ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα "limit up" και "limit down" των Ελλήνων ποδοσφαιριστών του εξωτερικού. Ποιοι παίκτες έχουν ξεχωρίσει την εφετινή σεζόν και πριν έχουν απογοητεύσει με τις εμφανίσεις τους.

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκές ομάδες χάρη στις επιτυχίες -κυρίως- της Εθνικής ομάδας, αλλά και στο "άνοιγμα" της αγοράς.

Δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποί μας στο εξωτερικό που έχουν ανεβάσει αισθητά τις μετοχές τους και φλερτάρουν έντονα με μία δυνατή μεταγραφή ή ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και παίκτες που την εφετινή σεζόν δεν έχουν παρουσιάσει καλό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει πάρει καθοδική πορεία η καριέρα τους. Γι' αυτό το λόγο, με αφορμή και το γεγονός πως βαδίζουμε προς το τέλος της σεζόν, το Sport24.gr παρουσιάζει τα "limit up" και "limit down" των Ελλήνων παικτών.

Limit Up

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ (ΛΕΓΚΑΝΕΣ)

Μία απ' τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί ο Δημήτρης Σιόβας. Η Λεγκανές απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι τον 29χρονο στόπερ με κανονική μεταγραφή απ' τον Ολυμπιακό έναντι 3.000.000 ευρώ, με τους ανθρώπους της ομάδας να αισθάνονται κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο διεθνής αμυντικός έχει πραγματοποιήσει 24 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η Λεγκανές να παραμείνει με σχετική άνεση στη La Liga, αλλά παράλληλα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Copa del Rey για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ (ΒΙΛΕΜ)

Η απόφαση του Ολυμπιακού να τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στη Βίλεμ, αποδείχθηκε απόλυτα σωστή, αφού ο νεαρός αριστερός μπακ είναι εκ των διακριθέντων την ομάδα του. O 21χρονος αμυντικός μετράει ήδη 32 συμμετοχές την εφετινή σεζόν, έχοντας πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας.

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού

Φαίνεται πως το ολλανδικό ποδόσφαιρο του ταιριάζει... γάντι, αφού τον βοηθάει να ανεβαίνει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, συνδυάζοντας εξαιρετικά τόσο τα αμυντικά όσο και τα επιθετικά καθήκοντά του. Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες πως το καλοκαίρι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό για να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ. Εκτός κι αν προκύψει έντονο ενδιαφέρον από κάποια άλλη ομάδα...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ)

Το 2015, ύστερα από έξι μήνες στον ΠΑΟΚ, αποχώρησε ως αποτυχημένος. Τρία χρόνια αργότερα, ο Ελληνοσουηδός στόπερ φλερτάρει έντονα με μία μεταγραφή σε ένα απ' τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης χάρη στις πολύ καλές εμφανίσεις του με τη φανέλα της άσημης Έστερσουντ.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο λόγος για τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος είχε καταλυτική συμβολή στην εξαιρετική πορεία της σουηδικής ομάδας στο Europa League, όπου κι έφτασε μέχρι τη φάση των 16, πριν αποκλειστεί απ' την Άρσεναλ. Ο 27χρονος αμυντικός έχει, μέχρι στιγμής στη σεζόν, 18 συμμετοχές με ένα γκολ, με το μέλλον να προμηνύεται ακόμα πιο λαμπρό.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ, ΚΑΛΙΑΡΙ)

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης εξαργύρωσε την εξαιρετική διετία με τη Στουρμ Γκρατς, παίρνοντας μεταγραφή τον περασμένο Ιανουάριο στην Κάλιαρι, η οποία κατέβαλε 500.000 ευρώ στους Αυστριακούς για χάρη του. Μπορεί, προς το παρόν, να μην έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του, αλλά είναι σίγουρο πως απ' τη νέα σεζόν θα έχει ενεργή συμμετοχή, αφού πρόκειται για μία σημαντική επένδυση για τους Ιταλούς.

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού

Την εφετινή σεζόν, με Στουρμ Γκρατς και Κάλιαρι μετράει δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, τον προηγούμενη Σεπτέμβριο έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών στο παιχνίδι με το Βέλγιο στο "Γ. Καραϊσκάκης", με τον Μίχαελ Σκίμπε να τον έχει στα υπόψιν του για το μέλλον.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ (ΣΛΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑΣ)

Το 2016 αποτέλεσε την πρόταση του Sport24.gr στην παγκόσμια λίστα του "Guardian" για τους κορυφαίους 17χρονους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Δύο χρόνο αργότερα, ο 19χρονος -πλέον- Αντώνης Στεργιάκης αρχίζει δειλά-δειλά να δικαιώνει τις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού
Στεργιάκης

O νεαρός τερματοφύλακας είναι βασικός την εφετινή σεζόν στη Σλάβια Σόφιας, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του βουλγαρικού πρωταθλήματος, μετρώντας 20 παιχνίδια, εκ των οποίων στα πέντε κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ και Νάπολι, με τους Ιταλούς να τον χαρακτηρίζουν "Έλληνα Ντοναρούμα".

Limit Down

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ)

Το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από μία... ζωή στον ΠΑΟΚ, αποχώρησε απ' την ομάδα με προορισμό το Ισραήλ και τη Μακάμπι Χάιφα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήλπιζε να βρει ξανά τον καλό εαυτό του, αφού η τελευταία χρονιά στον "Δικέφαλο του Βορρά" δεν κύλησε ιδανικά, ενώ υπήρχαν κι αρκετές μουρμούρες απ' τον κόσμο για την εικόνα του.

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού

Ωστόσο, παρότι πήγε με όνειρα και φιλοδοξίες στη Μακάμπι, δεν κατάφερε να δικαιώσεις τις προσδοκίες, καθώς έχει πετύχει μόλις ένα(!) γκολ σε 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, για ένα διάστημα τέθηκε εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, όμως τον τελευταίο μήνα έχει επανέλθει κανονικά, με σκοπό να κερδίσει το χαμένο χρόνο.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (ΜΑΡΣΕΪΓ)

Η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου απ' την Μπενφίκα στη Μαρσέιγ αποτέλεσε μία απ' τις σημαντικότερες ειδήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι που μας πέρασε, αφού η γαλλική ομάδα κατέβαλε 15.000.000 ευρώ στους "Αετούς της Λισαβόνας" για το 50% των δικαιωμάτων του, με τους Μασσαλούς να είναι αναγκασμένοι να δώσουν ακόμα 12.500.000 ευρώ μετά από δύο χρόνια, αν δεν φτάσει πρόταση για τον "Μητρογκόλ".

Marseille's Konstantinos Mitroglou celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in Marseilles, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Marseille's Konstantinos Mitroglou celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in Marseilles, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Παρ' όλα αυτά, η πρώτη χρονιά του 29χρονου επιθετικού στο "Βελοντρόμ" δεν εξελίσσεται ιδανικά, αφού υπάρχει έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του εξαιτίας των μέτριων εμφανίσεών του. Ειδικά στην αρχή της σεζόν υπήρξαν σκέψεις για άμεση αποχώρησή του απ' την ομάδα, όμως αποφασίστηκε τελικά να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να δείξει την πραγματική αξία του.

Η απόφαση αποδεικνύεται σωστή, αφού το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει την απόδοσή του και έχει πετύχει δύο γκολ κόντρα σε Τουλούζ και Λιόν, με το πρώτο να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Δεν παύει, βέβαια, να είναι μία ιδιαίτερη σεζόν για τον Έλληνα φορ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΣΤΟΟΥΚ)

H περυσινή σεζόν ήταν εξαιρετική για τον Κώστα Σταφυλίδη, αφού ήταν απ' τους πρωταγωνιστές της Άουγκσμπουργκ στην πολύ καλή πορεία της στην Bundesliga. Μάλιστα, λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεών του, υπήρξε ενδιαφέρον μέχρι και της Μίλαν για την απόκτησή του, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Stoke City's Kostas Stafylidis, left, and Southampton's Josh Sims in action during their English Premier League soccer match at St Mary's Stadium in Southampton, England, Saturday March 3, 2018. (Adam Davy/PA via AP)
Stoke City's Kostas Stafylidis, left, and Southampton's Josh Sims in action during their English Premier League soccer match at St Mary's Stadium in Southampton, England, Saturday March 3, 2018. (Adam Davy/PA via AP) ADAM DAVY/PA VIA AP

Ωστόσο, φέτος, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, καθώς η αγωνιστική άνοδος του Φίλιπ Μαξ είχε ως αποτέλεσμα ο Έλληνας αριστερός μπακ να τεθεί στο περιθώριο, μετρώντας μόλις δύο συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν. Γι' αυτό το λόγο, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Στόουκ Σίτι τον Ιανουάριο. Όμως, μέχρι στιγμής, ο 24χρονος αμυντικός δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους "Potters".

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ (ΜΠΕΝΦΙΚΑ)

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της τελευταίες διετίας, έχει ακουστεί έντονα πως πρόθεση των διοικούντων την Μπενφίκα είναι να τον πωλήσουν, αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά. Οι "Αετοί της Λισαβόνας" ζητούν περίπου 20.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσουν, παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ρουί Βιτόρια.

Benfica's Andreas Samaris, second left, from Greece, reacts after failing to clear the ball from a corner during a Champions League Group C soccer match between Benfica and Zenit at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Portugal, Tuesday, Sept. 16, 2014. Zenit defeated Benfica 2-0. (AP Photo/Francisco Seco)
Benfica's Andreas Samaris, second left, from Greece, reacts after failing to clear the ball from a corner during a Champions League Group C soccer match between Benfica and Zenit at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Portugal, Tuesday, Sept. 16, 2014. Zenit defeated Benfica 2-0. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Πρόσφατα ο μάνατζέρ του διέψευσε τις φήμες αποχώρησης, υποστηρίζοντας πως έχει συμβόλαιο έως το 2019, αλλά αν κρίνουμε απ' το χρόνο συμμετοχής του την εφετινή σεζόν, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ο Έλληνας μέσος έχει πετύχει ένα γκολ σε 19 παιχνίδια, ξεκινώντας βασικός μόλις στα δύο εξ αυτών. Σίγουρα δεν είναι μία καλή σεζόν για τον διεθνή χαφ...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΛΛΙΟΣ (ΝΟΓΙΓΧΑΜ)

Το καλοκαίρι του 2016 ο Απόστολος Βέλλιος έκανε μία δεύτερη προσπάθεια να αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα, ύστερα απ' το όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο πέρασμά του απ' την Έβερτον. Η Νότιγχαμ Φόρεστ, που αγωνίζεται στην Championship, προσέφερε 1.200.000 ευρώ στον Ηρακλή και τον έκανε δικό της, όμως ο Έλληνας φορ δεν έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του αυτά τα δύο χρόνια, παρά το γεγονός πως του έχουν δοθεί ευκαιρίες.

Τα "Limit up & Limit Down" των Ελλήνων του εξωτερικού

Ειδικά την εφετινή σεζόν, ο 26χρονος επιθετικός έχει μόλις ένα γκολ σε οχτώ παιχνίδια. Με βάση τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα, φαντάζει από δύσκολο έως απίθανο να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι στην αγγλική ομάδα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει επαναπατρισμός...

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ