CHAMPIONS LEAGUE

Ο Μότσι "ντύθηκε" Ντουκαντάμ

Ο Μότσι "ντύθηκε" Ντουκαντάμ

Η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ο Ρουμάνος στόπερ της Λουντογκόρετς, Κοσμίν Μότσι, αφού προηγουμένως σκοράρει, αποκρούει δύο πέναλτι, αφήνει εκτός νυμφώνος τους συμπατριώτες του στη Στεάουα, και γράφει ιστορία αναγκάζοντας μας να ξεχάσουμε τον Ντουκαντάμ (video).

Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς απέκτησε την τωρινή μορφή της το 2001. Μέσα σε 13 χρόνια έφτασε στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος. Πλέον πανηγυρίζει την πρώτη συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του Champions League.

Απέκλεισε Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), Παρτιζάν φτάνοντας ένα βήμα πριν από τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Βουκουρέστι η Λουντογκόρετς ηττήθηκε με 1-0 από την Στεάουα. Ο Κίπκιου 33' έχασε πέναλτι όμως εξιλεώθηκε στο 88' πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ.

Ο Μότσι "ντύθηκε" Ντουκαντάμ

Στη ρεβάνς που διεξήχθη στο "Βασίλ Λέφσκι" η Λουντογκόρετς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 90' με γκολ του Βάντερσον.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι. Στο 119' όμως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο τερματοφύλακας της βουλγαρικής ομάδας, Στογιάνοφ.

Τα φίδια έζωσαν τον 59χρονο τεχνικό Γκεόργκι Ντεμερντζίεφ, καθώς είχε εξαντλήσει τις αλλαγές του. Ο έμπειρος προπονητής είχε την φαεινή έμπνευση να χρησιμοποιήσει στη διαδικασία των πέναλτι ως τερματοφύλακας τον Ρουμάνο στόπερ, Κοσμίν Μότσι.

Ο Μότσι "ντύθηκε" Ντουκαντάμ

Ο 29χρονος άσος εκτέλεσε με επιτυχία το πρώτο πέναλτι, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να εξουδετερώσει το δεύτερο πέναλτι της Στεάουα που εκτέλεσε ο Πιρβουλέσκου αλλά και το έβδομο του Ράπα, επικυρώνοντας με την υπογραφή του, το εισιτήριο της πρόκρισης για την Λουντογκόρετς με συνολικό σκορ 6-5 στα πέναλτι.

Ένας Ρουμάνος από σπόντα βρέθηκε στη θέση του τερματοφύλακας, αποκλείοντας συμπατριώτες του αναγκάζοντας μας να ξεχάσουμε τον θρυλικό Ντουκαντάμ.

Ο παλαίμαχος Ρουμάνος γκολκίπερ είχε αποκρούσει τέσσερα πέναλτι στον τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 1986.

Ο Μότσι πέρα από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που κέρδισε παγκοσμίως πρόσφερε στην Λουντογκόρετς εκατομμύρια ευρώ από την ιστορική πρόκριση στους "32" του Champions League.

"Είναι φανταστικό, ένα όνειρο! Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πως αισθάνομαι. Ήταν κάτι το τρελό! Τη μία στιγμή βρίσκεσαι κοντά, την άλλη μακριά και στο τέλος κερδίζεις! Ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ζωής, δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αγωνίστηκα ως τερματοφύλακας. Κάποιες φορές το έκανα στην προπόνηση, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα γάντια! Βασίστηκα στο ένστικτό μου, δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Αποφάσιζα σε κλάσματα δευτερολέπτου που θα πέσω. Δόξα τον Θεό, έσωσα δύο (πέναλτι) και είμαστε εδώ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ! Απίστευτο" δήλωσε ο Μότσι.

Το 2008 βρέθηκε κοντά στη Λάτσιο, αλλά τελικά πήρε μεταγραφή για την Σιένα. Ο 29χρονος Ρουμάνος, μεταπήδησε στη Λουντογκόρετς το 2012 προερχόμενος από την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Μάλιστα οι οπαδοί της Στεάουα Βουκουρεστίου τον αποδοκίμασαν έντονα στο πρώτο παιχνίδι.

Δείτε την διαδικασία των πέναλτι στο Λουντογκόρετς-Στεάουα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ