CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν-Ρεάλ: όταν μιλούν οι αριθμοί

Μπάγερν-Ρεάλ: όταν μιλούν οι αριθμοί
Μπάγερν Ρεάλ

Διαβάστε μερικά ενδιαφέρονται στατιστικά ενόψει του σημερινού μεγάλου ημιτελικού της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

H Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται σήμερα (Τρίτη, 21:45) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι δυο τους έχουν δώσει αρκετές μάχες όλα αυτά τα χρόνια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τα παιχνίδια τους έχουν τη δική τους ιστορία.

Αυτή είναι η 19η φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες με την Μπάγερν να έχει ως τώρα τη μερίδα του λέοντος στις νίκες. Οι Βαυαροί έχουν πανηγυρίσει 10 φορές κόντρα στους Μαδριλένους και έχουν φύγει με σκυφτό το κεφάλι 6. Επιπλέον, έχουν σκοράρει 30 φορές, ενώ η Ρεάλ 23 στους μεταξύ τους αγώνες.

Ακόμη, γυρνώντας κανείς τον χρόνο πίσω, μπορεί να θυμηθεί πως Μπάγερν και Ρεάλ ήταν οι κυρίαρχοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πριν περίπου 15 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 1998 ως το 2002 μία εκ των δύο πήγαινε στον τελικό. Ωστόσο, οι Ισπανοί κατέκτησαν το τρόπαιο και τις τρεις φορές που πήγαν ως τον τελικό (1998, 2000, 2002), ενώ οι Γερμανοί μόνο τη μία (2001, αφού το έχασαν το 1999 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στο διάστημα αυτό συναντήθηκαν και δύο φορές σε ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με την κάθε μία ομάδα να έχει και από μία πρόκριση. Ωστόσο, οι Βαυαροί, οι οποίοι είναι αήττητοι εντός έδρας κόντρα στη Ρεάλ (8 νίκες, 1 ισοπαλία), μετρούν και άλλες δύο προκρίσεις σε ημιτελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων (1976 και 1987).

Επίσης, αυτός θα είναι ο 23ος ημιτελικός, αριθμός ρεκόρ, για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι αήττητη στη φετινή διοργάνωση και έχει την καλύτερη άμυνα. Τέλος, ενδιαφέρον είναι πως ο Ούλι Χένες, ο οποίος οδήγησε τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1998, δεν έχει αποκλείσει ποτέ ισπανική ομάδα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ