CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Τσέλσι 0-1

LISBON, PORTUGAL - MARCH 27:  Fernando Torres of Chelsea celebrates with scorer Salomon Kalou after his goal during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Benfica and Chelsea at Estadio da Luz on March 27, 2012 in Lisbon, Portugal.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
LISBON, PORTUGAL - MARCH 27: Fernando Torres of Chelsea celebrates with scorer Salomon Kalou after his goal during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Benfica and Chelsea at Estadio da Luz on March 27, 2012 in Lisbon, Portugal. (Photo by Clive Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Με γκολ του Σαλομόν Καλού η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Μπενφίκα στην Λισαβόνα και απέκτησε σπουδαίο προβάδισμα εν όψει ρεβάνς στο Λονδίνο (videos)

Η Τσέλσι πήρε σπουδαία νίκη στο "Εστάντιο ντα Λουζ", επικρατώντας με 1-0 της Μπενφίκα, χάρη στο γκολ του Σαλομόν Καλού.

Οι Άγγλοι έχουν έτσι σπουδαίο πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι Πορτογάλοι έδειξαν πως δεν πρόκειται να αποτελέσουν εύκολο θήραμα.

Ο Καλού πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 75', με τον Φερνάντο Τόρες να είναι ο δημιουργός με εντυπωσιακή προσπάθεια.

Μπενφίκα - Τσέλσι 0-1

Σκόρερ: 75' Καλού

Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Η Τσέλσι είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Μπενφίκα στο 19', με τον Όσκαρ Καρντόσο να κοντρολάρει άψογα με το στήθος στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά το γυριστό σουτ.

Στο 38' με τον Φερνάντο Τόρες έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά οι Άγγλοι, με τον Ισπανό να κάνει καλή ατομική προσπάθεια, αλλά κακό σουτ με το αριστερό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Τσέλσι είχε ακόμη καλύτερη στιγμή, με τον Ραούλ Μεϊρέλες να πιάνει δυνατό χαμηλό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή και ο Αρτούρ στην αριστερή του γωνία έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Όσκαρ Καρντόσο στο 47' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή και έπιασε πανίσχυρο σουτ, όμως οι Λονδρέζοι ήταν τυχεροί, καθώς η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Νταβίντ Λουΐζ.

Ο Τσεχ μπλόκαρε το σουτ του Μπρούνο Σέζαρ στο 51', ενώ στο 53' στην απέναντι εστία ο Τόρες έκανε την σέντρα και ο Καλού την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπρούνο Σέζαρ στο 60', ενώ στο ίδιο λεπτό η Τσέλσι είχε δοκάρι με τον Μάτα να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αρτούρ μετά από βολέ του Τσεχ, πέρασε τον Αρτούρ και σούταρε από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 67' ο Τσεχ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Ζαρντέλ, ενώ στο 75' η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σαλομόν Καλού.

Το τέρμα ήταν... έργο του Φερνάντο Τόρες, καθώς ο Ισπανός έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Καλού, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τους "μπλε".

Στα τελευταία λεπτά οι "αετοί" πίεσαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με σπουδαιότερη αυτή στο 93' με τον Άσλεϊ Κόουλ να πετυχαίνει παραλίγο αυτογκόλ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία (81' Νολίτο), Βιτσέλ, Αϊμάρ (69' Μάτιτς), Γκαϊτάν, Μπρούνο Σέζαρ (69' Ροντρίγκο), Όσκαρ Καρντόσο.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Πάουλο Φερέιρα (80' Μποζίνγκουα), Νταβίντ Λουΐζ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Ραούλ Μεϊρέλες (68' Λάμπαρντ), Ραμίρες, Μάτα, Καλού (82' Στάριντζ), Τόρες.

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Μπενφίκα - Τσέλσι 0-1 (highlights)

Μπενφίκα - Τσέλσι 0-1 (goal)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ