CHAMPIONS LEAGUE

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2

Paris Saint-Germain's English midfielder David Beckham (C) shoots the ball during the Champions League quarter-final football match between PSG and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013.         AFP PHOTO / FRANCK FIFE        (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)
Paris Saint-Germain's English midfielder David Beckham (C) shoots the ball during the Champions League quarter-final football match between PSG and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013. AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με γκολ του Ματουιντί στο 94' η Παρί Σεν-Ζερμέν κατάφερε να μην χάσει στο Παρίσι, αλλά το 2-2 δίνει σαφώς το πρώτο λόγο στην Μπαρτσελόνα για πρόκριση. Φέρει ευθύνη ο Βαλντές, ενώ το 1ο γκολ των Γάλλων δεν έπρεπε να μετρήσει (videos)

Παρί Σεν-Ζερμέν και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο Παρίσι, με τους Γάλλους να έχουν την τύχη με το μέρος τους.

Αυτό γιατί σε 1-1 ισοφάρισαν με γκολ οφ-σάιντ του Ιμπραχίμοβιτς, ενώ το 2-2 ήρθε στο 94' με το σουτ του Ματουιντί που κόντραρε και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος πάντως έχει μερίδιο ευθύνης.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε ανοίξει το σκορ στο 38' με σουτ στην κίνηση από καταπληκτική ασίστ του Ντάνι Άλβες, όμως στο ημίχρονο ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και ίσως να χάσει την ρεβάνς στο "Καμπ Νόου".

Για δεύτερη φορά η "Μπάρτσα" προηγήθηκε στο 89' με εκτέλεση πέναλτι του Τσάβι, πέναλτι που κέρδισε ο Αλέξις Σάντσες, αλλά δεν ήταν αρκετό για το "διπλό".

Εκτός του Πουγιόλ (τραυματίας) και ίσως του Μέσι, από την ρεβάνς θα απουσιάσει μετά την κίτρινη που δέχτηκε ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, αλλά δεν θα έπαιζε και κάρτα να μην είχε δεχτεί, καθώς αποχώρησε τραυματίας στο 84' και θα μείνει 6 εβδομάδες εκτός.

Πολύ σημαντική απώλεια θα έχει και ο Κάρλο Αντσελότι, καθώς ο "χρυσός σκόρερ", ο Μπλεζ Ματουιντί, συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Παρί ΣΖ - Μπαρτσελόνα 2-2

Σκόρερς: 79' Ιμπραχίμοβιτς, 94' Ματουιντί / 38' Μέσι, 89' πέν. Τσάβι

Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα λίγο έλειψε η Παρί Σεν-Ζερμέν να ανοίξει το σκορ, με τον Παστόρε να βρίσκει εξαιρετικά στην περιοχή τον Λαβέτσι, αυτόν να πλασάρει από κοντά, όμως η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βίκτορ Βαλντές.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2

Ο Ισπανός πορτιέρο στο 15' έκανε πολύ καλή επέμβαση στην δεξιά του γωνία στο πανίσχυρο σουτ του Αλέξ, ενώ στο 17' στην απέναντι εστία το καταπληκτικό πλασέ του Ινιέστα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 19' ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν άφησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να εκτελέσει το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Σουηδός πάντως έκανε καλή εκτέλεση, δυνατή και χαμηλή, με τον Βαλντές να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2

Ο Ιμπραχίμοβιτς βρέθηκε ένας με έναν με τον Πικέ σε αντεπίθεση της Παρί στο 26', ο Σουηδός πλάσαρε με το αριστερό, αλλά αστόχησε.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 38' με ένα καταπληκτικό τέρμα, με τον Λιονέλ Μέσι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σίριγκου με διαγώνιο σουτ στην κίνηση, έπειτα από την φανταστική μπαλιά του Ντάνι Άλβες με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2
Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Λιονέλ Μέσι στο δεύτερο ημίχρονο δεν αγωνίστηκε, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Σεσκ Φάμπρεγκας λόγω τραυματισμού και θα κάνει εξετάσεις την Τετάρτη.

Ο Ντάνι Άλβες στο 63' έκανε μία ακόμη πολύ καλή μπαλιά, έβγαλε τον Αλέξις Σάντσες σχεδόν μόνο στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Αλέξ.

Στο 69' ο Ντάνι Άλβες ήταν ξανά πρωταγωνιστής, εκτελώντας απευθείας μακρινό φάουλ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαλβατόρε Σίριγκου.

Χαβιέρ Μαστσεράνο και Τζόρντι Άλμπα συγκρούστηκαν, έτσι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με το σώμα ο Βαλντές στο 78'.

Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (L) has a shot blocked by Barcelona's goalkeeper Victor Valdes during a Champions League quarter-final football match between PSG and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013.  AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD        (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images)
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (L) has a shot blocked by Barcelona's goalkeeper Victor Valdes during a Champions League quarter-final football match between PSG and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Στην επόμενη φάση η Παρί Σεν-Ζερμέν κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 79', σε ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Σουηδός ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάξουελ ο Τιάγκο Σίλβα πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βαλντές. Όταν ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά ο Ιμπραχίμοβιτς ήταν σε θέση οφ-σάιντ, αυτό δεν δόθηκε και ο Ζλάταν από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2

Η Μπαρτσελόνα στο 89' προηγήθηκε για δεύτερη φορά με εκτέλεση πέναλτι του Τσάβι, ενώ την παράβαση έκανε ο Σίριγκου ανατρέποντας τον Αλέξις Σάντσες.

Barcelona's Chilean forward Alexis Sanchez (top) is tackled by Paris Saint-Germain's Italian goalkeeper Salvatore Sirigu to give away a penalty during the Champions League quarter-final football match between Paris Saint-Germain and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013.     AFP PHOTO / LLUIS GENE        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona's Chilean forward Alexis Sanchez (top) is tackled by Paris Saint-Germain's Italian goalkeeper Salvatore Sirigu to give away a penalty during the Champions League quarter-final football match between Paris Saint-Germain and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Οι Καταλανοί δεν κατάφεραν όμως να πάρουν το "διπλό", καθώς στο 94' η Παρί ισοφάρισε σε 2-2 με το σουτ του Μπλεζ Ματουιντί, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Ιμπραχίμοβιτς.

Paris Saint-Germain's French midfielder Blaise Matuidi celebrates after scoring during a Champions League quarter-final football match between PSG and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013.   AFP PHOTO / FRANCK FIFE        (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)
Paris Saint-Germain's French midfielder Blaise Matuidi celebrates after scoring during a Champions League quarter-final football match between PSG and Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 2, 2013. AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Οι Γάλλοι είχαν ξανά την τύχη με το μέρος τους (θυμίζουμε το 1ο γκολ ήταν οφ-σάιντ), καθώς το σουτ του Ματουιντί κόντραρε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία, έτσι ο Βαλντές δεν κατάφερε να αποκρούσει, έχοντας πάντως και αυτός μερίδιο ευθύνης.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ, Μάξουελ, Ματουιντί, Μπέκαμ (70' Βεράτι), Λούκας Μόουρα, Παστόρε (76' Γκαμεϊρό), Λαβέτσι (66' Μενέζ), Ιμπραχίμοβιτς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (84' Μπάρτρα), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Μέσι (46' Φάμπρεγκας), Βίγια (81' Τέγιο).

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2

Ο πίνακας των σκόρερς:

8 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Ζόνας (Βαλένθια)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Αλάν (Μπράγκα)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

4 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ