ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Δεν θα διοργανώσει το Κόπα Άφρικα η Λιβύη

Δεν θα διοργανώσει το Κόπα Άφρικα η Λιβύη

Οι πολεμικές συνθήκες που επικρατούν στη Λιβύη ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία της χώρας να δηλώσει ανήμπορη να διοργανώσει το Κόπα Άφρικα του 2017 και πλέον η CAF ψάχνει να βρει ποια χώρα θα το αναλάβει.

Η κατάσταση στη Λιβύη εξακολουθεί να είναι τεταμένη και ο εμφύλιος συνεχίζει να μαίνεται. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε πλέον και επίσημα ότι δεν μπορεί να διοργανώσει το Κόπα Άφρικα του 2017.

Η Λιβύη ανέλαβε τη συγκεκριμένη διοργάνωση και η κυβέρνηση ήθελε να τη χρησιμοποιήσει ώστε να γίνουν διάφορα έργα στη χώρα.

Μάλιστα, είχε υπολογιστεί να φτιάχνονταν 11 καινούρια στάδια τα οποία θα κόστιζαν περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ, ανάμεσά τους και το εθνικό στάδιο 60.000 θέσεων στην Τρίπολη. Οι μάχες όμως που συνεχίζονται στη χώρα δεν επιτρέπουν το να συνεχιστούν τα έργα και έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα.

Η είδηση έγινε γνωστή με τον πλέον επίσημο τρόπο αφού η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση. "Η Λιβύη δεν θα φιλοξενήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για το 2017" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλέον, η CAF αναζητεί τη χώρα που θα αναλάβει τη διοργάνωση με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ