CHAMPIONS LEAGUE

Η καλή μέρα απ' το... ντεμπούτο φαίνεται

Η καλή μέρα απ' το... ντεμπούτο φαίνεται

Θυμηθείτε δέκα παίκτες που έβαλαν γκολ στην πρώτη τους συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γουέιν Ρούνεϊ, Καρίμ Μπενζεμά, Ντιέγκο Κόστα αλλά και Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Ο Τόμας Μίλερ, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Καρίμ Μπενζεμά αλλά και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έγιναν γνωστοί στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα σε μία βραδιά. Το κατάφεραν γιατί σκόραραν στο ντεμπούτο τους.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είχε εντυπωσιάσει τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε σημείωσε χατ-τρικ στην πρώτη του εμφάνιση με την Μάντσεστερ στην διοργάνωση των πρωταθλητών.

Κάποιοι, λιγότερο γνωστοί, όπως ο Αιγύπτιος Μοχαμέντ Σαλάχ, κέρδισε μία μεταγραφή στην Τσέλσι, ενώ χάρις στον Τόνι Γουάτ, η Σέλτικ πέτυχε μία ιστορική νίκη εναντίον της Μπαρτσελόνα. Θυμηθείτε δέκα παίκτες του Τσάμπιονς Λιγκ που τους μάθαμε στο ντεμπούτο τους.

Γιούρκας Σεϊταρίδης

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έκανε το ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2000-01 ως παίκτης του Παναθηναϊκού, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο ΟΑΚΑ και ο Σεϊταρίδης έβαλε το γκολ των "πρασίνων". Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον μόλις είχε δει το όνομα του Σεϊταρίδη στις συνθέσεις αναρωτήθηκε: "Who is Giourkas".

Ρομπέρτο Σολδάδο

Με γκολ κατά του Ολυμπιακού συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρομπέρτο Σολδάδο. Την σεζόν 2005-06, ως επιθετικός της Ρεάλ σημείωσε το νικητήριο γκολ εναντίον των "ερυθρόλευκων" στο Μπερναμπέου. Ήταν το ένα από τα δύο γκολ που έβαλε στην καριέρα του ο Ισπανός επιθετικός με την φανέλα της "Βασίλισσας".

Τόμας Μίλερ

Την σεζόν 2008-09 η Μπάγερν είχε ισοπεδώσει την Σπόρτινγκ Λισαβώνας με δύο νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γερμανοί διέσυραν τους Πορτογάλους με 5-0 στην έδρα τους και με 7-1 στο Μόναχο! Ο Τόμας Μίλερ είχε βάλει το κερασάκι στην τούρτα σκοράροντας στο ντεμπούτο του λίγο πριν την λήξη του επαναληπτικού.

Η καλή μέρα απ' το... ντεμπούτο φαίνεται

Γουέιν Ρούνεϊ

Ονειρική ήταν η "πρώτη" του Γουέιν Ρούνεϊ στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2004-05 με την φανέλα της Μάντσεστερ. Ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στον θρίαμβο των "κόκκινων διαβόλων" με 6-2! Ο 18χρονος Ρούνεϊ είχε πάρει μεταγραφή από την Έβερτον λίγο καιρό πριν και είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του στην Μάντσεστερ.

Χουάν Κούλιο

Μέχρι την έναρξη της σεζόν 2008-09 στο Τσάμπιονς Λιγκ λίγοι ήξεραν την Κλουζ ως ομάδα και ακόμα λιγότεροι γνώριζαν τον επιθετικό της Χουάν Κούλιο. Η Κλουζ συμμετείχε για πρώτη φορά σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και ο αγώνας με την Ρόμα στο Ολίμπικο θεωρείται ιστορικός. Η Κλουζ νίκησε 2-1 χάρις σε δύο γκολ του Κούλιο! Ο θρίαμβος των Ρουμάνων προκάλεσε αίσθηση και οι Ιταλοί έμαθαν το όνομα του Αργεντίνου.

Τόνι Γουάτ

Η έκπληξη της Σέλτικ εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2012-13 είχε την υπογραφή του Τόνι Γουάτ. Ο επιθετικός των "Καθολικών" είχε περάσει ως αλλαγή στο 72' κόντρα στους "μπλαουγκράνα" και έντεκα λεπτά αργότερα έβαλε το νικητήριο γκολ της ομάδας του. Η νίκη της Σέλτικ θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές που έχει πετύχει στο Celtic Park".

Φαουστίνο Ασπρίγια

Ένα από τα ματς που θα θυμούνται για πάντα οι φίλαθλοι της Νιουκάστλ είναι ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα το 1997 και το χατ-τρικ του Φαουστίνο Ασπρίγια. Χάρις στα γκολ του Κολομβιανού η Νιουκάστλ νίκησε 3-2! Ο Ασπρίγια σημείωσε τρία γκολ σε διάστημα 22 λεπτών. Ίσως η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του.

Ντιέγκο Κόστα

Η νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Αούστρια Βιέννης με 3-0 στην φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2013-14 δεν δημιούργησε καμία έκπληξη, αφού η ομάδα της Μαδρίτης ήταν το φαβορί. Το γεγονός ήταν το χατ-τρικ του Ντιέγκο Κόστα! Από τον αγώνα με την αυστριακή ομάδα, ξεκίνησε η εντυπωσιακή σεζόν για τον Ισπανό που συνεχίζει να σκοράρει πλέον ως παίκτης της Τσέλσι.

Μοχαμέντ Σαλάχ

O Ζοσέ Μουρίνιο σημείωσε στο μπλοκάκι του το όνομα του Μοχαμέντ Σαλάχ, όταν ο Αιγύπτιος πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ της Βασιλείας στη νίκη της επί της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, στο Τσάμπιονς Λιγκ της προηγούμενης σεζόν. Ο Πορτογάλος εισηγήθηκε την απόκτηση του και από τον περασμένο Γενάρη ο Σαλάχ ανήκει στην Τσέλσι.

Καρίμ Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά συνδύασε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 με την φανέλα της Λυών με γκολ εναντίον της Ρόζεμποργκ. Η Λυών κέρδισε 2-1 και ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ στο 33'. Εϊχε κάνει το καθήκον του.

Η καλή μέρα απ' το... ντεμπούτο φαίνεται

Πηγή: uefa.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ