COPA AMERICA

Ουρουγουάη - Μεξικό 1-0

Uruguayan midfielder Alvaro Pereira (L) celebrates with teammate midfielder Egidio Arevalo Rios (C) after scoring against Mexico, as defender Diego Lugano claps behind them, during a 2011 Copa America Group C first round football match, at the Ciudad de La Plata stadium in La Plata, 59 Km south of Buenos Aires, on July 12, 2011.    AFP PHOTO / Maxi Failla (Photo credit should read Maxi Failla/AFP/Getty Images)
Uruguayan midfielder Alvaro Pereira (L) celebrates with teammate midfielder Egidio Arevalo Rios (C) after scoring against Mexico, as defender Diego Lugano claps behind them, during a 2011 Copa America Group C first round football match, at the Ciudad de La Plata stadium in La Plata, 59 Km south of Buenos Aires, on July 12, 2011. AFP PHOTO / Maxi Failla (Photo credit should read Maxi Failla/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 το Μεξικό, πέρασε στους "8" του Copa América 2011, αλλά μέσω της 2ης θέσης του Β' ομίλου, η οποία την οδήγησε πάνω στην Αργεντινή. Το Σάββατο στις 01:30 το μεγάλο ματς... (video)

Με γκολ του Άλβαρο Περέιρα η Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 το Μεξικό και πέρασε στα προημιτελικά του Copa América 2011, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή!

Ο άσος της Πόρτο πέτυχε το μοναδικό τέρμα του ματς στο 15', ενώ αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του στην διοργάνωση.

Η Χιλή νωρίτερα με την νίκη της επί του Περού εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου με 7 βαθμούς, η Ουρουγουάη με 5 βαθμούς πήρε την 2η και το Περού με 4 βαθμούς πήρε την 3η, αλλά προκρίθηκε επίσης.

Το πρώτο ζευγάρι λοιπόν που βγήκε για τα προημιτελικά είναι το Αργεντινή - Ουρουγουάη (Σάββατο, 01:15), δηλαδή κοντράρονται οι δύο ομάδες με περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του θεσμού.

***δείτε βαθμολογίες, πρόγραμμα, διασταυρώσεις & σκόρερς στο πανόραμα

Ουρουγουάη - Μεξικό 1-0

Σκόρερ: 15' Άλβαρο Περέιρα

Γήπεδο: "Ciudad de La Plata", Πλάτα

Διαιτητής: Ραούλ Ορόσκο (Βολιβία)

Από εκτέλεση φάουλ του Ντιέγκο Φορλάν οι αμυντικοί του Μεξικού δεν κατάφεραν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στην μικτή περιοχή, όπου ο Λουΐς Ερνέστο Μίτσελ δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Άλβαρο Περέιρα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την Ουρουγουάη στο 15'.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μίτσελ απέκρουσε το σουτ του Φορλάν, όπως και ο Φερνάντο Μουσλέρα σε αυτό του Τζιοβάνι ντος Σάντος στην απέναντι εστία στο 25'.

Ο Ντιέγκο Φορλάν έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 31', όταν βρέθηκε ουσιαστικά μόνος στην περιοχή, πλάσαρε από κοντά, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Μεξικό.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ακόμη πιο... κραυγαλέα ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Φορλάν στο 63', όταν από προσπάθεια και πάσα του Λουΐς Σουάρες από δεξιά, βρέθηκε μόνος ουσιαστικά με το τέρμα, πλάσαρε στην κίνηση με το δεξί (είναι αριστεροπόδαρος), αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 67' ήταν η σειρά του Λουΐς Σουάρες να χάσει μεγάλη ευκαιρία, καθώς αστόχησε σε τετ-α-τετ, στο οποίο βγήκε κάνοντας εξαιρετικά το "ένα-δύο" με τον Φορλάν.

Από την σέντρα του Άλβαρο Περέιρα στο 69' ο Φορλάν κατέβασε εξαιρετικά με το στήθος, "στρώνοντας" στον Ντιέγκο Πέρες, ο οποίος έπιασε καλό δυνατό σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 79' είχε δοκάρι για την Ουρουγουάη ο Νικολάς Λοδέιρο σε σουτ του στην κίνηση, μετά από πάσα του Μάξι Περέιρα, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει εξαιρετικά ο Φορλάν.

Στο 80' ο Ραφαέλ Μάρκες Λούγο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε για οφ-σάιντ.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Κοάτες, Άλβαρο Περέιρα, Ντιέγκο Πέρες, Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες (69' Λοδέιρο), Κριστιάν Ροντρίγκες (84' Εγκουρέν), Λουΐς Σουάρες, Φορλάν (90' Αμπρέου).

ΜΕΞΙΚΟ: Λουΐς Μίτσελ, Μιέρ, Ρεϊνόσο, Αραούχο, Ντάρβιν Τσάβες, Παούλ Αγκιλάρ (46' Ακίνο), Πόνσε (71' Πατσέκο), Χόρχε Ενρίκες, Ντιέγκο Αντόνιο Ρέγιες, Τζιοβάνι ντος Σάντος (46' Περάλτα), Ραφαέλ Μάρκες Λούγο.

Ουρουγουάη - Μεξικό 1-0 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ