CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Η Μπάγερν θα είναι η αντίπαλος της Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League, καθώς νίκησε και στο "Καμπ Νόου" την Μπαρτσελόνα, αυτήν την φορά με 3-0. Με συνολικό σκορ 7-0 οι Βαυαροί προκρίθηκαν στον 10ο τελικό της ιστορίας τους και πάνε στον 4ο "εμφύλιο" τελικό του CL (videos)

Η Μπάγερν νίκησε την Μπαρτσελόνα και στο "Καμπ Νόου", αυτήν την φορά με 3-0, έτσι με συνολικό σκορ 7-0 προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ στις 25 Μαΐου στο "Γουέμπλεϊ".

Οι Καταλανοί δεν έδειξαν σε κανένα σημείο ότι μπορούν να προβληματίσουν τους Βαυαρούς, με τον Λιονέλ Μέσι να μην αγωνίζεται καθόλου.

Το γκολ του Άριεν Ρόμπεν στο 49' έβαλε τέλος σε κάθε ισπανικό όνειρο, το 0-2 ήρθε στο 72' με το αυτογκόλ του Ζεράρ Πικέ και στο 76' ο Τόμας Μίλερ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 με το 8ο τέρμα του στην διοργάνωση (έφτασε Μέσι και Μπουράκ Γιλμάζ).

Κανείς από τους παίκτες της Μπάγερν που ήταν στο όριο της τιμωρίας δεν δέχτηκε κίτρινη κάρτα, έτσι όλοι θα είναι διαθέσιμοι για τον 10ο τελικό στην ιστορία του συλλόγου.

Η ομάδα του Μονάχου έχει τέσσερα τρόπαια (1974, 1975, 1975, 2001) και πέντε χαμένους τελικούς, ενώ φτάνει στον τελικό για 3η φορά την τελευταία τετραετία!

Πέρσι έχασε το τρόπαιο μέσα στην έδρα της από την Τσέλσι και το 2010 από την Ίντερ, ενώ αυτός με την Ντόρτμουντ είναι ο 4ος "εμφύλιος" σε τελικό στην ιστορία (οι προηγούμενες 3 φορές ήταν το 2000 με Ρεάλ - Βαλένθια, το 2003 με Μίλαν - Γιουβέντους και το 2008 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Σκόρερς: 49' Ρόμπεν, 72' αυτ. Πικέ, 76' Τόμας Μίλερ

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Στο 12ο λεπτό ο Άριεν Ρόμπεν έφυγε από δεξιά στην αντεπίθεση, όμως τον πρόλαβε ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος στο 19 έσωσε ξανά την ομάδα του, σταματώντας τον Φίλιπ Λαμ πριν σουτάρει, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των Βαυαρών.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Για πρώτη φορά η Μπαρτσελόνα έγινε απειλητική στο 24ο λεπτό, με τον Πέδρο να να κάνει μακρινό σουτ και τον Μάνουερ Νόιερ να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 27' το κοντινό σουτ του Τσάβι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γερμανός πορτιέρο στο 40' δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Αντριάνο, όπως και τη σέντρα σουτ του Ντάνι Άλβες ένα λεπτό αργότερα.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Το δεύτερο ημίχρονο

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τελείωσαν όλα περί της πρόκρισης, καθώς ο Άριεν Ρόμπεν άνοιξε το σκορ στο 49'.

Έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Αλάμπα ο Ολλανδός με την κλασική του κίνηση από δεξιά "άδειασε" τον Αντριάνο και με διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Βίκτορ Βαλντές για το 0-1.

Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (R) celebrates with Bayern Munich's Spanish midfielder Javier Martinez after scoring during the UEFA Champions League semi-final second leg football match FC Barcelona vs FC Bayern Munich at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 1, 2013.  AFP PHOTO / LLUIS GENE        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (R) celebrates with Bayern Munich's Spanish midfielder Javier Martinez after scoring during the UEFA Champions League semi-final second leg football match FC Barcelona vs FC Bayern Munich at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 1, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Στο 55' από την σέντρα του Φρανκ Ριμπερί ο Ρόμπεν έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ήταν κακό, έτσι ο Μάριο Μάντζουκιτς παραπονέθηκε που δεν άφησε την μπάλα για αυτόν που περίμενε πίσω του.

Το σουτ του Πέδρο έξω από την περιοχή ξανά μπλόκαρε ο Νόιερ, ενώ στο 72' ο Ζεράρ Πικέ πέτυχε αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2 από την σέντρα του Ριμπερί, προ του Μάντζουκιτς.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι στο 74' με την κεφαλιά του Νταβίντ Βίγια, ενώ στην απέναντι εστία δεν αστόχησε με κεφαλιά ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-3 από νέα σέντρα του Ριμπερί από αριστερά.

BARCELONA, SPAIN - MAY 01:  Thomas Muller of Munich celebrates after scoring his team's third goal during the UEFA Champions League semi final second leg match between Barcelona and FC Bayern Muenchen at Nou Camp on May 1, 2013 in Barcelona, Spain.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - MAY 01: Thomas Muller of Munich celebrates after scoring his team's third goal during the UEFA Champions League semi final second leg match between Barcelona and FC Bayern Muenchen at Nou Camp on May 1, 2013 in Barcelona, Spain. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα (87' Μπάρτρα), Πικέ, Αντριάνο, Σονγκ, Τσάβι (55' Αλέξις Σάντσες), Ινιέστα (65' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρο, Βίγια, Φάμπρεγκας.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ (77' Ραφίνια), Τζερόμ Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (74' Τιμοστσούκ), Σβάινσταϊγκερ (67' Λουίζ Γκουστάβο), Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) sits on the bench during the UEFA Champions League semi-final second leg football match FC Barcelona vs FC Bayern Munich at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 1, 2013.  AFP PHOTO / LLUIS GENE        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) sits on the bench during the UEFA Champions League semi-final second leg football match FC Barcelona vs FC Bayern Munich at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 1, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο πίνακας των σκόρερς:

12 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

8 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Ζόνας (Βαλένθια)

Αλάν (Μπράγκα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ