ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μόρας: ''Δεν παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα''

Μόρας: ''Δεν παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα''
Μόρας

Ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και αποκάλυψε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει παρακολουθήσει ούτε ένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι ανέφερε για Εθνική, αλλά και για Κριστιάνο-Μέσι.

Ο αμυντικός της Βερόνα, Βαγγέλης Μόρας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και το μαγκαζίνο του σταθμού, με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Παντελή Βλαχόπουλο και μίλησε για τη Βερόνα, την εθνική και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Μίλαν:« Οι δυνατότητες του Νίκο Λόπες, του παίκτη που ισοφάρισε σε 2-2, είναι πολύ μεγάλες. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά δεν έχουμε δείξει αυτά που μπορούμε. Έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά στο γήπεδο δεν έχουν δείξει ακόμα αυτά που μπορούμε».

Για αν είναι ο ηγέτης της ομάδας:« Εμείς που είμαστε πιο παλιοί προσπαθούμε να… εμφανιστούμε στα δύσκολα και να δώσουμε στους υπόλοιπους να καταλάβουν τί πρέπει να γίνει. Αυτό συμβαίνει πάντα στις ομάδες, οι παλιοί, λόγω εμπειρίας, προσπαθούν να… τραβήξουν τους νεότερους. Είχαμε δυσκολίες στα μέσα της περιόδου, αλλά στα τελευταία ματς είμαστε καλά και πιο ήρεμοι. Το καλό είναι ότι υπάρχει χημεία και καλό κλίμα. Το τελευταίο είναι που βοηθάει και έναν παίκτη να μπει κατευθείαν στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Υπάρχει καλή σχέση μεταξύ των παικτών, καλή διοίκηση, είμαστε ένα υγιές σωματείο και η ομάδα μπορεί να μείνει στην πρώτη κατηγορία για πολλά χρόνια».

Για τη Μίλαν:« Έχει χάσει τη δυναμική της. Πριν τέσσερα χρόνια, δεν είχες πιθανότητα να την κερδίσεις, ενώ τώρα η Μίλαν δεν έχει τους παίκτες που είχε τότε. Με στενοχωρεί το γεγονός, αλλά σε λίγα χρόνια πιστεύω θα είναι καλύτερη».

Για την παρουσία των Ελλήνων στην Ιταλία:« Η θέληση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Οι Έλληνες έρχονται εδώ για να δείξουν τι αξίζουν και θέλουν να πετύχουν το κάτι παραπάνω. Σίγουρα δεν είναι εύκολο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:« Πλέον δεν το παρακολουθώ καθόλου. Νιώθω άσχημα που το λέω, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχω δει ούτε ένα ματς, ούτε τα ντέρμπι. Δε μου προσφέρει κάτι και με στεναχωρεί. Ασχολούμαστε με το τι θα κάνουν οι φίλαθλοι και όχι οι ομάδες. Δεν ασχολούμαστε με το πώς θα βελτιωθεί το πρωτάθλημα, αλλά με το τι έκανε ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Μελισανίδης, η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Έχουμε χάσει την ουσία. Μας απασχολεί το παρασκήνιο και όχι το ποδόσφαιρο. Εγώ θεωρώ σωστή την απόφαση του υφυπουργού, διότι δε γίνεται να περνούν από δίπλα σου φωτοβολίδες, που εκτοξεύονται από πιστόλι, και μπορούν να σε σκοτώσουν. Πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα, διότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Δεν το θέλουν οι διοικήσεις των ομάδων. Όταν προσπάθησε να το κάνει ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Α.Ε.Κ. τον έφαγαν. Ήταν ο μόνος που το προσπάθησε».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα:« Μόνο για οικογενειακούς λόγους, δηλαδή μόνο για τα προβλήματα του αδερφού μου. Δηλαδή μόνο επειδή θα έπρεπε, χωρίς να με καλύπτει το πρωτάθλημα. Άλλωστε τί είναι πιο ωραίο από αυτό που ζω; Βέβαια ούτε στην Ιταλία είναι όλα τέλεια, αλλά τουλάχιστον εντός των γηπέδων δε φοβάσαι για τη ζωή σου. Εκτός γίνονται και εδώ επεισόδια, καθώς και οι Ιταλοί είναι θερμοί οπαδοί».

Για την εθνική Ελλάδας, τον Σέρχιο Μαρκαριάν και τις πιθανότητες πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα:« Ο κ. Μαρκαριάν είδε το ματς με τη Ρόμα. Τότε τον γνώρισα για πρώτη φορά και μου έκανε εντύπωση το ότι ξέρει ελληνικά και αυτό θα τον βοηθήσει. Όπως και το γεγονός ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Έχει θέληση και θετική ενέργεια, το πιστεύει ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και έχει διάθεση για να τα καταφέρει. Πάντως δεν αλλάζει τίποτα από αυτό που λέγαμε τόσο καιρό. Εξαρτάται περισσότερο από εμάς, τους παίκτες. Πρέπει να δεχθούμε αυτό που θέλει να μας περάσει και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Για το ποιον θεωρεί καλύτερο παίκτη, τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Λιονέλ Μέσι: « Και οι δύο είναι κορυφαίοι. Τους θεωρώ ισάξιους, διότι δεν είναι φυσιολογικά αυτά που έχουν καταφέρει. Με τον Μέσι, άλλωστε έχουμε παίξει αντίπαλοι, στο ματς με την Αργεντινή, όταν ο Ότο Ρεχάγκελ του έχει βάλει προσωπικό αντίπαλο τον Παπασταθόπουλο και όταν του περνούσε προσπαθούσαμε οι υπόλοιποι αμυντικοί να τον σταματήσουμε».

Για το γεγονός ότι έγινε δωρητής μυελού των οστών στον αδερφό του:« Ήταν ένα μήνυμα. Θέλουμε να αγγίξουμε περισσότερο κόσμο, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ιταλία, είτε στην Αυστραλία που βρίσκεται ο αδερφός μου».

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ