CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (CHAMPIONS LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΡΟΤΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (CHAMPIONS LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΡΟΤΟ ICON

Ο Ολυμπιακός με σπουδαία εμφάνιση πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα (0-0) απέναντι στην Μπαρτσελόνα για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

Κατάφερε και κράτησε στο μηδέν μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Την πρωτοπόρο της La Liga, την ομάδα των Μέσι, Σουάρες, Μαστσεράνο και Πικέ. Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Με τον MVP Προτό να προβαίνει σε σημαντικές επεμβάσεις, τους Ελαμπντελαουί και Φιγκέιρας να συνθέτουν αποτελεσματικό δίδυμο και να κλείνουν τους διαδρόμους από τη δεξιά πλευρά, τον Κούτρη να ανεβαίνει αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει πολύ ώριμο παιχνίδι, τους Μποτία και Ένχελς να συνεργάζονται άψογα, τον Φορτούνη να έχει πάθος και όλους τους «ερυθρόλευκους» που αγωνίστηκαν να δίνουν παραπάνω από το 100% των δυνάμεων και τους καλού τους εαυτού, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως γκολ με την Μπαρτσελόνα (0-0) για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

ΠΡΟΤΟ: Εξαιρετικός ο Βέλγος τερματοφύλακας, απέδειξε ότι η εμπειρία μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για τέτοιες «ιδιαίτερες» βραδιές. Εξαιρετική και ταυτόχρονα δύσκολη η αντίδραση – επέμβαση στην εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι στο 35ο λεπτό. Μοναδική λανθασμένη εκτίμησή του, αυτή του 65ου λεπτού, με την πάσα του Τζόρντι Άλμπα να κόβεται. Στο 3’ απέκρουσε το σουτ του Σεμέντο, στο 20’ με διπλή προσπάθεια πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Παουλίνιο, στο 28’ το πλασέ του Μέσι. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από τον Προτό απόψε; Τρομερή εμφάνιση από τον Βέλγο.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Συνέθεσε εξαιρετικά επιτυχημένο δίδυμο στη δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού με τον Ντιόγκο Φιγκέιρας. Άλλωστε, αυτό ήταν και το σκεπτικό του Τάκη Λεμονή όταν παρέταξε αυτήν την αρχική ενδεκάδα. Ένας μπακ και μπροστά του σε ρόλο χαφ, ένας πιο επιθετικός μπακ. Σε κάθε περίπτωση, από τη φύση της θέσης τους λειτουργούσαν με κύριο γνώμονα την κάλυψη. Ενδεικτική φάση του 15ου λεπτού με τον Νορβηγό να βγαίνει σε θέση εξτρέμ, αλλά τον Ουμτιτί να του «παίρνει την μπουκιά από το στόμα». Όσο κυλούσε ο χρόνος, η αυτοπεποίθηση του Ομάρ αυξανόταν κι αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

ΜΠΟΤΙΑ: Πολύ καλό βαθμό πήρε ο Ισπανός, μαζί με τον παρτενέρ στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, Μπιέρν Ένχελς. Θύμισε τον παλιό καλό Μποτία. Σίγουρα, υπήρχαν και κενά, αλλά μην ξεχνάμε ότι είχαν ως αντιπάλους τον Λιονέλ Μέσι και τον Λουίς Σουάρες. Τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου κι έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου. Οπότε επόμενο ήταν να δεχθούν αρκετή πίεση, φυσιολογικό και κάποιες ατομικές ενέργειες των δύο ανωτέρω να είναι δύσκολο να ανακοπούν. Εξαιρετική η αντίδρασή του στο 72’, όταν το τάκλιν στην προσπάθεια του Ουρουγουανού ήταν κομβικό για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ.

ΕΝΧΕΛΣ: Συγκεντρωμένος σε γενικές γραμμές ο Βέλγος, είχε καλή συνεργασία με τον Μποτία. Έχασε τη συγκέντρωσή του στο 63’, αλλά αυτό δεν κόστισε στην ομάδα του. Η προώθησή του στις στημένες φάσεις έδωσε μια επιθετική «ώθηση» στους «ερυθρόλευκους». Όπως στην περίπτωση του 61ου λεπτού, με τον Τερ Στέγκεν να τον προλαβαίνει. Μαζί με τον Ισπανό έκοβαν τις ψηλές μπαλιές των φιλοξενούμενων, ενώ προσπαθούσαν στο μέτρο του δυνατού να βγαίνουν πρώτη στην μπάλα στις χαμηλές.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Ο Ολυμπιακός «έμπαζε» πιο πολύ από το αριστερό αμυντικό άκρο στο πρώτο ημίχρονο, σε σχέση με το δεξί. Βέβαια, για να μην είμαστε άδικοι με τον Ελληνοβραζιλιάνο, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι «μπλαουγκράνα» τον έβαλαν στη μέση – δύο εναντίον ενός – με αποτέλεσμα να μην έχει στο πρώτο ημίχρονο και πολλούς εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης. Στο δεύτερο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, ενώ ανέβηκε και ο ίδιος προσπαθώντας να βοηθήσει επιθετικά τους «ερυθρόλευκους». Πολύ ώριμο το ματς από τον Λεονάρντο Κούτρη.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Αισθητά βελτιωμένος ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, δεδομένων των μέχρι τώρα εμφανίσεών του από τη μέρα επιστροφής του στη χώρα μας, αλλά και των απαιτήσεων της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Βέβαια, η έλλειψη ταχύτητας πάντα γίνεται αισθητή σε τέτοιου είδους ματς με τέτοιους αντιπάλους. Η εμφάνισή του στο ματς με την Μπαρτσελόνα εξηγεί και τους λόγους απόκτησής του κατά την παρελθούσα (θερινή) μεταγραφική περίοδο.

ΟΦΟΕ: Πολύ καλό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή από τον Βέλγο. Οι δουλειές που κάνει ο Οφόε στην καλή του μέρα στον αγωνιστικό χώρο είναι πολλές κι όχι τόσο ευδιάκριτες. Προσπάθησε να κλείνει χώρους και να κόβει την πρώτη πάσα. Ήταν καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι σε σχέση με το δημιουργικό. Αλλά, προσπάθησε να βοηθήσει κι επιθετικά. Ενδεικτικά αναφέρεται η πάσα που έδωσε στον Ελαμπντελαουί, πριν ο Ουμτιτί κόψει την μπάλα από τον Νορβηγό. Στα τελευταία λεπτά συμμετοχής του έμεινε από δυνάμεις και αντικαταστάθηκε από τον πιο φρέσκο, Ζιλέ.

ΡΟΜΑΟ: Εξαιρετικός ο Αφρικανός στο χώρο δράσης του. Ο Αλεξί Ρομαό έκανε αυτό που ξέρει καλά και δεν είναι άλλο από το να κόβει τις πάσες, ακόμη και τις άμεσες, τις πιο κοντινές – είτε καθαρά, είτε με φάουλ που δεν επισύρουν κάρτα – επιδιώκοντας να απορρυθμίσει τον αντίπαλο. Σε ένα ακόμη καλό ματς του Ολυμπιακού, είναι η «ήρεμη δύναμη» της ομάδας. Μπορεί να μην «βγάζει μάτια» το παιχνίδι του, αλλά σίγουρα είναι ουσιαστικό.

ΚΑΡΣΕΛΑ: Είχε και τη διάθεση και το πάθος ο Καρσελά. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι βρήκε εμπόδια στην προσπάθειά του να διασπάσει από τα πλάγια την «μπλαουγκράνα» άμυνα. Ο Αφρικανός είτε παίζει με τον Αχαρναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, είτε με την Μπαρτσελόνα στο Champions League θα πάει στο «ένας εναντίον ενός». Βέβαια, το επίπεδο είναι διαφορετικό και αυτό πρέπει να προσμετρηθεί στο βαθμό δυσκολίας.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Αγωνίστηκε κατά συνθήκη, ως δεξιός εξτρέμ. Ο Πορτογάλος γύριζε αρκετά πίσω και βοηθούσε τον Ελαμπντελαουί στην κάλυψη τυχόντων κενών. Στο δεύτερο ημίχρονο κι όσο περνούσε η ώρα, ανέβαινε και κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά, δεν είναι εξτρέμ. Ο Φιγκέιρας την έκανε τη δουλειά. Δεν άφησε το πάθος του να τον «πνίξει» και με το μυαλό του στο γήπεδο βοήθησε πάρα πολύ αμυντικά. Εξαιρετική η συνεργασία του με τον Ελαμπντελαουί.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο Φορτούνης φόρεσε μία από τις καλύτερες εκδόσεις του εαυτού του στην αναμέτρηση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να υποδυθεί το ρόλο του επιθετικού κορυφής – δεν είναι αυτή η θέση του – αλλά το πάθος που έδειχνε κάθε φορά που είχε την μπάλα, ή προσπαθούσε να τη διεκδικήσει και να την κάνει δική του. Γυρνούσε πίσω, προσπαθούσε να κλέψει, είχε και τις ευκαιρίες του να νικήσει τον Τερ Στέγκεν. Στο 30’ μετά το πλάγιο, ο Ρομαό του έστρωσε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το δεξί πέρασε άουτ, ενώ στο 37’ επεδίωξε (ανεπιτυχώς) να νικήσει τον Γερμανό μετά από προωθημένη του Καρσελά.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΖΙΛΕ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 75’ στη θέση του Οτζίτζα – Οφόε. Ήταν προφανές ότι τα τελευταία λεπτά του στο γήπεδο, ο Οφόε είχε κουραστεί με αποτέλεσμα να προβεί σε αβίαστα λάθη. Σωστή κίνηση από τον Τάκη Λεμονή, με τον Γκιγιόμ Ζιλέ να βοηθά στα τελευταία λεπτά στην κατάκτηση αυτού του σπουδαίου αποτελέσματος.

ΠΑΡΝΤΟ: Ο Κολομβιανός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 79ο λεπτό στη θέση του Μεχντί Καρσελά. Έδωσε πολύτιμες ανάσες, καθώς ο Ολυμπιακός το μόνο που ήθελε ήταν διατηρήσει το μηδέν και το βαθμό από αυτό το ματς. Ο Κολομβιανός έτρεξε, άφησε τον επιθετικό και ανταποκρίθηκε το ίδιο καλά στον ανασταλτικό τομέα.

ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ: Πέρασε στη θέση του Φορτούνη στο 84’. Ασφαλώς και το δείγμα των λεπτών συμμετοχής του είναι μικρό για να κριθεί, αλλά δεν μπορεί να του αναγνωριστεί ότι συμμετείχε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, σε μια χρονική περίοδο που η Μπαρτσελόνα ενέτεινε την πίεσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έβγαλε σέλφι με τον Μέσι την ώρα του αγώνα
Ο οπαδός του Ολυμπιακού που αγκάλιασε τον Μέσι στο κόρνερ
Δυο Ισπανοί φίλαθλοι τραυματισμένοι έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης"
Ο Ολυμπιακός βράβευσε τον Βαλβέρδε
Ολυμπιακός από ατσάλι, 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο
Ταχτσίδης: "Δείξαμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε τα πάντα"
Βαλβέρδε: "Ήρθα να κερδίσω και με χειροκροτούσαν"
Φορτούνης: "Ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα"
Έμεινε στο μηδέν η Μπαρτσελόνα μετά από πέντε χρόνια
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ