ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συνάντηση Ελλήνων σε Πορτογαλία, Γερμανία και Σαουδική Αραβία. Γκολ ο Γιώργος Σαμαράς. (VIDEOS)

Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκαν οι επιδόσεις των Ελλήνων στα ξένα πρωταθλήματα, αυτής της αγωνιστικής. Ξεχώρισαν οι μάχες Παπασταθόπουλου - Καπίνο στη Γερμανία, Σάμαρη - Πέλκα στην Πορτογαλία και Σαμαρά - Κούρντι στη Σαουδική Αραβία. Γκολ ο Γιώργος Σαμαράς, νίκες για τις ομάδες των Γιάννη Φετφατζίδη, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Ανδρέα Σάμαρη, Θάνου Πέτσου, Μαυρουδή Μπουγαΐδη και Φάνη Γκέκα.

Αγγλία - Βασικός ο Σταφυλίδης

Στη βασική ενδεκάδα της Φούλαμ, ως συνήθως, ο Κώστας Σταφυλίδης. Στο αριστερό αμυντικό άκρο με τον Τανινκλάιφ και όχι τον Φοφανά μπροστά του, αφομοιώθηκε από τη γενικότερη αστάθεια της ομάδας του. Ήττα, εντός έδρας, με 2-1 από την Ίπσουιτς, κινδυνεύει άμεσα η Φούλαμ.

Ιταλία - Μέτριες εμφανίσεις για τους Έλληνες

Από τον πάγκο είδε ο Τάσος Δώνης, την εντός έδρας ήττα της Σασουόλο από τη Φιορεντίνα με 3-1. Από τον πάγκο ξεκίνησε και ο Μάριος Οικονόμου στην αναμέτρηση της Μπολόνια με την Τερνάνα. Ο Ντιέγκο Λόπες προτίμησε τον Μαϊέτα στο κέντρο της άμυνας, ο Έλληνας αμυντικός πέρασε στη θέση του, στο 73ο λεπτό. Παρά τη "λευκή" ισοπαλία, η Μπολόνια παραμένει στη δεύτερη θέση της Serie B.

Με την ελληνική "τρόικα" στη βασική ενδεκάδα η Βερόνα, παρατάχθηκε στη Γένουα, για την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα. Βασικός ο Βαγγέλης Μόρας στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ραφαέλ Μάρκες, βασικός ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ως κεντρικός χαφ, πλαισιωμένος από τους Γκρέκο και Χάλφρεντσον, βασικός και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης. Ο πρώτος αντικαταστάθηκε από τον Σόρενσεν στο 40ό λεπτό, οι άλλοι δύο αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, στην οποία η Βερόνα γνώρισε την ήττα με 5-2 από τους "τζαλομπλού".

Είναι δεδομένο ότι ο Αντρέα Στραματσόνι θα ξεκινούσε τον Ορέστη Καρνέζη βασικό, κάτω από τα δοκάρια της Ουντινέζε. Έτσι έγινε και στην αναμέτρηση με τη Λάτσιο, ωστόσο οι "φριουλιάνι" γνώρισαν την ήττα με 1-0, εντός έδρας από τους Ρωμαίους χάρη στο γκολ του Καντρέβα. Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση του "Φρίουλι", ήταν ο Παναγιώτης Κονέ.

Γκέλα - νέα- για τη Ρόμα, εντός έδρας, απέναντι στην Πάρμα. Οι "τζαλορόσι" έμειναν στο 0-0, στο "Ολίμπικο". Βασικός ο Κώστας Μανωλάς με τον Γιανγκά-Εμπιουά στο κέντρο της άμυνας, από τον πάγκο είδε το ματς ο Βασίλης Τοροσίδης, εκτός αποστολής ήταν ο Χοσέ Χολέμπας.

Στη Βερόνα και την έτερη ομάδας της, Κίεβο, ο Γιάννης Φετφατζίδης έμεινε στον πάγκο στη νίκη με 2-1 επί της Σαμπντόρια.

Ισπανία - Στον πάγκο ο Βύντρα

Άλλη μία απογοητευτική εμφάνιση της Λεβάντε, αυτή τη φορά εντός προγράμματος. Ήττα από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη με 5-0, με τον Λουκά Βύντρα να μένει στον πάγκο - καθώς ο Λούκας Αλκαράθ προτίμησε να ξεκινήσει τους Ράμις και Νταβίντ Ναβάρο στο κέντρο της άμυνας - και τον Νίκο Καράμπελα να είναι εκτός αποστολής.

Γερμανία - Ο Παπασταθόπουλος νίκησε τον Καπίνο

Την Παρασκευή είχαμε την ελληνική μάχη της Bundesliga. Ντόρτμουντ εναντίον Μάιντς, ή αλλιώς, Παπασταθόπουλος εναντίον Καπίνο. Χαμογέλασε, ο πρώτος καθώς η Μπορούσια κέρδισε με 4-2. Ο Σωκράτης ήταν καλός, δεν φέρει ευθύνη στα γκολ, από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ του Ρόις. Ο Στέφανος βρέθηκε απροστάτευτος από τους αμυντικούς του, το μόνο που μπορεί να καταλογίσει κανείς είναι η αντίδρασή του, στο τελευταίο γκολ της Ντόρτμουντ.

Βασικός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο συγκλονιστικό παιχνίδι της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τη Βόλφσμπουργκ. Ο Σμιντ τον ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας των "ασπιρίνων" δίπλα στον Σπάχιτς. Αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα στο 86ο λεπτό έδωσε μία ασίστ σε ένα από τα γκολ της ομάδας του, στο ματς σημειώθηκαν εννιά τέρματα, η Λεβερκούζεν έχασε με 5-4 από τη Βόλφσμπουργκ.

Από τον πάγκο είδε ακόμη μία αναμέτρηση της Άουγκσμπουργκ ο Γιάννης Γκέλιος, αυτή τη φορά την ήττα από τη Βέρντερ με 3-2, στη Βρέμη.

Ολλανδία - Βασικός ξανά ο Λάμπρου

Σταθερά βασικός ο Κώστας Λάμπρου, κάτω από τα γκολπόστ της Βίλεμ. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του από τη Φιτέσε, στο Άρνεμ και η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-0.

Βέλγιο - Βασικοί οι Έλληνες

Βασικός στο δεξί αμυντικό άκρο της Λόκερεν, ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Έχοντας καλή συνεργασία με τον Ντε Πάου, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Κλαμπ Μπριζ και την υποχρέωσαν σε γκέλα, αποσπώντας της ισοπαλία με σκορ 1-1.

Βασικός, κι αυτός στο δεξί αμυντικό άκρο, της Σαρλερουά ο Στέργος Μαρίνος. Είχε μπροστά του, τον Εντονγκαλά. Η Σαρλερουά υποδέχθηκε τη Γάνδη, αλλά γκολ δεν υπήρχε στην αναμέτρηση.

Πορτογαλία - Ο Σάμαρης νίκησε τον Πέλκα

Η Μπενφίκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Σετούμπαλ με 3-0. Ο Ανδρέας Σάμαρης αγωνίστηκε για 75 λεπτά, παραχωρώντας εν συνεχεία τη θέση του στον Αμορίμ. Ωστόσο ο Ζόρζε Ζεζούς, δεν έμεινε και πολύ ικανοποιημένος ούτε με τον Έλληνα μέσο, ούτε με τον Πίτσι, κάτι που το ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου. Μάλλον άδικος ο Πορτογάλος τεχνικός, καθώς ο Σάμαρης είναι από τους διακριθέντες των "αετών", τον τελευταίο καιρό.

Στο "ελληνικό ντέρμπι" της Πορτογαλίας αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Πέλκας. Βασικός, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Πορτογαλίας, τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Πολωνία - Νίκη για τον βασικό Μπουγαϊδη

Στη βασική ενδεκάδα της Λέγκια Γκντανσκ ξεκίνησε ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης, στην αναμέτρηση με τη Βίσλα Κρακοβίας. Ο Έλληνας αμυντικός είχε θετικότατη παρουσία, απενεργοποίησε τον Γιανκόβσκι και ο ρόλος του στη νίκη της Λέγκια επί της Βίσλα, κάτι παραπάνω από καταλυτικός.

Αυστρία - Θρίαμβος για τη Ραπίντ του Πέτσου

Βασικός ο Θάνος Πέτσος στη νίκη της Ραπίντ Βιέννης επί της Ριντ, με 3-0. Στα χαφ, έχοντας δίπλα του τον Βίντρα, είχε εξαιρετική παρουσία και προσέθεσε άλλη μία θετική εμφάνιση ενώπιον των θεατών του "Ερνστ Χάπελ Στάντιον", της Βιέννης.

Ισραήλ- Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για τον Γ. Παπαδόπουλο

Δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση του Γιάννη Παπαδόπουλου με τη φανέλα της Χαπόελ Άκρε. Βασικός ο Έλληνας αμυντικός μέσος, αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά αντικρίζοντας μία κίτρινη κάρτα, αλλά βλέποντας την ομάδα του να χάνει από την ανώτερη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, με 2-0.

Τουρκία - Νίκη για την Ακχισάρ, "άσφαιρος" ο Φάνης

Επιτέλους νίκη για την Ακχισάρσπορ του Φάνη Γκέκα και του Ρομπέρτο Κάρλος. Βασικός ο Έλληνας επιθετικός, συνέχισε να είναι "άσφαιρος" σε ένα ακόμη ματς, ωστόσο η ομάδα του πήρε τη νίκη απέναντι στην Ερτζίγεσπορ χάρη στο γκολ ενός παλιού μας γνώριμου, του Ντουγκλάο. Κομβική νίκη για την ομάδα του Φάνη Γκέκα που από εκεί που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις - μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα - βρέθηκε να παλεύει για τη σωτηρία της.

Σαουδική Αραβία - Ο Σαμαράς νίκησε τον Κούρντι

Την Παρασκευή, η Αλ-Χιλάλ γνώρισε την ήττα με 2-1 την Αλ-Αχλί. Ο Γιώργος Σαμαράς ξεκίνησε από τον πάγκο για τους γηπεδούχους, πέρασε στο 70ο λεπτό στη θέση του Ναβάφ Αλ-Αμπίντ και έξι λεπτά αργότερα σκόραρε, το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα. Μείωσε, αλλά δεν έφτανε για κάτι παραπάνω καθώς η Αλ-Αχλί του Αμίρη Κούρντι - ο οποίος είδε όλο το ματς από τον πάγκο - πήρε τη νίκη με 2-1.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ