CHAMPIONS LEAGUE

Μία ενδεκάδα χωρίς Champions League

Μία ενδεκάδα χωρίς Champions League

Ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σ' ύψιστο επίπεδο, που κατέκτησαν αρκετούς τίτλους σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο, αλλά ποτέ το Champions League. Μία ενδεκάδα από αστέρια, χωρίς αστέρι...

Ενόψει του τελικού του Champions League, Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους, η καταλανική "Sport" συγκέντρωσε μία ενδεκάδα από ποδοσφαιριστές παγκοσμίας κλάσης που δεν κατάκτησαν ποτέ στην καριέρα τους, το Champions League. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει πάντως την ευκαιρία στο Βερολίνο, ν' αλλάξει τη μοίρα του.

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει πανηγυρίσει αρκετά εγχώρια πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους, ένα (άλλοτε) Κύπελλο UEFA με την Πάρμα, ακόμη και Μουντιάλ με την εθνική Ιταλίας, ωστόσο ποτέ το Champions League. Σ' αυτό, έφτασε κοντά το 2003 αλλά ήταν η Μίλαν που του το στέρησε. Τώρα έχει ακόμη μία ευκαιρία. Θα την εκμεταλλευτεί;

Ο Λιλιάν Τουράμ πέρασε από τέσσερις κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους (Μονακό, Πάρμα, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα), ωστόσο η ποδοσφαιρική μοίρα δεν ήταν δίκαιη μαζί του. Πήρε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά δεν ήταν το Champions League. Κι αυτός, το Κύπελλο UEFA με την Πάρμα, το 1998.

Ο νυν τεχνικός της Γκουανγκζού, Φάμπιο Καναβάρο, είχε μία λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα, τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο. Τα ίδια, όμως, με τους δύο ανωτέρω. Ούτε με τη Γιουβέντους, ούτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μπόρεσε ν' ανέβει στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι.

Ο Λόταρ Ματέους, έχει δύο ευρωπαϊκά Κύπελλα στην τροπαιοθήκη του, ωστόσο κανένα από αυτά δεν είναι το Champions League. Δύο UEFA, ένα με την Ίντερ, κι ένα με την Μπάγερν Μονάχου. Η αλήθεια είναι ότι είχε δύο ευκαιρίες για να φθάσει στην κατάκτηση του Champions League. Την πρώτη (1987) ο δρόμος κόπηκε από την Πόρτο, τη δεύτερη (1999) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ειδικά τη δεύτερη, ήταν μία ανάσα...

Κι ο Τζανλούκα Τζαμπρότα στη σχετική λίστα. Το 2003 έπεσε πάνω στη Μίλαν, τη φανέλα της οποίας φόρεσε αργότερα. Ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, αλλά είχε την ατυχία να πέσει στο νεκρό από πλευράς τίτλων διάστημα αυτής.

Μία ενδεκάδα χωρίς Champions League

Ο νυν τεχνικός των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι, Πατρίκ Βιεϊρά, δεν κατάφερε να κατακτήσει το Champions League. Ούτε στην Άρσεναλ, ούτε στη Γιουβέντους, ούτε στην Ίντερ, ούτε στη Μάντσεστερ Σίτι. Από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους, ο Γάλλος δεν έχει το συγκεκριμένο τρόπαιο στο παλμαρέ του.

Ο Πάβελ Νέντβεντ δεν αγωνίστηκε στον τελικό του 2003, κόντρα στη Μίλαν, λόγω της κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ωστόσο η πίκρα παραμένει η ίδια. Το Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Λάτσιο είναι σημαντικό, αλλά σίγουρα άλλο τρόπαιο θα ήθελε να έχει ο Τσέχος. Τώρα ελπίζει να το κατακτήσει με τη Γιουβέντους, από άλλο πόστο βέβαια, μιας και έχει αποσυρθεί από τη δράση.

Η φήμη του Looser για τον Μίκαελ Μπάλακ, είναι γνωστή. Δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Μουντιάλ του 2002, έχασε το Ευρωπαϊκό του 2008, αλλά και δύο τελικούς Champions League. Το 2002 με την Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντρα στη Ρεάλ, το 2008 με την Τσέλσι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι λαλίστατος για τις ικανότητές του και τί μπορεί να κάνει με την μπάλα, αλλά αν του ζητήσει κάποιος το βιογραφικό του, δεν θα βρει σ' αυτό το Champions League. Σε ύψιστο επίπεδο, με Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Παρί Σεν-Ζερμέν. Το Champions League δεν ήρθε ποτέ. Επιμένει, όμως...

Ο Ρομάριο, στην Ευρώπη αγωνίστηκε με Αϊντχόφεν και Μπαρτσελόνα. Με την πρώτη έφτασε κοντά στο Champions League το 1994, αλλά η Αθήνα κι ο τελικός με τη Μίλαν ξυπνούν άσχημες αναμνήσεις, στο Βραζιλιάνο. Έφυγε από την Ευρώπη και γύρισε στη Βραζιλία, χωρίς το πιο σημαντικό τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο, στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Ρονάλντο, το "φαινόμενο". Ούτε με την Αϊντχόφεν, ούτε με την Μπαρτσελόνα, ούτε με τη Ρεάλ, ούτε με την Ίντερ. Ποιος αμφιβάλλει για την αξία ενός "φαινομένου". Είναι σίγουρο ότι παρά την πλούσια καριέρα και τις ατομικές διακρίσεις, το Champions League, λείπει από τη συλλογή του.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ