CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Μπάγερν και Ατλέτικο υποδέχονται απόψε τις ManUtd και Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, έχοντας μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του CL μετά το 1-1 στα πρώτα ματς. Δείτε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες... (videos)

Το βράδυ της Τετάρτης συμπληρώνεται το... παζλ των ημιτελικών του Champions League, με το ένα από τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια να πηγαίνει σε Μπάγερν Μονάχου ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το δεύτερο σε Ατλέτικο Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι βρίσκονται ήδη στην κληρωτίδα για τα ζευγάρια των "4" (η κλήρωση την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι) και περιμένουν τους άλλους δύο πιθανούς τους αντιπάλους.

Και οι δύο αναμετρήσεις στα πρώτα ματς σε Μάντσεστερ και Βαρκελώνη είχαν ολοκληρωθεί ισόπαλες με 1-1, έτσι Μπάγερν και Ατλέτικο ξεκινούν με ένα μικρό πλεονέκτημα που τους δίνει το εκτός έδρας γκολ, καθώς με 0-0 θα είναι αυτές που θα προκριθούν.

Ο Μόγιες και οι παίκτες του στο μνημείο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του 1958 στο Μόναχο...

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα
© TWITTER/MANUTD

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο μεγάλος στόχος για τους Βαυαρούς φέτος είναι να διατηρηθούν στην κορυφή της Ευρώπης, να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά δύο συνεχόμενες χρονιές το τρόπαιο της διοργάνωσης από τότε που αυτή ονομάστηκε Champions League και η πρώτη που το καταφέρνει μετά την Μίλαν (1989 & 1990).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν εντυπωσιακή όλη την σεζόν, αλλά από τότε που εξασφάλισε τον τίτλο στην Γερμανία και άρχισαν οι πολλές αλλαγές στην 11άδα, άρχισαν και μέτριες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να μετρά 3 σερί ματς χωρίς νίκη, ενώ προέρχεται από την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα (από την Άουγκσμπουργκ).

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Η ManUtd από την άλλη ήταν απογοητευτική όλη την σεζόν, έτσι τώρα ο μόνος τρόπος να παίξει και την νέα χρονιά στο Champions League είναι να το κατακτήσει, κάτι που δεν πίστευε κανείς μέχρι το πρώτο ματς με την Μπάγερν στην Αγγλία, καθώς δεν έχασε (1-1), κάτι που κάνει αρκετούς να πιστεύουν στο θαύμα.

Αν λοιπόν η ομάδα του Μάντσεστερ αποκλειστεί θα μείνει σίγουρα εκτός Champions League μετά από 18 συνεχόμενες χρονιές παρουσίας, ενώ αν περάσει θα φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 12η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2011.

Η Μπάγερν αν δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί και πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά θα παίξει στην συγκεκριμένη φάση για 16η φορά στην ιστορία της και 3 συνεχόμενη. Μάλιστα θα είναι η 4η στα τελευταία πέντε χρόνια, με τις τρεις προηγούμενες να έχει φτάσει και στον τελικό.

Αγωνιστικά, ο Πεπ Γκιουαντιόλα έχει προβλήματα, καθώς τιμωρημένοι είναι οι Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Χάβι Μαρτίνεθ, ενώ τραυματίες είναι οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Τζέρνταν Σατσίρι, Ντιέγκο Κοντέντο και Τομ Σταρκ.

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Ο τελευταίος είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, όμως τραυματίας είναι ο τρίτος, ο Λούκας Ράντερ, έτσι στον πάγκο θα είναι ο 19άχρονος, Λέοπολντ Τσίνγκερλε, ο οποίος είναι αναπληρωματικός στην ομάδα U23.

Θυμίζουμε πως νοκ-άουτ είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι (από την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό), ενώ ο Ντέιβιντ Μόγιες είδε την Τρίτη τους Γουέιν Ρούνεϊ και Άσλεϊ Γιάνγκ να προπονούνται κανονικά, έτσι τους υπολογίζει. Μάλιστα για τον Ρούνεϊ τόνισε: "Θέλει τόσο πολύ να παίξει και αν δεν τον βάλω θα θυμώσει".

Αντιθέτως, δεν προπονήθηκαν οι Ραφαέλ και Μαρουάν Φελαϊνί, έτσι δεν μπήκαν εν συνεχεία στο αεροπλάνο για το Μόναχο, όπως και ο Τζόνι Έβανς (προπονήθηκε, αλλά είναι ανέτοιμος), ενώ ο Ράιαν Γκιγκς που είχε πρόβλημα στον προσαγωγό, φαίνεται πως το ξεπέρασε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Κρόος, Γκέτσε, Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ.

MANUTD: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φλέτσερ, Βαλένσια, Καγκάουα, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Δηλώσεις Γκουαρντιόλα...

Δηλώσεις Μόγιες...

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα έχουν παίξει φέτος αντίπαλες 4 φορές και σε όλες το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, δύο φορές με 0-0 και δύο με 1-1. Αν επαναληφθεί το πρώτο θα προκριθεί η ομάδα της Μαδρίτης και αν επαναληφθεί το δεύτερο θα έχουμε παράταση.

Οι "ροχιμπλάνκος" οδηγούν την... κούρσα στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τους "μπλαουγκράνα", τους οποίους αντιμετωπίζουν την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Ρεάλ που είναι τρίτη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League (παρά την ήττα της με 0-2 στην Γερμανία από την Ντόρτμουντ το βράδυ της Τρίτης).

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Η "Μπάρτσα" αν προκριθεί θα φτάσει στους "4" της Ευρώπης για 16η φορά στην ιστορία της και 7η συνεχόμενη. Στις έξι αυτές σερί παρουσίες στα ημιτελικά έχει αποκλειστεί στις 4, αλλά τις δύο που πήγε τελικό πήρε και το τρόπαιο.

Όσον αφορά στην Ατλέτικο, αν προκριθεί στα ημιτελικά θα το κατορθώσει για 4η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1974, χρονιά στην οποία έπαιξε στον μοναδικό της τελικό (ήττα με 0-4 από την Μπάγερν).

Σε αυτό το ιστορικό ματς της Ατλέτικο ίσως να μην ξεκινήσει στην 11άδα το μεγάλο της "αστέρι", ο Ντιέγκο Κόστα, με τον Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε να ξεκαθαρίζει πως ο Βραζιλιανο-Ισπανός θα ξεκινήσει μόνο αν κριθεί 100% έτοιμος, αλλιώς στην επίθεση θα παίξει ο Αντριάν Λόπεθ, για τον οποίο εξέφρασε την σιγουριά του πως θα κάνει καλό ματς.

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Ο Ντιέγκο Κόστα λοιπόν θα είναι έστω στον πάγκο, αλλά ο Αρντά Τουράν τέθηκε νοκ-άουτ, ενώ ο Μανκίγιο είναι ξανά στην διάθεση του Αργεντινού προπονητή μετά από έναν μήνα απουσίας.

Στην αντίπερα όχθη, ο Χεράρδο "Τάτα" Μαρτίνο έχει στην αποστολή τον Κάρλες Πουγιόλ, αλλά σίγουρα δεν είναι 100% έτοιμος, έτσι στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να ξεκινήσει για 1η φορά στην καριέρα του σε αγώνα Champions League ο Μαρκ Μπάρτρα, ως παρτενέρ του Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Θυμίζουμε πως εκτός "μάχης" λόγω τραυματισμών είναι οι Βίκτορ Βαλντές και Ζεράρ Πικέ, ενώ ο Αντρές Ινιέστα θα κάνει την 500ή του συμμετοχή με τον σύλλογο, ενώ αναμένεται να παίξει ξανά αριστερά στην τριάδα της επίθεσης (και ο Φάμπρεγκας στην τριάδα του κέντρου).

Οι πιθανές 11άδες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο Μέντες, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Βίγια, Αντριάν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας, Νεϊμάρ, Ινιέστα, Μέσι.

Preview: Μπάγερν - ManUtd, Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Δηλώσεις Σιμεόνε...

Δηλώσεις Μαρτίνο...

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 [ 0-3 ]

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0 [ 1-3 ]

Τετάρτη

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα [ 1-1 ]

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [ 1-1 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

4 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Χουλκ (Ζενίτ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ), Γκάμπι (Ατλέτικο) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ