CHAMPIONS LEAGUE

Σέρχιο Ράμος: Από το τραγικό πέναλτι στο δέκατο

Σέρχιο Ράμος: Από το τραγικό πέναλτι στο δέκατο

Ο Σέρχιο Ράμος οδήγησε με τα καθοριστικά του τέρματα τη Ρεάλ στο δέκατο Πρωταθλητριών, δύο χρόνια μετά το τραγικό του πέναλτι στον ημιτελικό με την Μπάγερν. Το SPORT 24 θυμάται...

Απρίλιος 2012. Ο Σέρχιο Ράμος χλευάζεται όσο λίγοι ποδοσφαιριστές για το πέναλτι του στον ημιτελικό με την Μπάγερν το οποίο πήγε... στη στρατόσφαιρα. Η Ρεάλ θα αποκλειστεί από έναν ακόμα τελικό και τα social media κάνουν πάρτι με την τραγική εκτέλεση του Ισπανού.

Μάιος 2014. Καθυστερήσεις στον τελικό του Ντα Λουζ με την Ρεάλ να ψάχνει απεγνωσμένα την ισοφάριση. Και την βρίσκει με την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος ήδη στα ημιτελικά είχε "καθαρίσει" και την Μπάγερν". Η Ατλέτικο καταρρέει και η "βασίλισσα" φτάνει στο πολυπόθητο τρόπαιο.

La Décima! Κάτι περισσότερο από μία εμμονή για τη Ρεάλ τα τελευταία 12 χρόνια. Και ένας από τους ποδοσφαιριστές που ήταν στον κατάλογο με τους μοιραίους όλο αυτό το διάστημα, ήταν ο Σέρχιο Ράμος. Το βράδυ της 25ης Απριλίου 2012, Ρεάλ και Μπάγερν διεκδίκησαν την πρόκριση στον τελικό στα πέναλτι.

Ο Ισπανός δεν ήταν ο μόνος που αστόχησε για τη βασίλισσα, αλλά το τραγικό του πέναλτι έμεινε στην ιστορία. Ο Ράμος παραλίγο να στείλει την μπάλα έξω από το Μπερναμπέου! Υπερβολή μεν, θυμηθείτε δε...

Ωστόσο ο χαρακτήρας του Ράμος δεν είναι από αυτούς που λυγίζουν στα δύσκολα. Μόλις δύο μήνες αργότερα, ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι στον ημιτελικό του Euro 2012 κόντρα στην Πορτογαλία. Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη τον παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Και αυτός....

Ακολούθησε άλλο ένα χαμένο πέναλτι, αυτή τη φορά για την Ισπανία. Τελικός Confederations το 2013, με το σκορ ήδη στο 3-0 για τη Βραζιλία, δεν μπόρεσε να μειώσει:

Ουσιαστικά όμως είχε πάρει το... αίμα του πίσω με την καθοριστική εκτέλεση στο Εuro, λίγες εβδομάδες μετά τον ημιτελικό του Champions League. Και έμενε να πάρε εκδίκηση και για λογαριασμό της Ρεάλ από την Μπάγερν. Ο φετινός επαναληπτικός με τους Βαυβαρούς μέσα στο Μόναχο έμοιαζε ως ιδανική ευκαιρία. Και στο 20ο λεπτό η πρόκριση είχε ήδη κριθεί με δύο δικές τους κεφαλιές!

Ο Ράμος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα, "μίλησε" και πάλι με το κεφάλι του. Ισοφάρισε σε 1-1 την Ατλέτικο στις καθυστερήσεις και ουσιαστικά "τελείωσε" τον τελικό καθώς ήταν θέμα χρόνου να καταρρεύσουν οι "ροχιμπλάνκος" στην παράταση...

Κάπως έτσι, από μοιραίος πριν 2 χρόνια, έγινε ωραίος και μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι το δέκατο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ