CHAMPIONS LEAGUE

Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα

Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα

Πανηγυρικό κλίμα στη Μαδρίτη, έντονες τάσεις αυτοκριτικής στη Βαρκελώνη, όπως αποτυπώνεται στον Τύπο την επομένη του ισπανικού "εμφυλίου". Δείτε τα tweets των πρωταγωνιστών.

Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα επικρατούν και στους πρωταγωνιστές των δύο ομάδων, μετά την νίκη-πρόκριση της Ατλέτικο επί της Μπαρτσελόνα όπως αντικατοπτρίζονται στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter.

Ο τύπος της Μαδρίτης, μάλιστα παραμερίζει την Ρεάλ προκειμένου να αφιερώσει τα πρωτοσέλιδά του στους "ροχιμπλάνκος".

Η "Marca" κάνει λόγο για μια "Τεράστια Ατλέτικο που έδωσε μαθήματα πίστης και αφοσίωσης" εξυμνώντας παράλληλα την στήριξη των "ροχιμπλάνκος" που κατέκλυσαν το "Εστάδιο Βιθέντε Καλδερόν" δίνοντας τεράστια ώθηση για την πρόκριση.

Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα

Η "As" διακρίνει τα "αποθέματα καρδιάς και κουράγιου από τους ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο, που έπαιξαν σαν αδέρφια για να υπερασπιστούν την φανέλα της ομάδας τους".

Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα

Στην Βαρκελώνη επικρατεί κατήφεια, προβληματισμός ενώ δεν λείπει και η αυτοκριτική για την πρώτη απουσία της Μπαρτσελόνα από τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από επτά χρόνια. Η πιο σκληροπυρηνική καταλανική εφημερίδα "Sport" αναγνωρίζει την ανωτερότητα της αντιπάλου με τίτλο: " Αν και μας πονάει, η Ατλέτικο ήταν καλύτερη".

Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα

"Αντίο από μια Μπαρτσελόνα που δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων" λέει η "El mundo deportivo", "ανήμπορη" είναι ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί η καταλανική "El 9".

Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα
Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα

Η ιταλική "Gazzetta dello sport" προαναγγέλλει το τέλος της Μπάρτσα με έναν Μέσι σε ρόλο κομπάρσου, ενώ στην πατρίδα του Τσόλο Σιμεόνε η "Ole" αφιερώνει όλη την πρώτη της σελίδα στον Αργεντινό προπονητή.

Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα
Τεράστια Ατλέτικο, Αντίο Μπάρσα

Και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές κοιμήθηκαν και ξύπνησαν έχοντας στο μυαλό τους την χθεσινή αναμέτρηση. Ο Αντριάν Λόπεθ, ξύπνησε από το χθεσινό "μεθύσι" και αφιέρωσε την καλημέρα του στους οπαδούς της Ατλέτικο, ευχαριστώντας τους και υποσχέθηκε να "Νικάμε, νικάμε, νικάμε και ξανά νικάμε". Ο Μάριο Σουάρεθ εξέφρασε την άποψη, ότι επρόκειτο για μια συλλογική νίκη "της ομάδας, του τεχνικού επιτελείου και των οπαδών καθώς όταν οι άλλοι κοιμούνται η Ατλέτικο ονειρεύεται". Ο Φιλίπε Λουίς διαπίστωσε: "Πίστη στον Θεό. Υπάρχει. Πιστεύετε" ενώ ο Δαβίδ Βίγια ήταν ίσως ο πιο μετριοπαθής αναρτώντας " Μεγάλη νίκη, μεγάλο παιχνίδι και μεγάλη πρόκριση"

Στην απέναντι όχθη, οι Καταλανοί, παρασύρθηκαν ψυχολογικά από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Ο Αντρές Ινιέστα: "Αισθάνομαι απαίσια για τον αποκλεισμό. Σκληρή στιγμή που πρέπει να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, οπαδοί και ομάδα". Να σηκώσουν κεφάλι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του καλεί μέσω twitter ο Πορτογάλος τερματοφύλακας των "μπλαουγράνα" Ζοζέ Μανουέλ Πίντο: "Όταν η απελπισία σου χτυπάει την πόρτα πρέπει να έχεις την δύναμη και την θέληση"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκούτι γράφει "Πάμε, ρε γαμ.., ήδη είμαστε στα ημιτελικά. Hala Madrid", ενώ και ο Πορτογάλος Λουίς Φίγκο που είναι κόκκινο πανί για τους Καταλανούς γράφει: " Συγχαρητήρια τους φίλους μου στην Ατλέτικο. Μεγάλη Ατλέτικο"

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ