CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Βασιλεία 7-0

MUNICH, GERMANY - MARCH 13:  Mario Gomez (2R) of Muenchen celebrates his team's fourth goal with team mates Franck Ribery (front, hidden), Thomas Mueller (L) and David Alaba (R) during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between FC Bayern Muenchen and FC Basel at Allianz Arena on March 13, 2012 in Munich, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
MUNICH, GERMANY - MARCH 13: Mario Gomez (2R) of Muenchen celebrates his team's fourth goal with team mates Franck Ribery (front, hidden), Thomas Mueller (L) and David Alaba (R) during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between FC Bayern Muenchen and FC Basel at Allianz Arena on March 13, 2012 in Munich, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Με 4 γκολ του Μάριο Γκόμεθ η Μπάγερν διέλυσε με 7-0 την Βασιλεία και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League. Δύο γκολ ο Ρόμπεν, ένα ο Τόμας Μίλερ και 3 ασίστ ο Ριμπερί (videos)

Η Μπάγερν πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και νίκησε με 7-0 την Βασιλεία στο Μόναχο, παίρνοντας με άνεση την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάριο Γκόμεθ, ο οποίος πέτυχε 4 γκολ και έφτασε τα 10 τέρματα στην διοργάνωση, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι πρώτος σκόρερ με 12.

Δύο γκολ πέτυχε ο Άριεν Ρόμπεν και ένα ο Τόμας Μίλερ, ενώ 3 ασίστ έκανε ο Φρανκ Ριμπερί για την Μπάγερν η οποία θυμίζουμε πως προερχόταν από νίκη με 7-1 επί της Χόφενχαϊμ.

Μπάγερν - Βασιλεία 7-0

Σκόρερς: 10' και 81' Ρόμπεν, 42' Τόμας Μίλερ, 44', 50', 61' και 67' Μάριο Γκόμεθ

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο ["Αλιάντς Αρένα"]

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Το κοντινό πλασέ του Άριεν Ρόμπεν στο 5' κόντραρε αμυντικός και μπλόκαρε ο Ζόμερ, ενώ στο 6' το σουτ του Ολλανδού από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ.

Και η τρίτη καλή φάση στο ματς ήταν από τον Ρόμπεν, όμως αυτήν την φορά σκόραρε, κάνοντας το 1-0 για τους Βαυαρούς. Ο Κρόος έκανε την πάσα, η μπάλα κόντραρε και ο Ρόμπεν ευνοήθηκε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ πλάσαρε σωστά άνοιξε το σκορ στο 10'.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ζόμερ σταμάτησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δύο προσπάθειες του Μάριο Γκόμεθ, ένα "τακουνάκι" και ένα κοντινό σουτ από πλάγια αριστερά.

Στο 22' ο Παρκ Γιου-Χο έσωσε στην Βασιλεία διώχνοντας λίγο πριν την γραμμή μετά την προσπάθεια του Τόμας Μίλερ, όμως αυτός τα κατάφερε τελικά στο 42' και με κοντινό πλασέ στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-0 από σέντρα του Ρόμπεν από δεξιά.

Το 3ο γκολ για τους Βαυαρούς ήρθε στο 44' με τον Μάριο Γκόμεθ με πλασέ σε κενή εστία να σκοράρει για 7η φορά φέτος, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Κροος και το γύρισμα του Μπάντστουμπερ.

Το 8ο γκολ του Γερμανο-Ισπανού στράικερ στην διοργάνωση ήρθε στο 50', με τον Μάριο Γκόμεθ να κάνει το 4-0 με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό στην κίνηση, έπειτα από την σέντρα του Φρανκ Ριμπερί.

Το χατ-τρικ του ο Μάριο Γκόμεθ το συμπλήρωσε στο 61', σκοράροντας με κεφαλιά σε κενό τέρμα, με τον Φρανκ Ριμπερί να είναι και πάλι ο δημιουργός από αριστερά.

Ίδιο σενάριο και στο 67', όταν ο Ριμπερί από αριστερά έκανε την σέντρα και με αριστερό σουτ ο Μάριο Γκόμεθ έκανε το 6-0 με το 4ο γκολ του στο ματς και 10ο στο φετινό Champions League.

Για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση σκόραρε ο Άριεν Ρόμπεν, περνώντας και τον Ζόμερ στο 81' και διαμόρφωσε το τελικό 7-0.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο, Κρόος, Ρόμπεν (82' Τιμοστσούκ), Ριμπερί (79' Πράνιτς), Τόμας Μίλερ (70' Σβάινσταϊγκερ), Μάριο Γκόμεθ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Παρκ Γιου-Χο, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Στάινχεφερ (70' Ντεγκέν), Καμπράλ, Γκρανίτ Τζάκα, Σατσίρι (80' Ζουά), Φάμπιαν Φράι (61' Στόκερ), Αλεξάντερ Φράι, Στρέλερ.

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Μπάγερν - Βασιλεία 7-0

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ...

1ο ημίχρονο

2ο ημίχρονο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ