CHAMPIONS LEAGUE

Η πικρία ενός θριάμβου!

Η πικρία ενός θριάμβου!

Η Άρσεναλ έφτασε μία ανάσα από το ανατρέψει το 4-0 του "Σαν Σίρο". Ο Βενγκέρ δήλωσε πως η πρόκριση χάθηκε στο Μιλάνο, ενώ ο Φαν Πέρσι πως θα έκανε το ίδιο στο τετ α τετ με τον Αμπιάτι. Ιδού οι μεγαλύτερες ανατροπές...

Το να νικάς την Μίλαν με 3-0 είναι κάτι που δεν συμβαίνει κάθε μέρα, όπως και να αποκλείεσαι μετά από τέτοια εμφάνιση.

Οι "κανονιέρηδες" πίστεψαν στην πρόκριση, πάλεψαν για το θαύμα, όμως έμειναν εκτός προημιτελικών στα σημεία...

Ο Αρσέν Βενγκέρ ανέφερε πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση, ωστόσο οι ελλείψεις στον πάγκο έπαιξαν ρόλο.

" Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την απόδοση και την προσπάθειά μας. Όλοι οι παίκτες μου ήταν εξαιρετικοί κι έδωσαν ό,τι είχαν. Καταφέραμε με την εμφάνισή μας στον επαναληπτικό να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας μετά από ό,τι έγινε στο πρώτο ματς.

Πίστευα πως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει άλλα 2-3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Κάποια στιγμή οι παίκτες κουράστηκαν και δεν είχαμε πολλές επιλογές από τον πάγκο, ειδικά για το χώρο του κέντρου. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε, αν και είχαμε τις ευκαιρίες, ειδικά εκείνη με τον Φαν Πέρσι, για να φτάσουμε στο 4-0.

Πληρώσαμε το μάρμαρο για το κακό μας παιχνίδι στο Μιλάνο. Το θετικό είναι πως συνεχίσαμε το νικηφόρο μας σερί", τόνισε ο προπονητής των "κανονιέρηδων".

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη για την Άρσεναλ, με την χαμένη ευκαιρία για το 4-0 τόνισε πως αν του παρουσιαζόταν ανάλογη ευκαιρία θα έπραττε το ίδιο.

Θα προσπαθούσε δηλαδή να 'τσιμπήσει' την μπάλα επιχειρώντας να την περάσει πάνω από τον Αμπιάτι.

"Νομίζω ότι θα επιχειρούσα ξανά το ίδιο. Δεν γινόταν να περάσω την μπάλα από τα δεξιά ή από τα αριστερά γιατί ήταν πεσμένος. Νιώθω ότι σωστά προσπάθησα να την περάσω από πάνω του".

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των "ροσονέρι", Μασιμιλιάνο Αλέγκρι διέψευσε πως οι παίκτες του έπαιξαν φοβισμένα στο "Emirates".

"Υποφέραμε πολύ. Δεχτήκαμε νωρίς το πρώτο γκολ και αυτό έκανε τη διαφορά στην ψυχολογία των δύο ομάδων, ενώ στη συνέχεια κάναμε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου.

Δεν πιστεύω πως φοβηθήκαμε, γιατί έχουμε έμπειρους παίκτες. Αντιμετωπίσαμε πολύ λάθος το ματς από άποψη τακτικής, αλλά στην επανάληψη βελτιωθήκαμε.

Στο ημίχρονο απλώς είπα στους παίκτες μου να διαγράψουν ό,τι έγινε από τη μνήμη τους και να μπουν στο γήπεδο σαν να είναι το παιχνίδι στο 0-0.

Είναι κρίμα που χάσαμε, αλλά ο στόχος της πρόκρισης επετεύχθη. Θα ήταν μεγάλο ψυχολογικό πλήγμα για το υπόλοιπο της σεζόν αν αποκλειόμασταν έχοντας κερδίσει με 4-0 στο πρώτο ματς. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε στη διοργάνωση με τη βοήθεια και κάποιων παικτών που επιστρέφουν από τραυματισμό".

Οι μεγαλύτερες ανατροπές

Η Μίλαν είχε πέσει θύμα της πλέον επικής ανατροπής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Τούτη τη φορά γλίτωσε το κάζο. Ιδού οι πέντε μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

1. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μίλαν 5-4 – Φάση των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ 2003/04

Μίλαν-Λα Κορούνια 4-1 (23/03/04), Λα Κορούνια-Μίλαν 4-0 (07/04/04)

2. Βέρντερ Βρέμης-Ντιναμό Μπερλίν 5-3 – Πρώτος γύρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών 1987/88

Ντιναμό Μπερλίν-Βέρντερ Βρέμης 3-0 (06/09/88), Βέρντερ Βρέμης-Ντιναμό Μπερλίν 5-0 (11/10/88)

3. Μπαρτσελόνα-Γκέτεμποργκ 3-3 (5-4 στα πέναλτι) – Ημιτελικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών 1985/86

Γκέτεμποργκ-Μπαρτσελόνα 3-0 (02/04/86), Μπαρτσελόνα-Γκέτεμποργκ 3-0 (16/04/86)

4. Ντέρμπι Κάουντι-Ρεάλ Μαδρίτης 5-6 – Δεύτερος γύρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών 1975/76

Ντέρμπι-Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (22/10/75), Ρεάλ Μαδρίτης-Ντέρμπι 5-1 στην παράταση (05/11/75)

5. Σάλκε-KB 5-5 (οι Γερμανοί επικράτησαν με 3-1 στα πλέι οφ) – Πρώτος γύρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών 1958/59

KB-Σάλκε 3-0 (26/08/58), Σάλκε-ΚΒ 5-2 (17/09/58). Πλέι οφ: Σάλκε-KB 3-1 (01/10/58)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ