COPA AMERICA

Χιλή - Ουρουγουάη 1-0

Χιλή - Ουρουγουάη 1-0

Η αποβολή του Καβάνι κόστισε στην Ουρουγουάη, καθώς ηττήθηκε 0-1 από την Χιλή και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Copa América 2015. Ήρωας ο Ίσλα στο 81' για την διοργανώτρια, δείτε γιατί εκνευρίστηκε ο Καβάνι! (videos)

Η Χιλή είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa América 2015, καθώς νίκησε με 1-0 την κάτοχο του τροπαίου, Ουρουγουάη.

Ήταν καλύτερη η διοργανώτρια, αλλά αν δεν είχε αποβληθεί ο Καβάνι στο 63' δύσκολα θα είχε πετύχει γκολ. Ο Μαουρίσιο Ίσλα την λύτρωσε στο 81' και απέφυγε την διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

Κορυφαίοι της Ουρουγουάης ήταν οι Κάρλος Σάντσες και Ντιέγκο Γκοντίν, αλλά δεν κατάφεραν να την οδηγήσουν σε ηρωϊκή πρόκριση.

Οι Χιλιανοί ήταν κυρίαρχοι, αλλά αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον Μουσλέρα και τους αμυντικούς του. Τελικά τους "λύγισαν" και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν Βολιβία ή Περού. Δείτε ΕΔΩ το πανόραμα.

Όσον αφορά στην αποβολή του Καβάνι, δεν ήταν άδικη, αλλά έπρεπε να αποβληθεί και ο Γκονσάλο Χάρα. Δείτε τον λόγο παρακάτω...

Χιλή - Ουρουγουάη 1-0
Χιλή - Ουρουγουάη 1-0

Χιλή - Ουρουγουάη 1-0

Σκόρερ: 81' Ίσλα

Γήπεδο: "Εστάδιο Νασιονάλ", Σαντιάγο

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Η Ουρουγουάη ξεκίνησε το ματς με έντονη πίεση ψηλά και αυτό δημιούργησε πρόβλημα στην Χιλή, όμως οι διοργανωτές ήταν αυτοί που από την συνεργασία των Ίσλα και Βαλδίβια απείλησαν πρώτοι, με το γυριστό του Εντουάρντο Βάργκας στο 8' να είναι άστοχο.

Από εκεί και πέρα η Χιλή πήρε τον έλεγχο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να επιτεθεί συνεχώς από δεξιά, "χτυπώντας" τον Χόρχε Φουσίλε, ο οποίος έπαιξε αριστερό μπακ αντί του τιμωρημένου, Άλβαρο Περέιρα.

Ο Αλέξις Σάντσες απείλησε στο 33' και στο 34', ο Μουσλέρα απέκρουσε το σουτ του Βιδάλ στο 37', ενώ η Ουρουγουάη μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο είχε το σουτ του Κάρλος Σάντσες στο 21'. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου... βγήκε λίγο στην επίθεση, πάντα με κορυφαίο τον μέσο της Ρίβερ Πλέιτ (τον Κάρλος Σάντσες δηλαδή).

Ο Έντινσον Καβάνι είχε πάρει κίτρινη κάρτα στο 29' για διαμαρτυρία στον βοηθό διαιτητή και στο 63' πήρε δεύτερη κίτρινη και άφησε την Ουρουγουάη με 10 παίκτες.

Ο Χάρα κάτι είπε στον άσο της Παρί Σεν-Ζερμέν (αλλά και κάτι έκανε όπως βλέπετε στην photo παρακάτω) και τον εκνεύρισε, έτσι απάντησε με ένα... χαστουκάκι. Ο διαιτητής τον απέβαλε με 2η κίτρινη και ο Καβάνι εν συνεχεία ήταν έξαλλος.

Χιλή - Ουρουγουάη 1-0

Η Χιλή και με παίκτη παραπάνω είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά ο Ντιέγκο Γκοντίν ήταν "κέρβερος" στην άμυνα, ενώ στο 78' οι Ουρουγουανοί είχαν την καλύτερη ευκαιρία του ματς, φυσικά με τον Κάρλος Σάντσες να σουτάρει εντυπωσιακά στην κίνηση και την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Η λύτρωση για την Χιλή ήρθε στο 81' με τον Μαουρίσιο Ίσλα να ανοίγει το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή. Άξιζε να ζήσει τέτοια στιγμή ο Ίσλα, καθώς είναι από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης, ενώ οι συμπαίκτες του με πιο επιθετικές αρμοδιότητες δεν έκαναν καλό ματς.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας (72' Ματίας Φερνάντες), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (85' Νταβίντ Πισάρο), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (71' Πινίγια).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Φουσίλε, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (85' Χόναταν Ροντρίγκες), Κριστιάν Ροντρίγκες, Ρολάν (58' Αμπέλ Ερνάντες), Καβάνι.

*κόκκινη 63' Καβάνι και 88' Φουσίλε

Ο Χόρχε Βαλδίβια μόλις έχει... στείλει αδιάβαστο τον Χόρχε Φουσίλε (δείτε και παρακάτω το vine)...

Χιλή - Ουρουγουάη 1-0

Χιλή - Ουρουγουάη 1-0







TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ