καλό ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες της Ισπανίας, αφού μόνο ο Ορέστης Καρνέζης δεν αγωνίστηκε. Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Γρανάδα από τη Σεβίλλη (1-2). Όσο για τη Γρανάδα ΙΙ, φανέλα βασικού πήρε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης στην ισοπαλία με την Αλγεκίρας. Βασικός για πρώτη φορά φέτος με τη Λεβάντε ο Νίκος Καράμπελας, όλο το 90λεπτο έπαιξε και ο Λουκάς Βύντρα. Οι δυο τους δε δέχτηκαν φάσεις, σε ένα παιχνίδι που γενικά ήταν πολύ κακό, αλλά η ομάδα τους ηττήθηκε από τη Χετάφε λόγω ενός λάθους του Σιμάο (1-0).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ιταλία - Σκόραρε και πάλι ο Κονέ

Διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην ισοπαλία της Μπολόνια με την Πάρμα (1-1). Ο Έλληνας μέσος είχε και άλλες δύο καλές στιγμές και έκανε πιθανότατα την καλύτερή του φετινή εμφάνιση μετά από αυτή με την Κάλιαρι. Βασικός και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχασε και μία καλή ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ. Πολύ καλός και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος όπως με τη Λάτσιο έτσι και αυτή τη φορά μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, βοήθησε σημαντικά στη βελτίωση της Τζένοα και με πολύ ωραία ενέργεια έβγαλε την ασίστ στο γκολ της ομάδας του (1-1).

Αντιθέτως, δεν ήταν καλή αυτή η αγωνιστική για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στην ήττα της Κάλιαρι από τη Μίλαν για μαρκάρισμα στον Μάριο Μπαλοτέλι. Ωστόσο, ο διαιτητής μάλλον εξάντλησε την αυστηρότητά του στη συγκεκριμένη φάση (σ.σ. ήταν απευθείας κόκκινη). Ακόμη, εκτός αποστολής έμεινε ο Σάββας Γκέντσογλου στην ισοπαλία της Σαμπντόρια με την Ίντερ (1-1), ο τραυματίας Βασίλης Τοροσίδης στην ισοπαλία της Ρόμα με την Αταλάντα (1-1), όπως και ο Μάριος Οικονόμου στην ισοπαλία της Κάλιαρι με τη Σασουόλο (2-2). Τη Δευτέρα αγωνίζεται η Ελλάς Βερόνα του Βαγγέλη Μόρα με τη Φιορεντίνα.

Όσον αφορά τη Serie B, δεν αγωνίστηκε κανένας. Ο Γιώργος Κατίδης έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Νοβάρα από την Παλέρμο (2-1), ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Γιάννης Ποτουρίδης. Το ίδιο ισχύει και για τον Λάμπη Κιάκη στην ήττα της Κάρπι από την Πεσκάρα (4-2). Τη Δευτέρα υποδέχεται η Μπάρι του Δημήτρη Βοσνακίδη την Τερνάνα.

Γερμανία - Ντεμπούτο για Σταφυλίδη

Η είδηση της αγωνιστικής στη Γερμανία δεν είναι άλλη από την πρώτη συμμετοχή του Κώστα Σταφυλίδη με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή του Σάμι Χίπια στη νίκη των "ασπιρίνων" επί της Νυρεμβέργης (3-0). Βασικός και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Μάιντς (1-3). Ο Έλληνας αμυντικός ήταν και πάλι πάρα πολύ καλός, καθοδηγούσε την άμυνα των Βεστφαλών, έβγαινε πρώτος στην μπάλα και είχε και μία κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ. Εκτός αποστολής οι Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Παναγιώτης Βλαχοδήμος και Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ).

Όσον αφορά την Bundesliga II, ο Κώστας Φορτούνης μπήκε ξανά αλλαγή στην ήττα της Καϊζερσλάουτερν από την Ντιναμό Δρέσδης (3-2), ενώ δεν έπαιξαν οι δύο Έλληνες της Φορτούνα Ντίσελντορφ στην ήττα από την Καρλσρούη. Ο Στέλιος Μαλεζάς έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Γιάννης Γιαννιώτας ήταν εκτός αποστολής.

Για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας δεν αγωνίστηκε κανένας. Ο Νίκος Ιωαννίδης είδε από τον πάγκο τη νίκη της Χάνσα Ρόστοκ επί της Ροτ-Βάις Έρφουρτ (1-0), ενώ το ίδιο ισχύει και για το Θανάση Ράπτη στη νίκη της Στουτγκάρτερ Κίκερς επί της Βάκερ Μπούργχαουζεν (3-1). Για λογαριασμό της δεύτερης εκτός αποστολής έμεινε ο Γιάννης Σιμώσης, όπως και οι Δημήτρης Αναστασόπουλος (Ρέγκενσμπουργκ) και Χρήστος Παπαδημητρίου (Λειψία).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Σκωτία - Στον πάγκο ο Σαμαράς

Καταιγιστική ήταν η Σέλτικ, η οποία πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου συντρίβοντας τη Χαρτς με 7-0. Ο Γιώργος Σαμαράς έμεινε στον πάγκο, αφού ο Νιλ Λένον, αποφάσισε να τον ξεκουράσει, καθώς είχε αγωνιστεί σε όλο το 90λεπτο την Τρίτη στην ήττα της Σέλτικ από τη Μίλαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λένον μία μέρα πριν τον αγώνα δήλωσε πως περιμένει από τον Έλληνα επιθετικό να αποφασίσει σύντομα για το μέλλον του με την πρόθεση του συλλόγου να είναι να τον κρατήσει.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Βέλγιο - Βασικοί Μαρίνος και Γκαλίτσιος

Βασικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν ο Στέργος Μαρίνος στη λευκή ισοπαλία της Σαρλερουά με την Βάασλαντ, ενώ σταθερά ενδεκαδάτος παραμένει ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην ήττα της Λόκερεν από τη Μόνς. Ούτε αυτή την αγωνιστική έκαναν το ντεμπούτο τους οι Βαλεντίνος Βλάχος και Σπύρος Φουρλάνος, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής στη νίκη της Μπριζ επί της Οστάνδη.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Τουρκία - Και οι δύο τη Δευτέρα

Με τα παιχνίδια της Κόνιασπορ και της Σανλιούρφασπορ κλείνει η αγωνιστική δράση στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας αντίστοιχα. Η ομάδα του Φάνη Γκέκα υποδέχεται τη Ρίζεσπορ, ενώ εκείνη του Γιώργου Φωτάκη φιλοξενεί την Άνκαρασπορ.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ρουμανία - Δεν έπαιξε κανένας

Κανένας από τους Έλληνες παίκτες που βρίσκονται στη Ρουμανία δεν αγωνίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Παντελής Καπετάνος, ο οποίος το Σάββατο μίλησε στο Sport24.gr, έμεινε εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Στεάουα με την Πετρολούλ (1-1), ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Μανώλης Παπαστεριανός στη νίκη της Κονκόρντια επί της Μποτοσάνι (0-2). Ο πρώην παίκτης του Άρη παραμένει τραυματίας και πιθανότατα θα χάσει και το παιχνίδι της Παρασκευής με την Τιμισοάρα. Στον πάγκο έμεινε ο Λεωνίδας Παναγόπουλος στην ήττα της Σαγκεάτα από την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Δε χρησιμοποιήθηκε ο Θανάσης Πέτσος στη νίκη της Ραπίντ Βιέννης επί της Βάκερ Ίνσμπρουκ (3-0), καθώς προτιμήθηκε να πάρει ανάσες, αφού την Πέμπτη είχε παίξει σε όλο το 90λεπτο στη νίκη της Ραπίντ επί της Τουν για το Europa League. Όσο για τον άλλο Έλληνα της Αυστρίας, τον Ταξιάρχη Φούντα, ο 18χρονος πήρε φανέλα βασικού στην ισοπαλία της Λίφερινγκ με την Ράιντορφ (1-1) και έγινε αλλαγή στο 90. Στη Βουλγαρία στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, η οποία νίκησε 2-0 την Νεφτόχιμικ. Βασικός ήταν ο Στέλιος Ηλιάδης, τη θέση του οποίου πήρε ο Κώστας Καζναφέρης. Όσο για τους Έλληνες της Σουηδίας, όπου αγωνίζονταν οι Πάνος Δημητριάδης και Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, τα πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί.

Στην Ουκρανία ο Σωτήρης Μπαλάφας έμεινε στον πάγκο στη νίκη της Χόβερλα επί της Ταβρίγια του Γιάννη Χριστόπουλου (2-1), ενώ σταθερά εκτός αποστολής για ένα ακόμη παιχνίδι της Βόρσκλα έμεινε ο Παναγιώτης Λαγός. Τέλος, από τον πάγκο είδε τη μεγάλη νίκη της Φέγενοορντ επί της Αϊντχόφεν (3-1) ο Κώστας Λάμπρου, αλλαγή μπήκε ο Αντώνης Ρίκκα στα τελευταία λεπτά του αγώνα της Ρεντ Σταρ με την Κολομί, ενώ ο Βασίλης Αποστολόπουλος έμεινε εκτός αποστολής στη νίκη της Πούσκας επί της Πάπα.

*δεν αναφέρονται στο κείμενο οι Έλληνες που αγωνίζονται στην Κύπρο

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ