CHAMPIONS LEAGUE

Στατιστικά της Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ

Στατιστικά της Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ
Τόμας Μίλερ

Η Πόρτο μπορεί να δέχθηκε έξι γκολ, ο Τζάκσον Μαρτίνες ωστόσο κατάφερε και έγραψε ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε αυτό και άλλα στατιστικά από τα ματς της Τρίτης.

Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι Γερμανοί διέλυσαν με 6-1 την Πόρτο και οι Ισπανοί νίκησαν με 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν.

Από αυτά τα δυο παιχνίδια προέκυψαν ενδιαφέροντα στατιστικά, ρεκόρ που έσπασαν και άλλα που αναμένεται να καταρριφθούν, ίσως, ακόμα και τη φετινή περίοδο.

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά...

-- Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν βασικοί δυο Μεξικάνοι παίκτες στην ίδια ομάδα στη φάση των "8" (Πόρτο).

-- Η Μπάγερν ξεκίνησε με περισσότερους Ισπανούς στην αρχική της ενδεκάδα σε σχέση με την Μπαρτσελόνα (πέντε έναντι τεσσάρων).

-- Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπάγερν ανέτρεψε ήττα με δυο γκολ διαφορά στο πρώτο ματς σε φάση νοκ άουτ.

-- Τα 95 γκολ έφτασε η τριάδα Μέσι - Νεϊμάρ - Σουάρες. Θέλει άλλα πέντε για να πιάσει εκείνη των Μέσι - Ετό - Ανρί.

-- Ο Τόμας Μίλερ έγινε ο πρώτος Γερμανός σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έφτασε τα 27 τέρματα και ξεπέρασε τον Μάριο Γκόμεθ.

-- Ο Τιάγκο Αλκάνταρα έγινε ο τρίτος Ισπανός παίκτης που δεν αγωνίζεται σε σύλλογο της πατρίδας του και σκοράρει και στα δυο ματς της φάσης των "8".

Οι άλλοι δυο

Μοριέντες (Μονακό)

Ραούλ (Σάλκε)

-- Ο Πεπ Γουαρδιόλα συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου στο ματς με την Πόρτο. Τα ποσοστά του είναι εντυπωσιακά. 77 νίκες, 12 ισοπαλίες, 11 νίκες

-- Ιστορία έγραψε ο Τζάκσον Μαρτίνες με την Πόρτο, αφού έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που σκόραρε δυο γκολ σε φάση νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

-- Το 5-0 της Μπάγερν στο ημίχρονο του αγώνα με την Πόρτο δεν ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα που έχουμε δει. Οι Γερμανοί όμως βρίσκονται τρεις φορές στη λίστα με τα τέσσερα μεγαλύτερα σκορ.

Μπάγερν - Λιλ 5-0 (2012)

Ρόμα - Μπάγερν 0-5 (2014)

ΜΠΑΤΕ - Σαχτάρ 0-6 (2014)

Μπάγερν - Πόρτο (5-0)

-- Η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί για έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

-- Τρεις ομάδες έχουν ελπίδες για τρεμπλ τη φετινή σεζόν: Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ