CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0

Dortmund players react after the UEFA Champions League quarter-final, second leg football match Borussia Dortmund vs Real Madrid CF on April 8, 2014 in Dortmund, western Germany.  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE        (Photo credit should read JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images)
Dortmund players react after the UEFA Champions League quarter-final, second leg football match Borussia Dortmund vs Real Madrid CF on April 8, 2014 in Dortmund, western Germany. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE (Photo credit should read JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ρεάλ λίγο έλειψε να ζήσει νέο εφιάλτη στην Βεστφαλία, καθώς έχασε με 0-2, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League χάρη στο 3-0 της Μαδρίτης. Χαμένο πέναλτι ο Ντι Μαρία, δώρο και τα δύο γκολ στον Ρόις και Άγιος Ίκερ (videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Champions League παρά την ήττα της με 0-2 στην Γερμανία από την Ντόρτμουντ, έτσι λίγο έλειψε οι Ισπανοί να ζήσουν ένα νέο εφιάλτη στην Βεστφαλία μετά το περσινό 4-1 (και αποκλεισμός εν συνεχεία).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στον πάγκο λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο, αρχικά αρκετά χαλαρός, όμως με πολύ έντονες αντιδράσεις αργότερα, με τον Πορτογάλο να μοιάζει με... θηρίο στο κλουβί.

Στο 17ο λεπτό ο Άνχελ ντι Μαρία είχε την ευκαιρία να τελειώσει από πολύ νωρίς την "υπόθεση πρόκριση", αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι διότι γλίστρησε, ενώ η τύχη στο πρώτο ημίχρονο συνέχισε να είναι με τους Γερμανούς.

Αυτό διότι η άμυνα της Ρεάλ έκανε δυο... παιδικά λάθη και ο Μάρκο Ρόις τα εκμεταλλεύτηκε, σκόραρε στο 24' και το 37', έτσι η Μπουρούσια έψαχνε ένα ακόμη γκολ για να στείλει έστω το ματς στην παράταση.

Λίγο οι επεμβάσεις του Ίκερ Κασίγιας, λίγο η αστοχία του Χένρικ Μχιταριάν, κράτησαν το 2-0, έτσι η "βασίλισσα" με την... ψυχή στο στόμα πέρασε στα ημιτελικά για 25η φορά στην ιστορία της.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έμεινε στον πάγκο της Ντόρτμουντ, η οποία απέτυχε να φτάσει στους 4 καλύτερους της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πέμπτη στην ιστορία της, αλλά έκανε σπουδαία εμφάνιση και λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0
Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0

Σκόρερ: 24' και 37' Ρόις

Γήπεδο: "Βέστφαλενσταντιον", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν ρίσκαρε την συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πριν 6 βράδια στην Μαδρίτη είχε αποχωρήσει στο 80' με ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ στην θέση του έπαιξε ο Άνχελ ντι Μαρία και όχι ο Ίσκο, με τον Αργεντινό να αφήνει το κέντρο όπου στους Τσάμπι Αλόνσο και Μόντριτς προστέθηκε ο Ιγιαραμέντι.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0

Στο 16ο λεπτό ο Φάμπιο Κοεντράο έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Πίστσεκ δεν μάζεψε το χέρι του, η μπάλα χτύπησε σε αυτό με τον Πολωνό να είναι μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Ντάμιρ Σκόμινα έδειξε την βούλα του πέναλτι.

Ο Ντι Μαρία ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς γλίστρησε, το πλασέ ήταν κακό και ο Ρόμαν Βάιντενφελερ απέκρουσε, κρατώντας το 0-0.

Δύο λεπτά αργότερα, από την επιμονή του Λεβαντόβσκι και την εξαιρετική πάσα του Ρόις ο Χένριχ Μχιταριάν έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς πλάσαρε ανενόχλητος από κοντά και ο Κασίγιας έμεινε "άγαλμα" παρακολουθώντας την μπάλα να περνά άουτ δίπλα από την ρίζα του το δεξιού του δοκαριού.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0

Στο 24' ο Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ για την Μπορούσια, καθώς έπειτα από βαθιά μπαλιά ο Πέπε έκανε λάθος επιλογή γυρνώντας την μπάλα προς τα πίσω, ο Γερμανός άσος την πήρε και βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, τον απέφυγε και με πλασέ σε κενό τέρμα έκανε το 1-0.

Από εκτέλεση φάουλ του Ρόις ο Ματς Χούμελς πήρε την κεφαλιά και ο Κασίγιας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 32', λίγε λεπτά πριν το νέο τραγικό λάθος της ισπανικής άμυνας που έφερε το 2-0.

Στο 37' οι Μαδριλένοι άλλαζαν πάσες στο κέντρο, ο Ιγιαραμέντι γυρίζοντας την μπάλα προς τα πίσω έκανε λάθος, η Ντόρμουντ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Λεβαντόβσκι πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ο Κασίγιας απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, όπως ο Ρόις ήταν εκεί που έπρεπε και... πήρε το ριμπάουντ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του ξανά με πλασέ σε κενό τέρμα (από τερματοφύλακα), ενώ εκτός από τα δύο γκολ στο ματς έφτασε τα 5 φέτος στην διοργάνωση.

Dortmund's goalkeeper Roman Weidenfeller (R) and Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale exchange words following a clash during the UEFA Champions League quarter-final, second leg football match Borussia Dortmund vs Real Madrid CF on April 8, 2014 in Dortmund, western Germany.    AFP PHOTO / ODD ANDERSEN        (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)
Dortmund's goalkeeper Roman Weidenfeller (R) and Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale exchange words following a clash during the UEFA Champions League quarter-final, second leg football match Borussia Dortmund vs Real Madrid CF on April 8, 2014 in Dortmund, western Germany. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μετά το πέναλτι η Ρεάλ απείλησε ξανά στο 48' με το δυνατό σουτ του Μπέιλ να πηγαίνει αποκρούει ο Βάιντενφελερ, ενώ στο 59' ο Ουαλός έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και αν πάσα του ήταν λίγο καλύτερη ή ο Μπενζεμά λίγο πιο μπροστά, ο Γάλλος θα είχε σκοράρει.

Από φοβερή μπαλιά του Μόντριτς στο 60' ο Μπενζεμά απέφυγε τον Βάιντενφελερ κινούμενος δεξιά, αλλά ο Χούμελς με εντυπωσιακό τάκλιν του... πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία της Ντόρτμουντ για το 3-0 ήρθε στο 65', όταν έφυγε στην αντεπίθεση απο νέο λάθος του Πέπε, ο Ρόις έκανε την ιδανική πάσα στον Μχιταριάν, ο Αρμένιος απέφυγε τον Κασίγιας, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ισπανού πορτιέρε και εν συνεχεία σούταρε ο Γκρόσκροϊτς, αλλά ο Πέπε "εξιλεώθηκε" για το νέο λάθος του, καθώς με τάκλιν έκοψε πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Dortmund's midfielder Kevin Grosskreutz reacts after  the UEFA Champions League quarter-final, second leg football match Borussia Dortmund vs Real Madrid CF on April 8, 2014 in Dortmund, western Germany.  AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ        (Photo credit should read PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images)
Dortmund's midfielder Kevin Grosskreutz reacts after the UEFA Champions League quarter-final, second leg football match Borussia Dortmund vs Real Madrid CF on April 8, 2014 in Dortmund, western Germany. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ (Photo credit should read PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ξανά ο Μχιταριάν λίγο έλειψε να σκοράρει στο 68', με το σουτ του μέσα από την αποκρούει αυτήν την φορά ο Κασίγιας, με τον Ισπανό να κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή απόκρουση σε κοντινό σουτ του Γκρόσκροϊτς ένα μόλις λεπτό αργότερα!

Ο Βάιντελφελερ στο 80' είπε ξανά... όχι στον Μπενζεμά που σούταρε από το ύψος της περιοχής με το αριστερό, ενώ στο 90' ο Γάλλος έβγαλε την αντεπίθεση τους φιλοξενούμενους και έκανε την πασά στον Μπέιλ, αλλά ο Βάιντενφελερ πρόλαβε τον Ουαλό στο τετ-α-τετ.

Στο 93' ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε και το σουτ του Μπέιλ, για να ακολουθήσει το σφύριγμα της λήξης από τον Σκόμινα, με τους Ισπανούς ανακουφισμένους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (81' Ομπαμεγιάνγκ), Μάνουελ Φρίντριχ, Χούμελς, Ντουρμ, Γιόγιτς, Κιρχ, Μχιταριάν, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Ιγιαραμέντι (46' Ίσκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία (73' Καζεμίρο), Μπέιλ, Μπενζεμά (92' Βαράν).

*χαμένο πέναλτι 17' Ντι Μαρία (απόκρουση Βάιντενφελερ)

DORTMUND, GERMANY - APRIL 08:  Kevin Grosskreutz (L) and Lukasz Piszczek of Borussia Dortmund look dejected after the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Borussia Dortmund and Real Madrid at Signal Iduna Park on April 8, 2014 in Dortmund, Germany.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
DORTMUND, GERMANY - APRIL 08: Kevin Grosskreutz (L) and Lukasz Piszczek of Borussia Dortmund look dejected after the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Borussia Dortmund and Real Madrid at Signal Iduna Park on April 8, 2014 in Dortmund, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES
DORTMUND, GERMANY - APRIL 08:  Cristiano Ronaldo of Real Madrid celebrates after the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Borussia Dortmund and Real Madrid at Signal Iduna Park on April 8, 2014 in Dortmund, Germany.  (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)
DORTMUND, GERMANY - APRIL 08: Cristiano Ronaldo of Real Madrid celebrates after the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Borussia Dortmund and Real Madrid at Signal Iduna Park on April 8, 2014 in Dortmund, Germany. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 [ 0-3 ]

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0 [ 1-3 ]

Τετάρτη

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα [ 1-1 ]

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [ 1-1 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

4 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Χουλκ (Ζενίτ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ), Γκάμπι (Ατλέτικο) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 (highlights)

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 (extended highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ