ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η αναγνώριση των προβλημάτων και η επιμονή του Χριστόπουλου

Η αναγνώριση των προβλημάτων και η επιμονή του Χριστόπουλου

Ο Γιάννης Χριστόπουλος συνεχίζει να παλεύει στην Ουκρανία για να φέρει την Ταβρία στον δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων. Την ίδια ώρα η αναγνώριση των προβλημάτων του συλλόγου από τους αντίπαλους προπονητές και τον τεχνικό διευθυντή έρχεται σε καθημερινή βάση για να δείξει πόσο δύσκολο είναι το έργο του 40χρονου τεχνικού.

Όταν πριν από δυο μήνες ο Γιάννης Χριστόπουλος έλεγε το "ναι" στην Ταβρία και έπαιρνε την απόφαση να ταξιδέψει στην Ουκρανία και να αναλάβει ένα δύσκολο έργο δεν φανταζόταν ούτε στο ελάχιστο τις δυσκολίες που θα έβρισκε μπροστά του.

Ναι μεν είχε μιλήσει με όλους τους ανθρώπους του συλλόγου οι οποίοι του είχαν εκθέσει το πως έχουν τα πράγματα αλλά τελικά τα πάντα εξελίχθησαν με το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Καθώς ούτε οι έμπειροι αλλά τραυματίες ποδοσφαιριστές που διέθετε η ομάδα έχουν μπει ακόμα σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς ούτε το ρόστερ του συλλόγου διαθέτει τους απαραίτητους παίκτες για να σταθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών παρά την σκληρή δουλειά η πορεία της Ταβρία να έχει ξεκινήσει με πέντε αρνητικά αποτελέσματα και ο 40χρονος προπονητής να παλεύει με νύχια και με δόντια για να επαναφέρει την ομάδα στα θετικά αποτελέσματα.

Αναγνώριση των προβλημάτων από όλους

Το μόνο ευχάριστο για τον Έλληνα προπονητή ο οποίος πέρσι ανακηρύχθηκε ο καλύτερος νέος προπονητής της Σούπερ Λιγκ είναι πως τόσο ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου όσο και οι αντίπαλοι προπονητές δείχνουν να ξέρουν στον καλύτερο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ταβρία και τα οποία δεν της επιτρέπουν να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους της.

Λουτσέσκου: "Η Ταβρία περνάει μια δύσκολη περίοδο"

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων τεχνικών της Ευρώπης, του Μιρτσέα Λουτσέσκου, μετά το ματς με την Σαχτάρ την περασμένη Κυριακή όπου η Σακτάρ φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Ταβρία μέσα στην έδρα της και τον Λουτσέσκου να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα:

" Η Ταβρία περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Αναγκάζεται να παίξει με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές χωρίς εμπειρία και αυτό είναι δύσκολο".

Είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: " Ποτέ άλλοτε δεν νικούσαμε τόσο εύκολα στη Συμφερούπολη. Ο σύλλογος αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα αυτή τη στιγμή και ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Είναι σαν η ομάδα να μην έχει ιδιοκτήτη και ο προπονητής με τους παίκτες να παλεύουν μόνοι τους.

Στην Ταβρία υπάρχουν πολλοί καλοί και υποσχόμενοι νεαροί ποδοσφαιριστές αλλά μέχρι να μπορούν να παλέψουν στα ίσια με άλλες ισοδύναμες ομάδες, θα πάρει χρόνο. Θα είναι κρίμα για αυτή την ομάδα να μην βρει τον δρόμο της. Πάντα ερχόμασταν στην Συμφερούπολη με τον φόβο ότι μπορεί να χάσουμε πόντους, αυτός ο φόβος όμως τώρα δεν υπήρχε".

Γκρόζνι: "Δύσκολο να έχει καλή ομάδα"

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του Βαχέσλαβ Γκρόζνι, προπονητή της Ζαρκαπάτια, ο οποίος μετά τη νίκη επί της Ταβρία την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε πει:" Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ταβρία και πόσο δύσκολο είναι να παρατάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, οπότε για μας υπήρχε σαν αποτέλεσμα μόνο η νίκη".

Ενώ συνέχισε τονίζοντας: " Μίλησα με τον προπονητή του συλλόγου και διαπίστωσα πως είναι ένας πολύ καλός και έξυπνος άνθρωπος. Γνωρίζω τις δυσκολίες του να είσαι προπονητής σε μια ξένη χώρα και το ότι πρέπει να δείχνεις συνέχεια την δουλειά σου. Οι οπαδοί πρέπει να δείξουν υπομονή όμως καθώς όπως είπα η ομάδα έχει πολλά προβλήματα να λύσει".

Μπουτσάν: "Καμία Ουκρανική ομάδα δεν έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση"

Την ίδια ώρα ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Αλεξάντερ Μπουτσάν με δυο επίσημες ανακοινώσεις τους έχει απευθυνθεί προς τους φιλάθλους της ομάδας μιλώντας τους για τα προβλήματα που πρώτη φορά στην ιστορία της αντιμετωπίζει η Ταβρία λέγοντας:

" Καμία Ουκρανική ομάδα ποτέ ξανά δεν βρέθηκε σε θέση όπως η Ταβρία τώρα. Τα έως τώρα αποτελέσματα δεν ικανοποιούν κανέναν μας αλλά δεν είναι λόγος για να μας πιάνει πανικός. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε από την δύσκολη κατάσταση".

Παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο και υπομονή από όλους ώστε η ομάδα με την βοήθεια των οπαδών της να βγει από αυτή την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Πλέον η Ταβρία έχει μπροστά της ένα ακόμη δύσκολο ματς κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου και σίγουρα οι δηλώσεις υποστήριξης αλλά και στήριξης είναι καλές αλλά το ζητούμενο για τον Γιάννη Χριστόπουλο είναι και η κατάκτηση βαθμών ώστε να αρχίσει η ομάδα του σιγά-σιγά να παίρνει τα πάνω της.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ