CHAMPIONS LEAGUE

Τσέλσι - Μπενφίκα 2-1

LONDON, ENGLAND - APRIL 04:  Raul Meireles of Chelsea celebrates his goal during the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Chelsea and Benfica at Stamford Bridge on April 4, 2012 in London, England.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - APRIL 04: Raul Meireles of Chelsea celebrates his goal during the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Chelsea and Benfica at Stamford Bridge on April 4, 2012 in London, England. (Photo by Clive Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Μπενφίκα πάλεψε με δέκα παίκτες, αλλά η Τσέλσι νίκησε με 2-1 και πέρασε στα ημιτελικά του Champions League, όπου περιμένει την Μπαρτσελόνα για εκδίκηση, 3 χρόνια μετά (videos)

Η Τσέλσι νίκησε για δεύτερη φορά την Μπενφίκα (2-1) και πέρασε στα ημιτελικά του Champions League, όπου περιμένει την Μπαρτσελόνα για εκδίκηση.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ με πέναλτι στο 21' και ο Ραούλ Μεϊρέλες με... σουτάρα στο 92' πέτυχαν τα γκολ των "μπλε".

Η Μπενφίκα από το πρώτο ημίχρονο έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάξι Περέιρα, αλλά κατάφερε στο 85' να ισοφαρίσει με τον Χάβι Γκαρθία και πίστεψε στο θαύμα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η Τσέλσι πέρασε στους "4" για 6η φορά στα τελευταία 9 χρόνια και επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2009, όταν και είχε αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα με μεγάλα παράπονα για την διαιτησία, έτσι τώρα ψάχνει εκδίκηση.

Τσέλσι - Μπενφίκα 2-1

Σκόρερς: 21' πέν. Λάμπαρντ, 92' Ραούλ Μεϊρέλες / 85' Χάβι Γκαρθία

Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Ο Τζουάν Καπντεβίλα με εξαιρετικό τάκλιν σταμάτησε το επικίνδυνο σουτ του Νταβίντ Λουΐζ στο 8', ενώ στην άλλη εστία το σουτ του Πάμπλο Αϊμάρ στο 12' πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 20' ο Μάξι Περέιρα είχε κακή τοποθέτηση και ανέτρεψε με το σώμα τον Άσλεϊ Κόουλ στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την Τσέλσι (21'), με τον Αρτούρ να μην μπορεί να αποκρούσει αν και έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Μπενφίκα ήρθε στο 30', με τον Όσκαρ Καρντόσο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Τέρι έδιωξε λίγο μπροστά από την γραμμή.

Στο 40' τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους "μπλε", καθώς οι "αετοί" έμειναν με 10 παίκτες, αφού ο Μάξι Περέιρα είχε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Όμπι Μίκελ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με σπουδαία φάση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Πετρ Τσεχ να κάνει εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Όσκαρ Καρντόσο στο 48', ενώ στην επόμενη φάση το σουτ του Πάμπλο Αϊμάρ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Τσέχου πορτιέρο.

Στο 50' έχασε απίστευτη ευκαιρία η Τσέλσι, με τον Ραμίρες να μην μπορεί να πλασάρει μπροστά από το τέρμα, έπειτα από προσπάθεια του Σαλομόν Καλού από αριστερά.

Μια ανάσα από το 2-0 έφτασε και στο 53' η Τσέλσι, με την μπάλα περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι, έπειτα από το πλασέ του Φερνάντο Τόρες.

Ο Αρτούρ απέκρουσε το κοντινό σουτ του Χοσέ Μανουέλ Μάτα στο 57' και στην επαναφορά ο Τόρες προσπάθησε να σκοράρει με "τακουνάκι", αστόχησε, αλλά ήταν και οφ-σάιντ.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας νίκησε τον Καλού σε τετ-α-τετ στο 66', ενώ στο 70' Μάτα έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Αν και με παίκτη λιγότερο η Μπενφίκα στα τελευταία λεπτά πίεσε, έχασε ευκαιρίες και έφτασε στην ισοφάριση στο 85' με την κεφαλιά του Χάβι Γκαρθία.

Έφτασε κοντά στο θαύμα με τον Νέλσον Ολιβέιρα να αστοχεί στο 87', ενώ η Τσέλσι τελικά κέρδισε με 2-1 χάρη στο εξαιρετικό σουτ του Ραούλ Μεϊρέλες στο 92', με τον πρώην άσο της Πόρτο να πανηγυρίζει ανάλογα.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι (60' Γκάρι Κέιχιλ), Νταβίντ Λουΐζ, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα (79' Ραούλ Μεϊρέλες), Καλού, Τόρες (88' Ντρογκμπά).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Χάβι Γκαρθία, Έμερσον, Καπντεβίλα, Μάτιτς, Βιτσέλ, Μπρούνο Σέζαρ (72' Ροντρίγκο), Αϊμάρ, Γκαϊτάν (61' Ντζαλό), Όσκαρ Καρντόσο (57' Νέλσον Ολιβέιρα).

*κόκκινη 40' Μάξι Περέιρα

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

5 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Κακά (Ρεάλ), Μπενζεμά (Ρεάλ), Ριμπερί (Μπάγερν), Γκαϊτάν (Μπενφίκα). Μαρσέλο (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Τσέλσι - Μπενφίκα 2-1 (highlights)

Τσέλσι - Μπενφίκα 2-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ