ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Μόρας θέλει EURO και δεν λέει όχι στον ΠΑΟΚ

Ο Μόρας θέλει EURO και δεν λέει όχι στον ΠΑΟΚ

Λίγες ώρες πριν από την σέντρα του πρώτου παιχνιδιού μεταξύ της Ουντινέζε και του ΠΑΟΚ στο "Φρίουλι", ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε στο Sport24.gr και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Ο «Ιταλός» Βαγγέλης Μόρας μίλησε στο Sport24.gr λίγες ώρες πριν από την σέντρα του πρώτου παιχνιδιού μεταξύ της Ουντινέζε και του ΠΑΟΚ στο "Φρίουλι" του Ούντινε.

Ο 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Τσεζένα εδώ και έναν μήνα με την μορφή δανεισμού από την Σουόνσι δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στην δράση ξεπερνώντας τον τραυματισμό του έχοντας στο βάθος του μυαλού του την παρουσία του με την Εθνική μας ομάδα στην τελική φάση του EURO.

" Το πολύ σε μία εβδομάδα θεωρώ πως θα επιστρέψω σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων με την ομάδα μου την Τσεζένα και θα μπορώ να είμαι σε θέση σύντομα να αγωνιστώ και στα παιχνίδια μας στην συνέχεια του Καμπιονάτο", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μόρα όσον αφορά την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση.

Κι όσο για το αν μέσω αυτής θεωρεί πως θα έρθει και πάλι η κλήση του στην Εθνική ομάδα από τον Φερνάντο Σάντος για την προετοιμασία της Εθνικής εν όψει της τελικής φάσης του EURO δήλωσε: " Αυτό που σκέφτομαι την στιγμή αυτή είναι να επιστρέψω καταρχήν στα παιχνίδια μου με την Τσεζένα και να μπορέσω να βρω ξανά τον καλό μου εαυτό μέσα από την ροή των παιχνιδιών. Όσο για την κλήση μου στην Εθνική ομάδα ότι είναι να έρθει ας έρθει με το καλό όταν έρθει η στιγμή της επιλογής. Ο προπονητής θα αποφασίσει και μακάρι να είμαι και εγώ με την Εθνική στο EURO όπου σίγουρα θα ήθελα να είμαι παρών για να βοηθήσω και εγώ την Εθνική να πετύχει ότι καλύτερο στο τουρνουά".

Ο Μόρας αναφέρθηκε και στην επιστροφή του προ μηνός και πάλι στο γνώριμό του Καμπιονάτο για λογαριασμό της Τσεζένα με την μορφή δανεισμού από την αγγλική Σουόνσι. Σε ένα Καμπιονάτο όπου είχε αγωνιστεί επί μιας τετραετίας με την φανέλα της Μπολόνια όταν ο Σέρα Φερέρ είχε ανάψει το πράσινο φως για την αποδέσμευσή του από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2007.

" Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι αυτό που μου αρέσει και μου ταιριάζει. Νιώθω καλά, περνάω καλά και για αυτό επέστρεψα με την οικογένειά μου από την Αγγλία και την Σουόνσι όπου είχα πάει το καλοκαίρι", κι όσο για το αν αισθάνεται περισσότερο «Ιταλός» από ότι Έλληνας ο Μόρας το αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας: " Είμαι Έλληνας και θα είμαι μια ζωή. Στην Ιταλία παίζοντας ποδόσφαιρο δουλεύω και δεν νιώθω σε καμία περίπτωση Ιταλός. Φυσικά και είμαι Έλληνας και θα παραμείνω", για να παραδεχθεί ότι στην Ιταλία ασχολούνται μόνο με την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την Ελλάδα παρά τις αποκαλύψεις του περασμένου καλοκαιριού γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μόρας ωστόσο θεωρεί πως οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι κάτι που κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το διαφημίζουν αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. " Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κατάφερε και κέρδισε μέσα στην Μόσχα την Τρίτη και έκανε το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης επί της Ρουμπίν Καζάν στην επόμενη φάση του Europa League. Ένα αποτέλεσμα που ήταν πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και εύχομαι από καρδιάς και ο ΠΑΟΚ το βράδυ να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο του παιχνίδι με την Ουντινέζε ώστε και αυτός να βρεθεί πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League".

Με τον τρόπο αυτό ο Μόρας έδωσε την καλύτερη πάσα για το βραδινό ραντεβού του ΠΑΟΚ στο "Φρίουλι" με την Ουντινέζε. Σε ένα γήπεδο όπου το γνωρίζει πολύ καλά από την παρουσία του σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια με την φανέλα της Μπολόνια. Ο 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Τσεζένα παραδέχθηκε πως: " Ο ΠΑΟΚ θα έχει δύσκολο έργο και στα δύο παιχνίδια του με την Ουντινέζε. Σε δύο τεστ απέναντι σε μία ομάδα που για μένα δεν είναι απλά φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα αλλά συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή της. Του Γκουιντολίν και για αυτό και για μένα εξάλλου πρόκειται για την καλύτερη ομάδα της Ιταλίας".

Το γιατί; Ο Μόρας εξήγησε: " Η Ουντινέζε μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα ή τα πολλά χρήματα αλλά είναι μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Ιταλία. Κάτι που φαίνεται και στην πράξη τα τελευταία δύο χρόνια όπου διεκδικεί το Καμπιονάτο".

Ο Μόρας παραδέχθηκε πως οι απουσίες στο αποψινό ραντεβού των Ντι Νατάλε και Ίσλα: " Και οι δύο θα είναι χωρίς αμφιβολία σημαντικές για την Ουντινέζε αλλά ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να παρασυρθεί και να νομίσει ότι το έργο του θα είναι πιο εύκολο. Κι αυτό γιατί στο ρόστερ της Ουντινέζε υπάρχει βάθος για να καλύπτονται τα κενά που μπορεί να δημιουργούνται", και συμβούλεψε τον ΠΑΟΚ: " Θα πρέπει να έχει ηρεμία στο παιχνίδι του από την αρχή μέχρι την λήξη του. Ειδικά αν ο ΠΑΟΚ κάνει ένα παιχνίδι όπως με την Τότεναμ στο Λονδίνο τότε θα μπορέσει να κάνει άλλη μία υπέρβαση στην φετινή του ευρωπαϊκή πορεία".

Στην ενημέρωση δε ότι στις κερκίδες του "Φρίουλι" σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν αποκλείεται να βρεθούν ακόμη και 6.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ο Μόρας είπε με σιγουριά: " Θα μετατρέψουν το "Φρίουλι" σε Τούμπα της Ιταλίας αφού πρόκειται για μία έδρα ήρεμη με τους φιλάθλους της Ουντινέζε να μην είναι φανατικοί. Για αυτό εξάλλου και η διοίκηση της ομάδας δεν αρνείται στο να δίνει εισιτήρια. Από την στιγμή που θα βρεθούνε τόσοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με την ατμόσφαιρα που ξέρουν να δημιουργούν θα μετατρέψουν το "Φρίουλι" σε Τούμπα της Ιταλίας".

Τέλος για το αν το καλοκαίρι είχε υπάρξει επαφή του με τον ΠΑΟΚ ο Μόρας δεν το αρνήθηκε λέγοντας: " Είχε υπάρξει μία επαφή αλλά δεν ήταν προτεραιότητά μου να επιστρέψω στην Ελλάδα και για αυτό στην συνέχεια συμφώνησα με την Σουόνσι και τώρα είμαι εδώ και έναν μήνα πάλι πίσω στην Ιταλία και την Τσεζένα", κι όσο δε για το αν ο ΠΑΟΚ θα ήταν στις επιλογές του σε περίπτωση επιστροφής του στην Ελλάδα λέγοντας: " Αν τύχει να επιστρέψω στην Ελλάδα θα ήταν τιμή μου πραγματικά να παίξω στον ΠΑΟΚ. Την στιγμή αυτή όμως δεν σκέφτομαι καθόλου την επιστροφή μου στην Ελλάδα όπως και δεν θα έλεγα όχι να κλείσω την καριέρα μου στο εξωτερικό".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ