CHAMPIONS LEAGUE

Επιστρέφει το Champions League

Επιστρέφει το Champions League

Το Champions League επιστρέφει με τις αναμετρήσεις, Λιόν - ΑΠΟΕΛ και Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα, για την φάση των "16"

Το βράδυ της Τρίτης το Champions League επιστρέφει και κάνει πρεμιέρα για το 2012 με τις αναμετρήσεις, Λιόν - ΑΠΟΕΛ και Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται για τις πρώτες "μάχες" για την φάση των "16", ενώ και στα δύο ζευγάρια φυσικά υπάρχουν μεγάλα φαβορί.

Λιόν - ΑΠΟΕΛ (21:45)

Η Λιόν για 9η συνεχόμενη χρονιά είναι στους "16" της διοργάνωσης, αν και χρειάστηκε η Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην τελευταία αγωνιστική να δεχτεί 7 γκολ για να περάσει.

Από την άλλη, το ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη ομάδα από την Κύπρο που παίξει στους "16", ενώ εκτός έδρας δεν έχασε στον όμιλο και μαζί με τα προκριματικά σε 6 ματς εκτός έχει δεχτεί μόνο 3 γκολ.

Αγωνιστικά, ο Λόβρεν είναι τραυματίας και ο Ουμτιτί αναμένεται να τον αντικαταστήσει στο κέντρο της άμυνας, κάνοντας ντεμπούτο στο CL, ενώ στο ΑΠΟΕΛ ο Αΐλτον έχει επιστρέψει και θα είναι βασικός, οι Πάουλο Ζόρζε και Ολιβέιρα είναι αμφίβολοι, ενώ ο Μαντούκα αν παίξει, μάλλον δεν θα είναι για 90 λεπτά.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Μπακαρί Κονέ, Ουμτιτί, Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Σέλστρεμ, Μπριάν, Μπάστος, Λισάντρο Λόπες, Μπαφετιμπί Γκομίς.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Κακά, Ολιβέιρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης, Τρίτσκοβσκι, Αΐλτον.

Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα (21:45)

Η Λεβερκούζεν αν θέλει να μπει στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2002 θα πρέπει να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Μπαρτσελόνα στις τελευταίες 7 επισκέψεις στην Γερμανία δεν έχει ήττα (4 νίκες, 3 ισοπαλίες), αλλά η τελευταία της ήταν από την Λεβερκούζεν την περίοδο 2001-2002.

Αγωνιστικά, ο Σέρχιο Μπουσκέτς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και ταξίδεψε στην Γερμανία, αλλά πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο.

Η Λεβερκούζεν έχει σημαντικά προβλήματα, καθώς ο Μίχαελ Μπάλακ τραυματίστηκε στην προπόνηση και δεν θα παίξει, όπως και οι επιθετικοί, Ερέν Ντερντιγιόκ και Σίντνεϊ Σαμ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Τσόρλουκα, Σβάαμπ, Μάνουελ Φρίντριχ, Κάντλετς, Ράιναρτς, Κάστρο, Ρόλφες, Σβεν Μπέντερ, Κίσλινγκ, Σέρλε.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Αλέξις Σάντσες, Μέσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη (14/12)

Λιόν - ΑΠΟΕΛ (21:45)

Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα (21:45)

Τετάρτη (15/02)

Ζενίτ - Μπενφίκα (19:00)

Μίλαν - Άρσεναλ (21:45)

Τρίτη (21/02)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ (19:00)

Νάπολι - Τσέλσι (21:45)

Τετάρτη (22/02)

Μαρσέιγ - Ίντερ (21:45)

Βασιλεία - Μπάγερν (21:45)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ