COPA AMERICA

Χιλή - Βολιβία 5-0

Χιλή - Βολιβία 5-0

Η Χιλή συνέτριψε με 5-0 τη Βολιβία, προκρίθηκε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο του Copa América 2015 και θα αντιμετωπίσει το δεύτερο καλύτερο τρίτο. Η "βέρντε" θα παίξει με το δεύτερο του 3ου ομίλου. (VIDEO)

Η νίκη του Εκουαδόρ επί του Μεξικού, είχε εξασφαλίσει την πρόκριση τόσο της Χιλής όσο και της Βολιβίας στην επόμενη φάση του Copa América 2015. Ωστόσο, έμελλε να κριθεί ποια εκ των "ρόχα" και "βέρντε" θα προκρινόταν ως πρώτη και ποια, ως δεύτερη.

Και για να ποντάρετε για την τρίτη αγωνιστική του 3ου ομίλου...

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΠΕΡΟΥ 1 1.65 Χ 3.75 2 5.80

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 1 1.53 Χ 4.00 2 6.75

Χιλή - Βολιβία 5-0

Τελικά η διοργανώτρια Χιλή παίζοντας το καλύτερο ματς της, μέχρι τώρα, συνέτριψε με 5-0 τη Βολιβία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτη ομίλου.

Προκρίθηκε ως πρώτη και θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 24 Ιουνίου το δεύτερο καλύτερο τρίτο. Η Βολιβία προκρίθηκε ως δεύτερη και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 25 Ιουνίου το δεύτερο του τρίτου ομίλου, στον οποίο μετά από δύο αγωνιστικές Βραζιλία, Βενεζουέλα, Περού και Κολομβία ισοβαθμούν στους τρεις βαθμούς.

Χιλή - Βολιβία 5-0

Χιλή - Βολιβία 5-0

Σκόρερς: 3', 66' Αράνγκις, 38' Αλέξις Σάντσες, 78' Μεδέλ, 86 αυτ. Ραλδές

Γήπεδο: "Εστάδιο Νασιονάλ Χούλιο Μαρτίνες Πράδανος", Σαντιάγκο

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα τη Χιλής, Σαντιάγκο, ξεκίνησε με πανηγυρισμούς για τη "ρόχα" στο "Εστάδιο Νασιονάλ" μόλις τέσσερα λεπτά, μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο Μεδέλ είχε την έμπνευση και την ευφυΐα να δει τον Εντουάρντο Βάργκας να προωθείται, εκείνος κατέβασε μαεστρικά την μπάλα, έδωσε στην ασίστ στον Αράνγκις, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Ρομέλ Κινιόνες κι άνοιξε το σκορ, για τη οικοδέσποινα του Copa América 2015.

Με τον Αρτούρο Βιδάλ να είναι εκτός κλίματος - μετά το ατύχημα που είχε και τα όσα επακολούθησαν - αλλά την τριάδα Εντουάρντο Βάργκας - Βαλδίβια - Αλέξις Σάντσες να κρύβει και να εμφανίζει κατά διαστήματα την μπάλα, η "ρόχα" απειλούσε συνεχώς τη "βέρντε", η οποία μοιραία είχε περιοριστεί σ' ένα παθητικό αμυντικά ρόλο.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, ο Αλέξις Σάντσες εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να μπει στα δίχτυα, καθώς βρήκε εμπόδιο στο δοκάρι της εστίας του Ρομέλ Κινιόνες.

Μπορεί να μην έγινε στο 31', αλλά έγινε στο 38' μ' ένα γκολ που έφερε την υπογραφή του Αλέξις Σάντσες. Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ πήρε την μπάλα, την κουβάλησε, την "έσπασε" δεξιά στον Βαλδίβια, εκείνος έκανε τη σέντρα, και ξανά ο ίδιος με γυριστή κεφαλιά, ανάγκασε τον Βολιβιανό γκολκίπερ να τη μαζέψει για δεύτερη φορά, από τα δίχτυα της εστίας του.

Εντουάρντο Βάργκας και Μποσεζούρ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο 40ό και το 42ο λεπτό, αντίστοιχα, προκειμένου να διευρύνουν το προβάδισμα της Χιλής, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τόσο ο εξαφανισμένος του πρώτου Βιδάλ όσο και ο κορυφαίος αυτού Αλέξις Σάντσες αποχώρησαν, για να ξεκουραστούν.

Στο 49ο λεπτό, ο Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο θα κάνει το σουτ, αναγκάζοντας τον Κλαούντιο Μπράβο να απομακρύνει την μπάλα, στην καλύτερη προσπάθεια της Βολιβίας.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, ο Εντουάρντο Βάργκας έχασε ακόμη μία ευκαιρία να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, του "Εστάντιο Νασιονάλ" και μαζί το τρίτο γκολ της "ρόχα".

Το δεύτερη κατέστη δυνατό πέντε λεπτά αργότερα, στο 65', με τον Τσάρλες Αρανγκίς να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η Χιλή δεν σταμάτησε στα... τρία, καθώς σκόραρε και τέταρτο γκολ. Απέναντι σε μία διαλυμένη αμυντική γραμμή της "βέρντε" ο Γκάρι Μεδέλ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμπληρώσει το καρέ τερμάτων της "ρόχα".

Κι όταν σταμάτησε η "ρόχα", ανέλαβαν δράση οι ίδιοι οι Βολιβιανοί. Ο Ρόναλντ Ράλδες - ακουσίως - πέτυχε ένα θεματικό αυτογκόλ στο 86ο λεπτό, απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει, Ρομέλ Κινιόνες. Σπάνιο αυτογκόλ από το Βολιβιανό αμυντικό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Δεν αγωνίστηκε καθόλου, ο Βολιβιανός μέσος του Παναιτωλικού, Ντάνι Μπεχαράνο, ο οποίος είχε παίξει και στα δύο προηγούμενα ματς της "βέρντε" κόντρα σε Μεξικό και Εκουαδόρ.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα (70' Νταβίντ Πισάρο), Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (46' Ματίας Φερνάντες), Βαλδίβια, Αλέξις Σάντσες (46' Ενρίκες), Εντουάρντο Βάργκας

ΒΟΛΙΒΙΑ: Ρομέλ Κινιόνες, Ροντρίγκες (46' Μάρβιν Μπεχαράνο), Ραλδές, Κοΐμπρα, Μοράλες, Ουάλτερ Βεϊσάγκα (46' Νταμίρ Μιράντα), Τσουμασέρο, Σμέντμπεργκ-Ντάλενσε, Πεδριέλ, Εσκομπάρ (61' Λίσιο), ΜΜ Μορένο

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ