ΚΥΠΡΟΣ

Μέγκαχεντ: "Ζητώ συγγνώμη για την αεροπειρατεία"

Μέγκαχεντ: "Ζητώ συγγνώμη για την αεροπειρατεία"
Μέγκαχεντ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αιγύπτιος άσος που έπαιξε στον ΠΑΟΚ και ανήκει στην Ένωση Νέου Παραλιμνίου, Αμίρ Μέγκαχεντ, έκανε ανάρτηση που θα συζητηθεί στη σελίδα του στο facebook, αναφερόμενος στην αεροπειρατεία.

Η αεροπειρατεία σε σκάφος της Egypt Air που προσγειώθηκε στη Λάρνακα αναστάτωσε το πρωί όλη την υφήλιο και ευτυχώς έληξε αναίμακτα. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το News247.gr:" Ο αεροπειρατής ονόματι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου και επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου".

Ο συμπατριώτης του Αμίρ Μέγκαχεντ, παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Ένωσης Νέου Παραλιμνίου, μέσω της σελίδας του στο Facebook, έδωσε μία διαφορετική εκδοχή που σίγουρα θα συζητηθεί. Έγραψε συγκεκριμένα σε άπταιστα ελληνικά (με τη βοήθεια Ελλήνων φίλων του):

"Ζητώ συγγνώμη για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα. Όπως ίσως γνωρίζετε η Αίγυπτος έχει πολλούς εχθρούς που προσπαθούν για να τη αποσταθεροποιήσουν. Ο τουρισμός είναι ένα ζωτικό στοιχείο της αιγυπτιακής οικονομίας, και πίσω από τα σημερινά γεγονότα είναι εχθροί της Αιγύπτου που προσπαθούν να βλάψουν τις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι η Αίγυπτος έχει άριστες σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο και εξαρτάται από τις χώρες αυτές για τον τουρισμό. Η μόνη χώρα που θα μπορούσε να επωφεληθεί από την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρο είναι η Τουρκία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Γι 'αυτό και πάλι λυπάμαι".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ