CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γ. - Ρεάλ 1-2

Μάντσεστερ Γ. - Ρεάλ 1-2

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε στα προημιτελικά του Champions League νικώντας 2-1 με ανατροπή την Γιουνάιτεντ μέσα στο Μάντσεστερ. Υπερβολική αποβολή του Νανί όταν η ManUtd ήταν μπροστά στο σκορ με αυτογκόλ του Ράμος. Γκολάρα ο Μόντριτς, σκόραρε ο Ρονάλντο και δεν πανηγύρισε (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στο 48', αλλά έμειναν με 10 παίκτες στο 56' λόγω αποβολής του Νανί με απευθείας κόκκινη, απόφαση υπερβολική του Τούρκου διαιτητή που έκανε έξαλλο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Μόντριτς με σουτάρα ισοφάρισε στο 66' και την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σκοράροντας στην επιστροφή του στο "θέατρο των ονείρων" μετά την πώλησή του.

Το ματς αυτό ήταν ιστορικό για τον Ράιαν Γκιγκς, καθώς ο Ουαλός άσος ξεκίνησε στην βασική 11άδα και συμπλήρωσε 1000 επίσημα ματς στην καριέρα του.

1000ή εμφάνιση για Γκιγκς, γκολ στην πρώην ο CR7...

Μάντσεστερ Γ. - Ρεάλ 1-2

Μάντσεστερ Γ. - Ρεάλ 1-2

Σκόρερς: 48' αυτ. Σέρχιο Ράμος / 66' Μόντριτς, 69' Κρ. Ρονάλντο

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Η πρώτη... υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 11' για την Ρεάλ με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να αστοχεί, ενώ στα επόμενα λεπτά τρεις φορές έγιναν απειλητικοί οι Άγγλοι, αλλά ισάριθμες οι ισπανική άμυνα ανταποκρίθηκε σωστά.

Στο 21' ήρθε η πρώτη τεράστια ευκαιρία στο ματς, με τον Ράιαν Γκιγκς να εκτελεί το κόρνερ και τον Βίντιτς να πιάνει την κεφαλιά που "τράνταξε" το αριστερό δοκάρι του Ντιέγκο Λόπεθ.

Στην επαναφορά πλάσαρε από κοντά ο Γουέλμπεκ και η μπάλα κατέληξε πάνω στον Ισπανό πορτιέρο, όμως ήταν οφ-σάιντ και η συνέχεια της φάσης ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ο Ιγκουαΐν βρέθηκε αριστερά στην περιοχή στο 32', σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Ντε Χέα έκλεισε με το σώμα του και παραχώρησε κόρνερ, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο ο Άνχελ ντι Μαρία αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Κακά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, για την ακρίβεια με αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει στο ύψος της μικρής περιοχής από γύρισμα του Νανί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 στο 48' (λάθος του Βαράν που δεν έδιωξε και ουσιαστικά... χάρισε την μπάλα στον Νανί).

Τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν στον αγωνιστικό χώρο του "Ολντ Τράφορντ", όταν αποβλήθηκε ο Νανί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 56'.

Ο Πορτογάλος μέσος σήκωσε ψηλά το πόδι για κοντρολάρει και χτύπησε τον Άλβαρο Αρμπελόα στα πλευρά, ο διαιτητής διέκρινε πρόθεση και τον τιμώρησε με κόκκινη κάρτα.

Η αποβολή του Νανί...

Αμέσως μετά την αποβολή ο Ζοζέ Μοουρίνιο έβαλε τον Μόντριτς αντί του Αρμπελόα και ο Κροάτης στο 66' ισοφάρισε με καταπληκτικό μακρινό σουτ, κάνοντας το 1-1 και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Μάντσεστερ Γ. - Ρεάλ 1-2

Μόλις 3 λεπτά αργότερα η Ρεάλ έκανε την ανατροπή, καθώς προηγήθηκε στο 69' με 2-1, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα, χωρίς όμως να πανηγυρίσει καθόλου.

Ο Πορτογάλος σκόραρε με προβολή στο 2ο δοκάρι από μπαλιά του παράλληλη Ιγκουαΐν, ο οποίος μετά την εξαιρετική μπαλιά του Μόντριτς έκανε εντυπωσιακά το "ένα-δύο" με τον Μεσούτ Εζίλ (πάσα με το "τακουνάκι" ο Τουρκογερμανός).

Στο 83ο λεπτό ο Ντιέγκο Λόπεθ έκανε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Μάικλ Κάρικ, ενώ ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε με το σώμα κοντινό πλασέ του Φαν Πέρσι και στην συνέχεια της φάσης αστόχησε από κοντά ο Ρούνεϊ.

Ο Κακά είχε δοκάρι στο 89' με την μπάλα να χτυπά στην πλάτη του Ισπανού και εν συνεχεία να την μπλοκάρει, στο 91' απέκρουσε σουτ του Ρονάλντο, ενώ στο 93' ο Λόπεθ απέκρουσε κεφαλιά του Βίντιτς.

MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ (87' Βαλένσια), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (73' Ρούνεϊ), Νανί, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (81' Άσλεϊ Γιάνγκ), Φαν Πέρσι.

ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα (59' Μόντριτς), Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ (71' Πέπε), Ντι Μαρία (45'+1 Κακά), Κρ. Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

*κόκκινη 56' Νανί

MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 05:  Rio Ferdinand of Manchester United in action with Cristiano Ronaldo of Real Madrid during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Manchester United and Real Madrid at Old Trafford on March 5, 2013 in Manchester, United Kingdom.  (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 05: Rio Ferdinand of Manchester United in action with Cristiano Ronaldo of Real Madrid during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Manchester United and Real Madrid at Old Trafford on March 5, 2013 in Manchester, United Kingdom. (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images) MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Ο πίνακας των σκόρερς:

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Αλάν (Μπράγκα)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ζόνας (Βαλένθια)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Μάντσεστερ Γ. - Ρεάλ 1-2 (highlights)

Δείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ