ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γκαλίτσιος: "Όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό"

Γκαλίτσιος: "Όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό"
Γκαλίτσιος

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος μίλησε για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ. Διαβάστε τις δηλώσεις του.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Γιώργος Γκαλίτσιος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα "Το ΦΩΣ" για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ.

Ανέλυσε τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Βελγίου, την αποδυνάμωση της το καλοκαίρι με την αποχώρηση πολλών και καλών παικτών και επισήμανε ότι εξαρτάται από τον Ολυμπιακό το αυριανό (2/10) αποτέλεσμα στο "Κονσταντ Βαν Ντεν Στοκ".

" Η αίσθηση που υπάρχει στην Άντερλεχτ είναι ότι τα πράγματα δεν είναι καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Υπήρξε μια σειρά από άσχημα αποτελέσματα, υπάρχει γκρίνια από τα ΜΜΕ και τους οπαδούς. Υπάρχει πίεση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Να παίξει για τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Την τελευταία εβδομάδα πάντως η Άντερλεχτ κέρδισε δύο παιχνίδια στην σειρά. Ένα στο Κύπελλο την Τετάρτη και ένα στο πρωτάθλημα με την Λιρς. Σίγουρα λοιπόν αυτές οι νίκες τη βοηθούν να πάρει κάποιες... ανάσες. Για εκείνη όμως το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό είναι οριακό.

Αν επικρατήσει όντως βγαίνει από αυτή την δύσκολη περίοδο. Αν όχι, κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει", δήλωσε ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην εφημερίδα το "ΦΩΣ" ενώ αναφερόμενος στα αίτια της πτώσης της Άντερλεχτ επισήμανε: " Διότι έχασε το καλοκαίρι-ποδοσφαιριστές προσωπικότητες, που δεν την βοηθούσαν μονάχα αγωνιστικά. Ο Μπίλια, ο Μποκανί και ο Γιοβάνοβιτς είναι τρεις πολύ μεγάλες απώλειες.

Στερήθηκε ηγέτες μέσα από τις αποφάσεις του καλοκαιριού. Και έχασε βεβαίως σε αγωνιστική αξία. Αυτή την στιγμή μόνο ένας ποδοσφαιριστής έχει όλο το... πακέτο. Ο Σουάρες. Είναι το βαρόμετρο για εκείνη. Και παίζει ρόλο ότι αυτό το διάστημα δεν είναι και εκείνος στην συνηθισμένη του καλή αγωνιστική κατάσταση. Αποκτήθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο, όπως ο νεαρός επιθετικός Αλεξάνταρ Μίτροβιτς.

Αλλά ακόμη είναι νωρίς για να προκύψουν αποτελέσματα. Και κάπως έτσι έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία".

Όσον αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας τόνισε: " Συμφωνώ πως παίζει... και πεθαίνει στην επίθεση. Όλη η ομάδα ψάχνει το γκολ. Ανεβαίνει ψηλά, της αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας, παίρνει ρίσκα. Και όπως είναι λογικό αυτό δημιουργεί χώρο δράσης για τον αντίπαλο. Έχει πρόβλημα στο τρανζίσιον.

Σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες να χτυπήσει εκεί ο Ολυμπιακός. Δεν γνωρίζω βέβαια πως θα επιλέξει ο κύριος Μίτσελ να διαχειριστεί την κατάσταση στην τακτική. Ξέρω όμως ότι στην Άντερλεχτ αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια της. Και ότι αυτό της δημιουργεί πολλά κενά ανασταλτικά".

Η εντύπωση του για τον Ολυμπιακό: " Δεν θα ήθελα να μιλήσω για πρόσωπα. Θέλω όμως ειλικρινά να πως ότι μου αρέσει πάρα πολύ η ταχύτητα που έχει πλέον ο Ολυμπιακός. Η ομάδα βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, με τόσα νέα πρόσωπα. Τώρα βρίσκει τα πατήματα της. Τώρα δένει σε σύνολο. Και είναι σημαντικό σε αυτό το εγχείρημα ότι έχει τόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ.

Και μάλιστα ότι κάποιοι από αυτούς, που βρίσκονται μάλιστα στις πρώτες επιλογές του προπονητή, είναι νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Θέλει προσοχή και καθαρό μυαλό αλλά νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ