CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Μπάγερν Μονάχου

Το προφίλ της Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον έκτο όμιλο του Champions League. Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ της πανίσχυρης γερμανικής ομάδας.

Η πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου έλαχε να βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον έκτο όμιλο του Champions League. Για τους "Βαυαρούς" και την δυναμική τους γνωρίζουν και οι... πέτρες. Άλλωστε, μιλάμε για μια ομάδα που κάνει "πάρτι" τα τελευταία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα, διεκδικεί το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κάθε χρόνο και αναμφίβολα πρόκειται για ένα τεράστιο κλαμπ με πολύ βαριά φανέλα και με στόχους υψηλούς κάθε χρόνο. Θέλει να κάνει δικό της κάθε τρόπαιο που βρίσκεται στο διάβα της. Αν μη τι άλλο, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την ομάδα του Πειραιά το να κοντραριστεί και να δοκιμάσει τα όριά της με αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Μπάγερν έχει κατακτήσει πέντε φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976, 2001, 2013) και θέλει να το κάνει και πάλι δικό της, μετράει ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1966, ένα UEFA το 1996 και από 'κει και πέρα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2013) και δυο Διηπειρωτικά (1976, 2001). Μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει ότι είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ευρώπη, από το "πάνω ράφι"...

Οι τίτλοι της Μπάγερν

Οι Βαυαροί σαρώνουν και σε εγχώριο επίπεδο με 24 πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα, έξι Λιγκ Καπ και πέντε Σούπερ Καπ. Την "σαλατιέρα" την σηκώνει τα τρία τελευταία χρόνια σερί, ενώ έκανε και δυο νταμπλ το 2013 και το 2014, για να πάει πέρυσι το Κύπελλο στην Βόλφσμπουργκ. Ο Γκουαρδιόλα φιλοδοξεί φέτος να δει την ομάδα του να παίρνει... σκούπα και να καθαρίζει κάθε τρόπαιο, αν και το Σούπερ Καπ χάθηκε στα πέναλτι από την Βόλφσμπουργκ του Βιεϊρίνια.

Οι μετεγγραφές και τα αστέρια

Φέτος, οι μεγάλες μετεγγραφές της ομάδας ήταν ο Αρτούρο Βιδάλ από την Γιουβέντους και ο Ντόουγκλας Κόστα από την Σαχτάρ, ενώ αποκτήθηκαν και οι Τζόσουα Κίμιχ και Σβεν Ούλραϊχ από Λειψία και Στουτγκάρδη αντίστοιχα. Το ρόστερ της είναι πολύ πλούσιο και το κοσμούν μεγάλα αστέρια. Πληρέστατη σε κάθε θέση, ικανή να σκορπίσει πανικό σε κάθε αντίπαλο. Απλά και μόνο να δει κάποιος τους παίκτες της, μπορεί να το καταλάβει. Ο Μάνουελ Νόιερ στο τέρμα, ο Άριεν Ρόμπεν, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Μάριο Γκέτσε, ο Τόμας Μίλερ και πολλοί ακόμη. Ο Φρανκ Ριμπερί είναι τραυματίας και ουδείς γνωρίζει το πότε θα επιστρέψει στην δράση.

Το φετινό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Στο φετινό πρωτάθλημα, η Μπάγερν ξεκίνησε με το εμφατικό 5-0 απέναντι στο Αμβούργο εντός έδρας, ενώ νίκησε 2-1 στις καθυστερήσεις εκτός έδρας την Χοφενχάιμ, αν και έχανε με 1-0 από το... 8ο δευτερόλεπτο, που αποτέλεσε και νέο ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα.

Έχει ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει βρει άλλη μια φορά στο δρόμο του την Μπάγερν Μονάχου και ήταν το 1980. Η γερμανική ομάδα απέκλεισε με δύο νίκες τους Πειραιώτες για το Πρωταθλητριών, επικρατώντας 4-2 στο Στάδιο Καραϊσκάκη και 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Το ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μάνουελ Νόιερ

Τομ Στάρκε

Σβεν Ουλράιχ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ντάντε

Ραφίνια

Ζερόμ Μπόατενγκ

Φίλιπ Λαμ

Ντάβιντ Αλάμπα

Χόλγκερ Μπάντστουμπερ

Χουάν Μπερνάτ

Μεχντί Μπενατιά

ΜΕΣΟΙ

Τιάγκο Αλκάνταρα

Φράνκ Ριμπερί

Άριεν Ρόμπεν

Χάβι Μαρτίνεθ

Πιερ Χόιμπεργκ

Μάριο Γκέτσε

Σεμπάστιαν Ρόντε

Τσάμπι Αλόνσο

Τζόσουα Κίμιχ

Ντόουγκλας Κόστα

Αρτούρο Βιδάλ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σίναν Κουρτ

Τόμας Μίλερ

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Γιούλιαν Γκριν

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Πεπ Γκουαρδιόλα

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ