ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Αποκλεισμός για Νιγηρία

Αποκλεισμός για Νιγηρία

Η Νότιος Αφρική δεν... χαρίστηκε στη Νιγηρία, έτσι η τελευταία αποκλείστηκε, κάτι που σημαίνει πως η κάτοχος του τροπαίου δεν θα παίξει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Η πρωταθλήτρια Αφρικής του 2013, η Νιγηρία, δεν θα αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα του 2015, καθώς δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο από τα προκριματικά.

Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Νότιο Αφρική (2-2), η οποία είχε ήδη προκριθεί, αλλά δεν... χαρίστηκε, έτσι μαζί της πέρασε το Κονγκό.

Θυμίζουμε πως αρχικά τα τελικά της διοργάνωσης θα φιλοξενούνταν στο Μαρόκο, όμως η χώρα αποφάσισε να κάνει... πίσω λόγω του έμπολα, έτσι το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Γουινέα Ισημερινού, με Μαρόκο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα τελικά (17 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου) είναι οι εξής: Γουινέα Ισημερινού, Πράσινο Ακρωτήρι, Αλγερία, Τυνησία, Νότιος Αφρική, Ζάμπια, Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Γκαμπόν, Σενεγάλη, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Γουινέα, Μάλι, Κονγκό και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (παίρνοντας στο φινάλε το τελευταίο εισιτήριο από την Αίγυπτο / καλύτερη τρίτη, καθώς οι όμιλοι ήταν 7).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ