ΚΥΠΡΟΣ

Πάνω από 21 εκ. ευρώ τα κέρδη του ΑΠΟΕΛ

Πάνω από 21 εκ. ευρώ τα κέρδη του ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ INTIME SPORTS

Διαβάστε αναλυτικά πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ μετά την πρόκριση του στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ (videos)

Τελικά δεν θέλει κόπο και χρήμα. Θέλει τρόπο και ο ΑΠΟΕΛ το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν πως τον έχει βρει.

Πολλοί είναι εκείνοι που θα πουν: "Ναι αλλά ήταν τυχεροί" ή "Είχε τύχη" ή "Υπήρχαν ματς που δεν έκανε ευκαιρία" ή "Είναι μία φούσκα". Τι ισχύει απ όλα αυτά;

Τίποτα και όλα! Καταρχάς να πούμε πως ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι φούσκα ( αν και διαθέτει το μικρότερο μπάτζετ ομάδες που πέρασε στους "8" τα τελευταία 16 χρόνια). Είναι μία ομάδα που χτίζεται τέσσερα χρόνια τώρα, με έναν κορμό ποδοσφαιριστών που παίζουν μαζί τουλάχιστον δυόμιση σεζόν.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει προκριθεί δυο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος, για να καταλάβετε το μέγεθος, ξεκίνησε την πορεία του από τις 12 Ιουλίου του 2011.

Πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους, προκρίθηκε στους ομίλους, προκρίθηκε στους "16" και έφτασε μέχρι τους "8" την Τετάρτη εναντίον της Λιόν. Όση τύχη και να έχεις, δεν γίνεται κάθε φορά να σου χαμογελά και πανηγυρίζεις ( δείτε έναν απολαυστικό πανηγυρισμό που κατέγραψε ο Freddos ).

Τα κέρδη

Ποδόσφαιρο σήμερα=χρήματα και η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ έχει βγάλει μέχρι στιγμής από την πορεία του στην Ευρώπη καθαρά 18.4 εκ. ευρώ. Αν σε αυτά υπολογίσουμε χορηγούς, διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο, διαφήμιση στην φανέλα και διάφορα άλλα, τότε το ποσό ξεπερνά τα 21 εκ. ευρώ.

Πως υπολογίζονται όλα αυτά; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πλέι οφ: 2.1 εκ. ευρώ

Πρόκριση στους ομίλους: 3.9 εκ. ευρώ

Για κάθε ματς (6): 550.000 ευρώ = 3.3 εκ. ευρώ

Αποτελέσματα ομίλων: 2.8 εκ. ευρώ

Πρόκριση στους "16": 3 εκ. ευρώ

Πρόκριση στους "8": 3.3 εκ. ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 18.4 εκ. ευρώ

Για να ξέρετε πως υπολογίζονται οι αριθμοί να πούμε τα εξής. Η συμμετοχή στα πλέι οφ δίνει το ποσό των 2.1 εκ. ευρώ. Η πρόκριση στους ομίλους 3.9 εκ. ευρώ. Για κάθε αγώνα η ομάδα παίρνει 550.000 ευρώ. Για κάθε νίκη 800.000 ευρώ, για κάθε ισοπαλία 400.000 ευρώ και για κάθε ήττα... τίποτα. Τις προκρίσεις τις βλέπετε πιο πάνω.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περσινή σεζόν (2010-2011) πήρε 53.2 εκ. ευρώ (το μεγαλύτερο ποσό) από το σύνολο της συμμετοχής της στην διοργάνωση. Το συνολικό ποσό που μοιράστηκαν οι ομάδες ήταν 754.1 εκ. ευρώ!

Κλείνοντας

Άντε και τα πήρες τα λεφτά. Τι θα τα κάνεις; Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε και πολύ, είδαμε που κατάντησαν οι ομάδες μας. Ο ΑΠΟΕΛ στην προκειμένη περίπτωση κάνει σωστή οικονομική διαχείριση, επενδύει σε λίγους και ποιοτικούς παίκτες και ψάχνει για ταλέντα.

Μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν τα φετινά χρήματα για να φανεί ολοκληρωμένο το πλάνο της διοίκησης και του προπονητή.

* Όλα τα νέα για τον ΑΠΟΕΛ και το κυπριακό πρωτάθλημα στο Balla.com.cy

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ