CHAMPIONS LEAGUE

Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν

Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν

Θα πρέπει να περιμένει για εκδίκηση η Μπάγερν για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά, καθώς η Ατλέτικο νίκησε 1-0 τους Βαυαρούς, ενώ ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν Ροστόβ και Αϊντχόφεν (videos)

Η Ατλέτικο νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στη Μαδρίτη, στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής, με τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο να είναι αυτός που κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μάνουελ Νόιερ.

Οι "ροχιμπλάνος" θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Αντουάν Γκριεζμάν αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

Μόνη πρώτη στην κορυφή του 4ου ομίλου λοιπόν η Ατλέτικο, η οποία δεν επέτρεψε στην Μπάγερν να πάρει εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά.

Όσον αφορά στην άλλη αναμέτρηση, Ροστόβ και Αϊντχόφεν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, οι Ρώσοι προηγήθηκαν δύο φορές, ενώ οι Ολλανδοί έχασαν την ευκαιρία για ανατροπή, καθώς ο Τζανάεβ απέκρουσε πέναλτι του Πρέπερ!

PSV Eindhoven's Mexican midfielder Andres Guardado (L) challenges Rostov's Ecuadorian midfielder Christian Noboa during the Champions League group D football match between Rostov and PSV Eindhoven in Rostov on September 28, 2016. / AFP / Kirill KUDRYAVTSEV        (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)
PSV Eindhoven's Mexican midfielder Andres Guardado (L) challenges Rostov's Ecuadorian midfielder Christian Noboa during the Champions League group D football match between Rostov and PSV Eindhoven in Rostov on September 28, 2016. / AFP / Kirill KUDRYAVTSEV (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES
Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν
© GETTY IMAGES

Ατλέτικο - Μπάγερν 1-0

Σκόρερ: 35' Καράσκο

Γήπεδο: "Vicente Calderón", Μαδρίτη

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Με Φερνάντο Τόρες ξεκίνησε ο Σιμεόνε στην επίθεση (μαζί με Γκριεζμάν) και ο Ισπανός έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 22', αστοχώντας μόνος του από κοντά.

Τελικά η Ατλέτικο κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο να είναι αυτός που στο 35' νίκησε τον Μάνουελ Νόιερ με εξαιρετικό αριστερό συρτό διαγώνιο σουτ.

Θα μπορούσε να έχει νικηθεί και δεύτερη φορά ο σπουδαίος Γερμανός τερματοφύλακας, αλλά ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν άστοχος στο πέναλτι που κέρδισε ο Φιλίπε Λουίς από τον Αρτούρο Βιδάλ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουάνφραν, Γκοντίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Καράσκο (72' Γκαμεϊρό), Κόκε, Γκριεζμάν (92' Πάρτεϊ), Τόρες (79' Γκαϊτάν).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ (62' Χούμελς), Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα (66' Κίμιχ), Τόμας Μίλερ (59' Ρόμπεν), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

*χαμένο πέναλτι 83' Γκριεζμάν (οριζόντιο δοκάρι)

Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν

Ροστόβ - Αϊντχόφεν 2-2

Σκόρερς: 8' και 37' Πόλοζ / 14' Πρέπερ, 45'+2 Λουκ ντε Γιονγκ

Γήπεδο: "Olimp-2", Ροστόβ-ον-Ντον

Διαιτητής: Κλεμέν Τιπρέν (Γαλλία)

Το πρώτο γκολ στην ιστορία της Ροστόβ στο Champions League το πέτυχε στο 8ο λεπτό ο Ντμίτρι Πόλοζ και ο ίδιος πέτυχε και το δεύτερο, δίνοντας δεύτερη φορά προβάδισμα στην ομάδα του στο 37'.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό, με τον Ντάβι Πρέπερ να είναι αυτός που στο 14' ισοφάρισε την πρώτη φορά και το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Λουκ ντε Γιονγκ στο 45'+2.

Η πρωταθλήτρια Ολλανδίας είχε ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, αλλά στο 57' ο Τζανάεβ απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Πρέπερ, έτσι χάρισε στην ομάδα του έστω τον πρώτο βαθμό.

ΡΟΣΤΟΒ: Τζανάεβ, Τερεντίεβ, Μέβλια, Θέσαρ Νάβας, Γκρανάτ, Γκάτσκαν, Νομπόα, Καλάτσεβ, Ερόχιν, Αζμούμ (77' Ντουμπιά), Πόλοζ (90' Πρέπελιτσα).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Άριας, Έκτορ Μορένο, Ισιμά-Μιρέν, Βίλεμς, Σβάαμπ, Χέντριξ (63' Μπέρχβαϊν), Πρέπερ, Γκουαρδάδο, Νάρσινχ (73' Σιμ ντε Γιονγκ), Λουκ ντε Γιονγκ.

*χαμένο πέναλτι 57' Πρέπερ (απόκρουση Τζανάεβ)

Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 6 (2-0)

2. Μπάγερν 3 (5-1)

3. Αϊντχόφεν 1 (2-3)

4. Ροστόβ 1 (2-7)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (19/10)

Ροστόβ - Ατλέτικο

Μπάγερν - Αϊντχόφεν

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

2 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Ατλέτικο - Μπάγερν 1-0

Ροστόβ - Αϊντχόφεν 2-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ