ΚΥΠΡΟΣ

Η πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τους "16"

Η πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τους "16"
Η πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τους "16" INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται μέσα από βίντεο την πορεία του ΑΠΟΕΛ στον 7ο όμιλό που τον έφερε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ (videos)

Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα τερματίζοντας στην πρώτη θέση!

Για όσους δεν έχουν καλή μνήμη να πούμε πως αντίπαλοι του ήταν η Πόρτο (έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ πρόσφατα), η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η Σαχτάρ (που κατέκτησαν Κύπελλου ΟΥΕΦΑ επίσης πρόσφατα).


Εμείς μία ημέρα μετά την πρόκριση και επίσημα στους "16" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών θα σας θυμίσουμε με βίντεο την πορεία της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όλα ξεκίνησαν μέσα σε 10 λεπτά

Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 2-1 την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΓΣΠ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το σκορ άνοιξε ο Ζιριάνοφ για τους Ρώσους, όμως ο Μαντούκα στο 73' και ο Αΐλτον στο 75' χάρισαν τη νίκη στον "θρύλο".

Επόμενο βήμα για τον ΑΠΟΕΛ το παγωμένο Ντόνετσκ. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν... μάσησαν και έκαναν στο 1-0 με τον Τροχόφσκι. Το τελικό 1-1 έκανε ο Τζάντσον στο 64ο λεπτό.

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει πάθος, τύχη και ικανότητα με αποτέλεσμα να φύγει αλώβητος από την έδρα της Πόρτο. Το σκορ άνοιξε ο Χουλκ στο 13', όμως ο Αΐλτον απάντησε στο 19ο λεπτό. Στο τέλος του αγώνα και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι.

Round two!

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς νίκησε με 2-1 την Πόρτο και ουσιαστικά έκανε το μεγάλο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το σκορ άνοιξε ο γνωστός πλέον Αΐλτον στο 42'. Ο Πόρτο όπως πάγωσε το ΓΣΠ στο 89' με τον Χουλκ, αλλά ο Γκουστάβο Μαντούκα είπε την τελευταία λέξη στο 92' και με προσωπικό τέρμα έδωσε το τρίποντο στην ελληνική ομάδα.

Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε έναν βαθμό για να "κλείσει" ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση και τον πήρε στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στην Ζενίτ. Με καλή άμυνα και έναν εκπληκτικό Πάρντο κράτησε το μηδέν στην άμυνα και όλα τα άλλα θα είναι μία ανάμνηση για τους στατιστικολόγους.

Τέλος πάμε και στο χθες (Τρίτη 6/12/2011). Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ηττήθηκε με 2-0 στο ΓΣΠ από την Σαχτάρ, όμως η Πόρτο ντύθηκε στα κόκκινα και του έκανε χριστουγεννιάτικο δώρο την πρωτιά στον όμιλο.

Και τώρα τι;

Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε κάτι που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει στα σοβαρά. Σημασία δεν έχει ποιον αντίπαλο θα βρεις μπροστά σου (με εξαίρεση τα μεγαθήρια Ρεάλ και Μπαρτσελόνα), αλλά τι έχεις σκοπό να κάνεις εσύ στον αγωνιστικό χώρο για να πάρεις τη νίκη.

Φυσικά θέλει τύχη και να σε πάει η μπάλα, αλλά όλα αυτά χωρίς ικανότητα παραμένουν μόνο αναμνήσεις και εκφράσεις του στιλ: "Κρίμα ρε γμτ και μπορούσε...".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ