ΚΥΠΡΟΣ

Αφιέρωμα για ΑΠΟΕΛ

Αφιέρωμα για ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ Βίσλα πρόκριση στους ομίλους

Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μέσα σε δυο χρόνια τη δεύτερη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (videos)

Θέλει κόπο; Κι όμως θέλει και μάλιστα αρκετό. Θέλει τρόπο; Θέλει κι από αυτό, αφού δεν φτάνει να έχεις μόνο καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να έχεις και σχέδιο. Πάνω από όλα όμως πρέπει να έχεις καρδιά και ψυχή. Το ΑΠΟΕΛ έχει κι από τα δυο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε μία δίκαιη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας την ανατροπή και γυρνώντας το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα με την Βίσλα. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά.

2009-2010...

Το ΑΠΟΕΛ με τεχνικό τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον οποίο την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το έργο των ανθρώπων της κυπριακής ομάδας μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς θα μπει στους "αδύνατους". Παρόλα αυτά ο "Θρύλος", αφού ξεπερνά εύκολα το αμπόδιο της Στέιμους, βρίσκει απέναντι του την ομάδα της Παρτίζαν που είναι το μεγάλο φαβορί.

Παρόλα αυτά το ΑΠΟΕΛ με μία σπουδαία νίκη με 2-0 στο ΓΣΠ βάζει τις βάσεις για πρόκριση και την παίρνει τελικά αν κι έχασε με 1-0 από τους Σέρβους στο γήπεδο τους. Το ταξίδι όμως δεν έχει τελειώσει εκεί... Ο Θρύλος θα βρει μπροστά του την ομάδα της Κοπεγχάγης του Ντάμ Ν' Ντόι (πρώην άσου του Παναθηναϊκού). Στο πρώτο ματς οι Δανοί κερδίζουν με 1-0 στην έδρα τους και όλοι πίστευαν πως η πρόκριση είχε χαθεί.

Το ΓΣΠ ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και με δυο γρήγορα γκολ στο 2ο λεπτό με τον Κοσόφσκι και στο 18ο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιχαήλ, ο ΑΠΟΕΛ κρατάει την τύχη στα χέρια του. Στο 22' όμως ο Ν' Ντόι θα παγώσει το ΓΣΠ μειώνοντας σε 2-1, όμως ο Μιχαήλ με δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 44' κάνει το σκορ 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο έσπασαν καρδιές με την Κοπεγχάγη να κάνει ευκαιρίες, όμως το ΑΠΟΕΛ με έξυπνη άμυνα πήρε στη σπουδαία πρόκριση.

Δυο χρόνια μετά...

Το ΑΠΟΕΛ όπως και τότε έτσι και τώρα χάνει με 1-0 από την Βίσλα και η υπόθεση πρόκριση γίνεται δύσκολη. Ο Γιοβάνοβιτς όμως έχει ξαναδεί το έργο και με σωστή τακτική, ανάλογη με εκείνη με αντίπαλο την Κοπεγχάγη, μπαίνει δυνατά στο ματς βάζει ένα γρήγορο γκολ με τον Αϊλτον φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστείτε. Ο Θρύλος έκανε το 2-0 στο δεύτερο μέρος με ωραίο συνδυασμό, όμως οι Πολωνοί μείωσαν στο 71' και πάγωσαν το ΓΣΠ.

Την τελευταία λέξη όμως είναι ο Αϊλτον και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ (όπως ο Μιχαήλ πριν δυο χρόνια), χάρισε την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ.

Παράδειγμα για όλους...

Το ΑΠΟΕΛ λοιπόν έχοντας τον ίδιο προπονητή για τρία χρόνια (ο οποίος όταν έχασε το πρωτάθλημα το 2009-2010 άκουσε πολλά, αλλά η διοίκηση τον στήριξε), είναι μία ομάδα που έχει ένα σκοπό. Το ωραίο ποδόσφαιρο.

Έρθουν δεν έρθουν οι τίτλοι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι απαιτητικός και θέλει το εισιτήριο που πληρώνει να αξίζει τα λεφτά του. Έτσι ο Θρύλος της Κύπρου μέσα σε τρία χρόνια έγινε πραγματικός θρύλος και κατόρθωσε να πάρει δυο παλικαρίσιες προκρίσεις παίζοντας μπάλα.

Για την ιστορία να πούμε τα εξής: Και τότε και τώρα οι Χιώτης, Κόντης, Πουρσαϊτίδης ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο προπονητής είναι ο ίδιος, ενώ την πρώτη του χρονιά ο ΑΠΟΕΛ εντυπωσίασε.

Πήρε ισοπαλία 1-1 στην Μαδρίτη επί της Ατλέτικο. Πήρε 2-2 στην Αγγλία με την Τσέλσι και τέλος πήρε άλλη μία ισοπαλία με τους Ισπανούς στην Κύπρο.

Χωρίς μεγάλο μπάτζετ, χωρίς πολλά λόγια. Μόνο μπάλα.

** Διαβάστε τι αναφέρουν τ α ξένα ΜΜΕ για τη σπουδαία πρόκριση

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ