COPA AMERICA

Παραγουάη - Εκουαδόρ 0-0

Ecuadorean defender Diego Calderon (R) marks Paraguayan forward Lucas Barrios as Ecuadorean midfielder David Quiroz looks on during a 2011 Copa America Group B first round football match held at the Cementerio de Elefantes stadium in Santa Fe, 476 Km north of Buenos Aires, on July 3, 2011.  AFP PHOTO / Maximiliano Failla (Photo credit should read Maximiliano Failla/AFP/Getty Images)
Ecuadorean defender Diego Calderon (R) marks Paraguayan forward Lucas Barrios as Ecuadorean midfielder David Quiroz looks on during a 2011 Copa America Group B first round football match held at the Cementerio de Elefantes stadium in Santa Fe, 476 Km north of Buenos Aires, on July 3, 2011. AFP PHOTO / Maximiliano Failla (Photo credit should read Maximiliano Failla/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Παραγουάη και Εκουαδόρ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, αλλά τουλάχιστον πρόσφεραν θέαμα για πρώτη φορά στο Copa América 2011. Κορυφαίος ο 39άχρονος τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, Μαρσέλο Ελισάγα (video)

Μετά το Βραζιλία - Βενεζουέλα, ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα και το δεύτερο ματς της πρεμιέρας του Β' ομίλου μεταξύ Παραγουάης και Εκουαδόρ.

Μπορεί να μην είχε γκολ, ήταν όμως το καλύτερο ματς μέχρι στιγμής στο Copa América 2011.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες, περισσότερες η Παραγουάη, αλλά το Εκουαδόρ έσωσε ο 39άχρονος τερματοφύλακάς του, Μαρσέλο Ελισάγα, ο οποίος ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης.

Αρκετά καλός ήταν και ο πορτιέρο της Παραγουάης, ο 35άχρονος, Χούστο Βιγιάρ, σταματώντας αρκετές φορές της προσπάθειες του Εκουαδόρ, για το οποίο αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο ο Αντόνιο Βαλένσια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παραγουάη - Εκουαδόρ 0-0

Γήπεδο: "Cementerio de Los Elefantes", Σάντα Φε

Διαιτητής: Σέρχιο Πετσότα (Αργεντινή)

Ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, Μαρσέλο Ελισάγα, έκανε σπουδαία απόκρουση στο 13' διώχνοντας σε κόρνερ την μπάλα μετά το πλασέ του Έντγκαρ Μπαρέτο, στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς, ενώ στο 16' μπλόκαρε το μακρινό, αλλά δυνατό σουτ του Ρόκε Σάντα Κρους.

Στο 19' ήταν η σειρά του Νέστορ Ορτιγκόσα να βρεθεί κοντά στο γκολ για την Παραγουάη, πλασάροντας από κοντά, αλλά ο Ελισάγα ξανά έσωσε την ομάδα του με εντυπωσιακή απόκρουση.

Απίστευτη ευκαιρία έχασε το Εκουαδόρ στο 28' με τον Κριστιάν Μπενίτες, ο οποίος με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αουρελιάνο Τόρες και όταν επιχείρησε να περάσει και τον τερματοφύλακα της Παραγουάης, Χούστο Βιγιάρ, αυτός βρήκε ελάχιστα την μπάλα, όσο χρειαζόταν όμως για να μην επιστρέψει στον Μπενίτες να πλασάρει σε κενό τέρμα.

Στο 36' το Εκουαδόρ απείλησε για δεύτερη φορά με το μακρινό σουτ του Σεγούντο Καστίγιο να περνά λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου απείλησε δύο φορές ο Φελίπε Καϊσέδο την εστία της Παραγουάης, ενώ στο 55' ο Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια είδε το διαγώνιο σουτ του να περνά λίγο άουτ.

O 39άχρονος, Μαρσέλο Ελισάγα, είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο, με την πρώτη να έρχεται στο 63', όταν ο Ρόκε Σάντα Κρους έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο πορτιέρο του Εκουαδόρ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην απέναντι εστία στο 65' ο Βάλτερ Αγιοβί προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χούστο Βιγιάρ σε εκτέλεση φάουλ, το κατάφερε αρχικά, αλλά ο τερματοφύλακας της Παραγουάης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Νέλσον Αέδο Βαλντές πέρασε στο ματς στο 74' αντί του Λούκας Μπάριος και στο επόμενο λεπτό έχασε την πρώτη του ευκαιρία, με το σουτ του από το ύψος της περιοχής να περνά λίγο άουτ.

Κάτι ανάλογο έγινε με τον Πάμπλο Σεμπάγιος, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρόκε Ράντα Κρους στο 84' και στο 85' έκανε επικίνδυνο μακρινό σουτ για να αντιδράσει όμως σωστά και πάλι ο Ελισάγα.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Πιρίς, Πάουλο ντα Σίλβα, Νταρίο Βερόν, Αουρελιάνο Τόρες, Μπαρέτο (39' Βέρα), Ριβέρος, Ορτιγκόσα, Εστιγκαρίμπια, Μπάριος (74' Νέλσον Αέδο Βαλντές), Σάντα Κρους (84' Σεμπάγιος).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ελισάγα, Ρεάσκο, Αραούχο, Βάλτερ Αγιοβί, Έντισον Μέντες (82' Κιρός), Σεγούντο Καστίγιο, Κριστιάν Νομπόα, Αντόνιο Βαλένσια (46' Αρόγιο), Κριστιάν Μπενίτες, Φελίπε Καϊσέδο.

Παραγουάη - Εκουαδόρ 0-0 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ