COPA AMERICA

Πρωτιά για Μεξικό, πρώτη νίκη για Ουρουγουάη

Πρωτιά για Μεξικό, πρώτη νίκη για Ουρουγουάη

Το Μεξικό αναδείχτηκε ισόπαλο 1-1 με την Βενεζουέλα και πήρε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο του Copa America Centenario, με την οποία αποφεύγει πιθανότατα το σταύρωμα με την Αργεντινή στα προημιτελικά. Νίκη παρηγοριάς για την Ουρουγουάη στο "αντίο" της στο τουρνουά (videos).

Το ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου του Copa America Centario βρήκε Μεξικό και Βενεζουέλα να μένουν στο 1-1 μπροστά σε 67.319 θεατές στο "NRG Stadium", με το αποτέλεσμα αυτό να δίνει την πρώτη θέση στους Μεξικανούς (χάρη στη διαφορά τερμάτων) που τους εξασφαλίζει κατά πάσα πιθανότητα ότι δεν θα βρουν απέναντί τους στη φάση των "8" την πανίσχυρη Αργεντινή που αναμένεται να τερματίσει πρώτη στον 4ο όμιλο.

Η Βενεζουέλα ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 10' με το γυριστό του Βελάσκες αλλά ο Κορόνα (είχε περάσει ως αλλαγή στο 18') έφερε το ματς στα ίσα στο 80' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ με το δεξί, επεκτείνοντας έτσι το αήττητο σερί της "El Tri" σε 22 ματς, αριθμός που συνιστά νέο εθνικό ρεκόρ.

Όσον αφορά στο άλλο ματς του 3ου ομίλο που διεξήχθη τα ξημερώματα της Τρίτης, η Ουρουγουάη επικράτησε 3-0 της Τζαμάικα και αποχαιρέτησε με νίκη τη διοργάνωση, μετά τις δύο ήττες που είχε γνωρίσε στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές (από Μεξικό και Βενεζουέλα) που την είχαν αποκλείσει από τη συνέχεια.

Τα γκολ για τη πολυνίκη του θεσμού (15 κατακτήσεις) πέτυχαν οι Ερνάντες (21'), Γουότσον (67' αυτογκόλ) και Κορούχο (89'), με την Τζαμάικα από την πλευρά της να ολοκληρώνει την παρουσία της στο επετειακό Copa America χωρίς βαθμό και γκολ στο ενεργητικό της.

Μεξικό - Βενεζουέλα 1-1

Ουρουγουάη - Τζαμάικα 3-0

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ