CHAMPIONS LEAGUE

Τα στατιστικά της Τετάρτης

Τα στατιστικά της Τετάρτης
Κριστιάνο Ρονάλντο Πίρλο

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να αποκλείστηκε από την Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο, έγραψε ιστορία με τα χρώματα της "βασίλισσας". Συνεχίζουν το σερί τους οι Ιταλοί.

Η Γιουβέντους έπαιξε ως... Γιουβέντους και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στην Ισπανία επί της Ρεάλ (1-1), με αποτέλεσμα να βγάλει εισιτήρια για το Βερολίνο και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και σε αυτό είχαμε ενδιαφέροντα στατιστικά και ορισμένα ιστορικά ρεκόρ που πλέον έχουν διευρυνθεί. Ας τα δούμε.

-- Κατά τέσσερα χρόνια νεότεροι ήταν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στο μέσο όρο των δυο ενδεκάδων. Στα 26+ χρόνια αυτη της "βασίλισσας", στα 30+ εκείνη της Γιούβε.

-- Νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς και γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση, σήμαινε 77% πιθανότητες για πρόκριση. Κάτι που έγινε στο τέλος.

-- Η Ρεάλ Μαδρίτης τρέχει ένα απίστευτο σερί 52 συνεχόμενων αγώνων στο "Μπερναμπέου" όπου σκοράρει συνεχώς. Το σερί ξεκίνησε μετά τις 28/9/2013.

-- Εννέα πέναλτι έχει εκτελέσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς λιγκ. Μόνο οι Φαν Νιστελρόι και Λουίς Φίγκο έχουν περισσότερα (10).

-- Ο Πορτογάλος έφτασε τα 307 γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης και έπιασε στη σχετική λίστα με τους πρώτους σκόρερ τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Θέλει άλλα 16 για να πιάσει τον Ραούλ στην κορυφή.

-- Τα ρεκόρ δεν σταματάνε εδώ για τον Κριστιάνο. Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ εναντίον της Γιουβέντους.

1) Κριστιάνο Ρονάλντο 5 γκολ

2) Χακάν Σουκούερ 4 γκολ

-) Ράιαν Γκιγκς 4 γκολ

4) Φαν Νίστελρόι, Ντρογκμπά, Τριστάν, Ανρί, Νίκι Μπατ 3 γκολ

-- Επίσης ο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με δέκα γκολ στη φάση των ημιτελικών. Αρκετά πιο πίσω είναι οι Λεβαντόβσκι, Ντελ Πιέρο και Γιάρι Λίτμανεν με 5!

-- Τρεις παίκτες έχουν σκοράρει και στα δυο ματς στα ημιτελικά εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τζιοβάνι Έλμπερ το 2000-01, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ το 2002-03 και τώρα ο Μοράτα.

-- Πέντε φορές η Γιουβέντους έχει αποκλείσει τον κάτοχο του τίτλου της προηγούμενης σεζόν σε αγώνες νοκ άουτ. Οι πέντε ομάδες: Άστον Βίλα, Λίβερπουλ, Άγιαξ και δυο φορές την Ρεάλ Μαδρίτης.

-- Οι ιταλικές ομάδες βάζουν δύσκολα στην Ρεάλ, αφού οκτώ σερί φορές τον έχουν πετάξει εκτός σε νοκ άουτ φάση.

Πηγή: MisterChiping

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ