ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η Guardian γράφει για τον Παπαδόπουλο

Η Guardian γράφει για τον Παπαδόπουλο
INTIME SPORTS

Η "Guardian" σκιαγραφεί το προφίλ του Κυριάκου Παπαδόπουλου και υποψήφιο παίκτη της Λίβερπουλ, χαρακτηρίζοντας τον εκρηκτικό ποδοσφαιριστή με πλούσιο ταλέντο και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Το μέλλον του Κυριάκου Παπαδόπουλου φαίνεται πως δεν βρίσκεται στην Γερμανία και την Σάλκε, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Λίβερπουλ έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι απόκτησης του Έλληνα άσου.

Παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες ο Παπαδόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, οι εμφανίσεις του στο EURO 2012 και η συνολικότερη παρουσία του στην Μπουντεσλίγκα δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Η αγγλική "Guardian", προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του Κυριάκου Παπαδόπουλου και δημοσιεύει ένα περιστατικό λίγο πριν τον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής μας με την Πολωνία για το ΕURO 2012.

Γράφει συγκεκριμένα: " Μία ημέρα πριν την έναρξη του τουρνουά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ο Φερνάντο Σάντος ανακοινώνει την 11αδα στους παίκτες για τον αγώνα με την Πολωνία. Ξαφνικά ένας 20χρονος χάνει την ψυχραιμία του και τα μάγουλα του κοκκινίζουν από οργή που δεν είναι βασικός.

Ανήμπορος να ελέγξει τα συναισθήματα του λέει στον Σάντος ότι η Εθνική θα χάσει χωρίς αυτόν, αφήνοντας άφωνο τον Πορτογάλο και τους συμπαίκτες του με την συμπεριφορά του. Μερικοί παίκτες άρχισαν να γελούν και τον Παπαδόπουλο να τους κοιτάζει με άγριο βλέμμα".

Όσες ιστορίες και αν έχετε ακούσει για τον Παπαδόπουλο, συνεχίζει στο άρθρο της η "Guardian", αυτή είναι η πιο αποκαλυπτική για έναν παίκτη που ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών από τον Ολυμπιακό και έγινε γνωστός στην Ευρώπη για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, την αυτοπεποίθηση και το ταλέντο του στο γήπεδο. Τρία χρόνια στην Σάλκε έχει εξελιχθεί σε αστέρι της ομάδας.

" Είναι μεγάλο ταλέντο", δηλώνει ο Φιλίπ Σέλντορφ, ρεπόρτερ της Σάλκε και συνεχίζει: " O Παπαδόπουλος ήρθε σε ηλικία 18 ετών στην Σάλκε και προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα. Οι οπαδοί μας τον αγαπούν για το πάθος του. Προσπαθεί πάντα να κερδίζει την μπάλα και να παλεύει κάθε στιγμή στο γήπεδο.

Βλέποντας τον να διεκδικεί κάθε ψηλή μπαλιά πιστεύεις ότι είναι κολοσσός αν και δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός για κεντρικός αμυντικός.

Εκτιμούν την γενναιότητα του αλλά θεωρούν ότι είναι λίγο τρελός. Αυτό είναι κάτι που απασχολεί το προπονητικό τιμ. Όταν η Σάλκε χάνει στο ημίχρονο δεν μπορούν να κατανοήσουν τα συναισθήματα του. Απλά κάθεται εμφανώς εκνευρισμένος και αυτό επηρεάζει τις αποφάσεις του στο γήπεδο κάνοντας τον πιο σκληρό στα μαρκαρίσματα του. Ωστόσο, δεν έχει αποβληθεί πολλές φορές".

Φέτος έχει περιοριστεί σε 16 μόλις συμμετοχές λόγω της εγχείρησης του στο γόνατο. Τις τελευταίες δύο σεζόν στην Μπουντεσλίγκα ο Παπαδόπουλος πραγματοποίεισαι 2,13 φάουλ ανα παιχνίδι περισσότερα από άλλους κεντρικούς αμυντικούς στην πρωτάθλημα όπως ο Ντάντε 1,34, ο Μάνουελ Φρίντριχ 1,03, ο Νέβαν Σούμποτιτς 0,92 και ο Ματς Χούμελς 0,7.

Σύμφωνα με στατιστικά της "Opta" έχει σημειώσει τρία γκολ, περισσότερα από κάθε άλλο αμυντικό που προαναφέραμε. Είναι δεύτερος σε πετυχημένα τάκλιν 84,8%, πραγματοποίησε τις περισσότερες απομακρύνσεις της μπάλας 6,51 και τις περισσότερες ανάκτησης της 3,77. Το ποσοστό του πέφτει στις σωστές πάσες.

"Ο επόμενος αρχηγός"

Για το συγκεκριμένο φαινόμενο, ζητήθηκε η γνώμη του Σταύρου Δρακουλαράκου, που αρθρογραφεί στο Sport24.gr για ποδόσφαιρο.

" Πρέπει να δουλέψει περισσότερα στο μοίρασμα της μπάλας και να αυξήσει το ποσοστό του. Είναι γρήγορος, δυνατός, ικανός με την μπάλα και αν αυξήσει τις τεχνικές του ικανότητες και μοιράζει σωστά την μπάλα τότε μπορεί να ανέβει επίπεδο και να γίνει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη.

Όταν ο Παπαδόπουλος πήρε μεταγραφή στην Σάλκε περιέγραψε τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι στην καριέρα του. Για τους Έλληνες παίκτες ο Ολυμπιακός αποτελεί το απόγειο της καριέρας τους και η δήλωση του Παπαδόπουλου, φάνηκε εγωιστική".

Ο Παπαδόπουλος, παρότι δεν ξεκίνησε στον αγώνα απέναντι στους Πολωνούς, μπήκε ως αλλαγή εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου, και εντυπωσίασε τόσο στον συγκεκριμένο αγώνα όσο και στον επόμενο με την Τσεχία.

Η εμφάνιση στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Ρωσία προκάλεσε το ενδιαφέρον των θεατών και όχι μόνο και τον καθιέρωσε στην Εθνική ομάδα.

" Ο Παπαδόπουλος ήταν φανταστικός απέναντι στην Ρωσία και ο MVP του αγώνα", σχολιάζει ο Σταύρος Δρακουλαράκος : " Ήταν σημαντική στιγμή γι' αυτόν και η στιγμή που η υπόλοιπη ομάδα αναγνώρισε το ταλέντο του. Η Ελλάδα έχει πολλά μέλη που κέρδισαν το EURO 2004 και εξαιτίας αυτού του επιτεύγματος οι νέοι παίκτες δύσκολα γίνονται αποδεκτοί όταν επιλέγονται στην Εθνική ομάδα.

Οι μεγαλύτεροι παίκτες είναι χαρούμενοι που μιλάνε για τον Παπαδόπουλο και θεωρούν ότι σύντομα θα είναι ο πιο σημαντικός παίκτης. Η γνώμη μου είναι ότι σε λίγα χρόνια θα γίνει ο επόμενος αρχηγός της ομάδας αν και πιστεύω ότι αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι ήδη είναι έτοιμος να το κάνει".

Η Σάλκε δεν έχει καμία επιθυμία να τον αφήσει να φύγει ωστόσο, τα χρέη της ομάδας αναγκάζουν τον γερμανικό σύλλογο να τον παραχωρήσει. Ήδη έχει βρει τον αντικαταστάτη του και πρόκειται για τον Φελίπε Σαντάνα της Ντόρτμουντ.

Περιμένοντας να αναρρώσει από τον τραυματισμό του ο προπονητής της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς τον θεωρεί ως τον νέο ηγέτη της άμυνας των "κόκκινων" δίπλα στον Ντάνιελ Άγκερ, μετά την αποχώρηση του Γκάραχερ.

Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ εμφανίζονται ενθουσιασμένοι στο ενδεχόμενο της απόκτησης του Κυριάκου Παπαδόπουλου, εκτιμώντας το πάθος και την μαχητικότητα του.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ