CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Μπάγερν 2-1 (1-3 πέν.)

Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (R) celebrates with Bayern Munich's midfielder Bastian Schweinsteiger after scoring from the penalty spot during the UEFA Champions League second leg semi-final football match Real Madrid against Bayern Munich  at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 25, 2012.  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHECHRISTOF STACHE/AFP/GettyImages
Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (R) celebrates with Bayern Munich's midfielder Bastian Schweinsteiger after scoring from the penalty spot during the UEFA Champions League second leg semi-final football match Real Madrid against Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 25, 2012. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHECHRISTOF STACHE/AFP/GettyImages AFP/GETTY IMAGES

Η Μπάγερν νίκησε 3-1 την Ρεάλ στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει τις εκτελέσεις των Ρονάλντο και Κακά, ενώ αστόχησε ο Σέρχιο Ράμος. Στον τελικό με Τσέλσι οι Βαυαροί στο σπίτι τους (video)

Η Μπάγερν απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Μπερναμπέου", επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 3-1 και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του Champions League.

Οι "βασίλισσα" νίκησε με 2-1 στην κανονική διάρκεια του ματς, σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει και η ομάδα του Μονάχου στην πρώτη αναμέτρηση.

Το δύο γρήγορα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αρκούσαν στην Ρεάλ, καθώς ο Ρόμπεν μείωσε στο 27' με εκτέλεση πέναλτι και το σκορ δεν άλλαξε για να ακολουθήσει παράταση και πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι πρωταγωνιστής ήταν αρχικά ο Μάνουελ Νόιερ, καθώς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά, αλλά εν συνεχεία απέκρουσε και ο 'Ικερ Κασίγιας αυτές των Τόνι Κρόος και Φίλιπ Λαμ.

Μοιραίος ήταν ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος στην 4η εκτέλεση των γηπεδούχων ήταν απελπιστικά άστοχος και η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ήταν αυτός που ευστόχησε στην 5η εκτέλεση της Μπάγερν και την έστειλε στον τελικό του Μονάχου, όπου στις 19 Μαΐου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Σταμάτησε στα 24 ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε να χάσει πέναλτι τον Δεκέμβρη του 2009, καθώς από τότε είχε ευστοχήσει και στις 24 εκτελέσεις του, αλλά δεν τα κατάφερε στην 25η και πιο σημαντική.

Για 4η φορά τελικός... εντός έδρας

Η Μπάγερν λοιπόν θα παίξει τελικό στην έδρα της, κάτι που συμβαίνει για 4η φορά στην ιστορία. Η Ρεάλ το 1958 στο "Μπερναμπέου" και η Ίντερ το 1965 στο "Τζουζέπε Μεάτσα", είχαν πάρει το τρόπαιο, ενώ το 1984 είχε χάσει η Ρόμα από την Λίβερπουλ στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Άλλες 8 φορές έχουν παίξει τελικό ομάδες στην χώρα τους, αλλά όχι στην έδρα τους, ούτε καν στην πόλη τους συγκεκριμένα. Για την ιστορία, τις 5 έχουν νικήσει ('68 ManUtd, '72 Άγιαξ, '78 Λίβερπουλ, '96 Γιουβέντους, '97 Ντόρτμουντ) και έχουν χάσει 3 ('56 Ρεμς, '86 Μπαρτσελόνα, 2011 ManUtd).

Ο 9ος τελικός για Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στον τελικό του Champions League μετά από δύο χρόνια, καθώς το 2010 είχε χάσει από την Ίντερ.

Αυτός θα είναι ο 9ος τελικός στην ιστορία των Βαυαρών, οι οποίοι έχουν 4 τρόπαια (1974, 1975, 1976 και 2005), ενώ η Τσέλσι έχει μόνο έναν τελικό, χαμένο το 2008 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι απουσίες την 19η Μαΐου

Λόγω καρτών για την Μπάγερν θα λείπουν στον τελικό οι Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο και Μπάντστουμπερ, ενώ για την Τσέλσι οι Τέρι, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες και Ραούλ Μεϊρέλες.

Ρεάλ - Μπάγερν 2-1 (1-3 πέν.)

Σκόρερς: 6' και 14' πέν. Κρ. Ρονάλντο / 27' πέν. Ρόμπεν

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Στο 3ο λεπτό ο Άνχελ ντι Μαρία από δεξιά μπήκε εντυπωσιακά στην περιοχή και τροφοδότησε τον Σάμι Κεντίρα, ο οποίος πλάσαρε από κοντά, αλλά μπλόκαρε ο Μάνουελ Νόιερ.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ντι Μαρία από δεξιά έκανε την σέντρα-σουτ και κέρδισε πέναλτι, με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Αλάμπα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την Ρεάλ στο 6', σκοράροντας για 9η φορά στην φετινή διοργάνωση.

Στο 8' η Μπάγερν έχασε σπουδαία ευκαιρία, με τον Άριεν Ρόμπεν, από την πάσα του Αλάμπα από αριστερά, να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Οι Βαυαροί απείλησαν ξανά στο 12' με τον Μάριο Γκόμεθ να σουτάρει έξω από την περιοχή, τον Κασίγιας να αποκρούει και στην επαναφορά ο Κεντίρα πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ πριν σουτάρει ο Ριμπερί.

Το 10ο του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο "χτύπησε" ξανά στο 14' και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-0 για την "βασίλισσα", με τον Πορτογάλο να φτάνει τα 10 στο Champions League.

Ο Κρόος έκοψε τον Κεντίρα και η μπάλα έφτασε στον Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος έκανε αμέσως εξαιρετική πάσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με πέναλτι και ο Ρόμπεν

Ο Πέπε στο 26' έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να σκοράρει, καθώς "γκρέμισε" στην περιοχή τον Μάριο Γκόμεθ, ενώ αυτός προσπαθούσε να πάρει την κεφαλιά από την σέντρα του Τόνι Κρόος από δεξιά.

Η παράβαση ήταν καθαρή και ο Άριεν Ρόμπεν ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε μειώνοντας σε 2-1. Ισοφάρισε έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα, ενώ ο Ίκερ Κασίγιας βρήκε την μπάλα και λίγο έλειψε να αποκρούσει.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο 31', όταν έκανε εξαιρετικό πλασέ από πλάγια αριστερά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 34', με τον Μάριο Γκόμεθ να βγαίνει μόνος λίγο έξω από την περιοχή, από την πάσα του Κρόος, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε με το πόδι το συρτό διαγώνιο σουτ του Ισπανο-γερμανού.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ίκερ Κασίγιας απέκρουσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία την εκτέλεση φάουλ του Άριεν Ρόμπεν.

Το δεύτερο ημίχρονο

Από την σέντρα του Φίλιπ Λαμ από δεξιά, ο Μάριο Γκόμεθ πήγε πιο γρήγορα στην μπάλα από τον Πέπε, πήρε την κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κασίγιας, στο 48'.

Από πολύ πλάγια δεξιά στην περιοχή ο Μπενζεμά σούταρε στην κίνηση και δυσκόλεψε τον Νόιερ στην απόκρουση στο 56', ενώ ένα λεπτό αργότερα στην απέναντι εστία ο Κασίγιας μπλόκαρε το σουτ του Μάριο Γκόμεθ.

Οι δύο ομάδες ήταν... αποφασισμένες για παράταση και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, με την επόμενη καλή να έρχεται στο 86' για την Μπάγερν, χωρίς όμως τελική προσπάθεια, καθώς ο Ρόμπεν έβγαλε μόνο τον Μάριο Γκόμεθ στο ύψος του πέναλτι, αλλά άργησε να σουτάρει, όταν το έκανε κόντραρε σε αμυντικό η μπάλα και μπλόκαρε ο Κασίγιας.

Η παράταση

Στην παράταση κυριάρχησαν οι "μονομαχίες" και η κούραση, καθώς δεν έγινε ουσιαστικά ούτε μία καλή φάση για γκολ.

Η μόνη φάση που συζητήθηκε ήταν ο Εστέμπαν Γκρανέρο έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι για μαρκάρισμα από τον Νόιερ, αλλά τελικά πήρε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Η διαδικασία των πέναλτι

ΜΠΑΓΕΡΝ: Αλάμπα... ΓΚΟΛ

ΡΕΑΛ: Κρ. Ρονάλντο... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Νόιερ!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μάριο Γκόμεθ... ΓΚΟΛ

ΡΕΑΛ: Κακά... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Νόιερ!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Κρόος... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Κασίγιας!

ΡΕΑΛ: Τσάμπι Αλόνσο... ΓΚΟΛ

ΜΠΑΓΕΡΝ: Λαμ... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Κασίγιας!

ΡΕΑΛ: Σέρχιο Ράμος... ΑΟΥΤ!!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Σβάινσταϊγκερ... ΓΚΟΛ

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ (111' Γκρανέρο), Ντι Μαρία (75' Κακά), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (106' Ιγκουαΐν).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (95' Τόμας Μίλερ), Μάριο Γκόμεθ.

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

12 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

10 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

5 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Χουλκ (Πόρτο)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Κακά (Ρεάλ), Μπενζεμά (Ρεάλ), Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Ριμπερί (Μπάγερν), Μέσι (Μπαρτσελόνα). 4 Κουένκα (Μπαρτσελόνα), Μαρσέλο (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Ρεάλ - Μπάγερν 2-1 (1-3 πέν.) [highlights]

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ