CHAMPIONS LEAGUE

Η μάχη των τερματοφυλάκων

Η μάχη των τερματοφυλάκων

Διαβάστε για τους δύο τερματοφύλακες του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, οι οποίοι μπορούν να στρέψουν τα βλέμματά πάνω τους και να δώσουν στην ομάδα τους το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τις περισσότερες φορές τα βλέμματα όλων πηγαίνουν κυρίως στους επιθετικογενείς παίκτες.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι τερματοφύλακες που με την κλάση τους μπορούν να κρίνουν ακόμη το κορυφαίο παιχνίδι σε διασυλλογικό επίπεδο, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Το Σάββατο (19/5) Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο "Αλιάντς Αρένα", σε μία αναμέτρηση οι δύο τερματοφύλακες της οποίας έχουν αποδείξει πως αξίζει να τους παρατηρεί κανείς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού λόγω της ποιότητάς τους.

Τόσο η άμυνα των Βαυαρών όσο κι εκείνη των Λονδρέζων (σ.σ. ειδικά κατά την περίοδο του Αντρέ Βίλας Μπόας) δεν έχουν φανεί και οι πιο συνεπείς, κάτι που βοηθάει τους δύο τερματοφύλακες να διακριθούν. Αμφότεροι έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές επεμβάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αποτελούν πολύ σημαντικά στελέχη των ομάδων τους.

Επιπλέον, τα προβλήματα και των δύο στο μεσοαμυντικό κομμάτι λόγω των πολλών τιμωριών θα είναι πάρα πολλά αύριο. Επομένως, οι δύο σύλλογοι θα στηριχτούν αρκετά στους τερματοφύλακές τους ελπίζοντας πως θα είναι σε για μία ακόμη φορά σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορέσουν να διορθώσουν τις αμυντικές ανορθογραφίες των συμπαικτών τους.

ΝΟΪΕΡ

Από τη μία πλευρά ο Μάνουελ Νόιερ, ο βασικός τερματοφύλακας και της εθνικής Γερμανίας, ήταν από τους κύριους λόγους που η ομάδα του κατάφερε να περάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 26χρονος ήταν καλός σε όλη τη διοργάνωση, αλλά κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του κυρίως στους δύο ημιτελικούς και ειδικά στη διαδικασία των πέναλτι, όταν απέκρουσε τις εκτελέσεις τόσο του Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και του Κακά, πέφτοντας στην ίδια γωνία.

ΤΣΕΧ

Από την άλλη πλευρά ο Πέτρ Τσεχ, φύλακας άγγελος της εστίας της εθνικής Τσεχίας, ήταν επίσης από τους σημαντικούς αρωγούς στην ως τώρα πορεία της Τσέλσι. Από τη στιγμή που απολύθηκε ο Βίλας Μπόας και μετά παρουσίασε μία σημαντική άνοδο. Στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ήταν ο άνθρωπος που έκρινε και τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας με την εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Άντι Κάρολ.

Αμφότεροι, λοιπόν, έχουν την ικανότητα να μαγνητίσουν πάνω τους τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων και να γίνουν οι πρωταγωνιστές του αυριανού τελικού, όπως είχε κάνει το 2001 ένας ακόμη τερματοφύλακας και παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, ο Όλιβερ Καν, ο οποίος είχε αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ