CHAMPIONS LEAGUE

Ο άνθρωπος του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο άνθρωπος του Τσάμπιονς Λιγκ
Σόουζα

Ο Πάουλο Σόουζα πήρε ιστορική πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Άνφιλντ, αποδεικνύοντας πως και από τη θέση του προπονητή η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ταιριάζει (VIDEO).

Υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του και από τους πρώτους "εγκεφαλικούς" αμυντικούς μέσους της νέας εποχής. Σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε πολλούς τίτλους, με αποκορύφωμα τα δυο συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ φορώντας τις φανέλες των Γιουβέντους (1995-96) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (1996-1997).

Για ένα φεγγάρι αγωνίστηκε και στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τις ετήσιες αποδοχές του να αγγίζουν εκείνη την εποχή το αστρονομικό ποσό του 1 δις δραχμών ( λίγο πάνω από τα 3 εκ. ευρώ το χρόνο).

Όπως ήταν λογικό, όταν ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την προπονητική, στις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας και αργότερα ως βοηθός στη μεγάλη, όλοι περίμεναν να δουν την εξέλιξη της καριέρας του.

Η περιπέτεια στην Αγγλία και οι σωστές επιλογές

Ο άνθρωπος του Τσάμπιονς Λιγκ

Το πρώτο βήμα έγινε στο "Νησί" και η αλήθεια είναι πως συνέβη κάπως επεισοδιακά. Ο Σόουζα ανέλαβε την ΚΠΡ τον Νοέμβριο του 2008, όμως πέντε μήνες αργότερα αποχώρησε. Κατηγορήθηκε για διαρροές στον Τύπο, με τον ίδιο να υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας πως γίνονταν κινήσεις χωρίς τη γνώμη του.

Επόμενος σταθμός η Σουόνσι της Τσάμπιονσιπ. Ανέλαβε τους "Jacks" ( στη μετά Μαρτίνεθ εποχή) στην 23η θέση και τους άφησε στην 7η, κάτι που είχε να συμβεί 27 ολόκληρα χρόνια! Τον Ιούλιο του 2010 προτίμησε το πρότζεκτ της Λέστερ, μία επιλογή που αποδείχθηκε πισωγύρισμα, αφού λίγο αργότερα απολύθηκε έχοντας μόλις μία νίκη.

Εκτόξευση

Ο άνθρωπος του Τσάμπιονς Λιγκ

Την επόμενη σεζόν, τη μέρα των γενεθλίων του, πήρε σπουδαία πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (τερμάτισε τρίτος), λέγοντας πως αυτά είναι τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του. Η χαρά ωστόσο δεν κράτησε πολύ, αφού τον Ιανουάριο του 2013 αποχώρησε από την ομάδα για οικογενειακούς λόγους.

Το καλοκαίρι του 2013 (12 Ιουνίου), ο Σόουζα ανέλαβε τις τύχες της Μακάμπι Τελ Αβίβ και μαζί της κατέκτησε το πρώτου του πρωτάθλημα και το πρώτο των Ισραηλινών μετά από δέκα χρόνια! Μαζί τους προκρίθηκε και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας μάλιστα το εισιτήριο για τη φάση των "32".

Ιστορική πρόκριση μέσα στο Άνφιλντ

Έτσι σιγά-σιγά φτάνουμε στο σήμερα. Ο Σόουζα άλλαξε και τέταρτη χώρα μέσα σε τέσσερα χρόνια (Αγγλία, Ουγγαρία, Ισραήλ), πηγαίνοντας στην Ελβετία για λογαριασμό της Βασιλείας η οποία προελαύνει φέτος όντας πρώτη με 41 βαθμούς.

Η χρυσόσκονη του Πορτογάλου, ωστόσο, άρχισε να λάμπει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μία διοργάνωση που γνωρίζει αρκετά καλά. Με την Βασιλεία κατάφερε και προκρίθηκε στους "16", αφήνοντας εκτός την σπουδαία Λίβερπουλ μετά την ισοπαλία στο Άνφιλντ την τρίτη ( 9/12/2014, 1-1 το τελικό σκορ).

Με δεδομένο, λοιπόν, πως αρέσκεται να αλλάζει ομάδες, πρέπει να θεωρήσουμε σίγουρο πως το επόμενο καλοκαίρι θα κάνει το βήμα παραπάνω.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ