CHAMPIONS LEAGUE

Εφιάλτης το Champions League για τους Άγγλους!

Εφιάλτης το Champions League για τους Άγγλους!
© GRAHAM CHADWICK

Το φετινό Champions League πληγώνει τις αγγλικές ομάδες και ταυτόχρονα τις εκθέτει ανεπανόρθωτα. Διαβάστε για τον μέχρι τώρα απολογισμό τους και τη σύγκριση που έγινε από αγγλικό τηλεοπτικό μέσο με την... ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ.

Οι Άγγλοι φίλαθλοι καμαρώνουν και όχι άδικα για το γεγονός πως διαθέτουν το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη, όμως φέτος δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια εγκωμιαστικά σχόλια και για το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων τους.

Απόδειξη η παρουσία των τεσσάρων εκπροσώπων τους στους ομίλους του Champions League που μέχρι στιγμής είναι αποκαρδιωτική. Στα έξι ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα μετρούν πέντε ήττες (!) και όλες τους έχουν φύγει από το γήπεδο τουλάχιστον μία φορά με κατεβασμένο κεφάλι.

Εφιάλτης το Champions League για τους Άγγλους!
© KEVIN QUIGLEY

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από τη Γιουβέντους (και μάλιστα με ανατροπή), ενώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ηττήθηκαν εκτός έδρας από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους (από Αϊντχόφεν και Ντίναμο Ζάγκρεμπ αντίστοιχα, με σκορ 2-1 σε αμφότερα τα ματς), με την μοναδική χαρά για τους Άγγλους να έρχεται από την Τσέλσι που επιβλήθηκε 4-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το βράδυ της Τρίτης η... πανωλεθρία συνεχίστηκε, καθώς οι δύο Λονδρέζες υπέστησαν οδυνηρές ήττες. Ο Αρσέν Βενγκέρ γνώρισε ίσως την χειρότερη ήττα της καριέρας του στο Champions League με την Άρσεναλ (3-2 ο Ολυμπιακός) ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε την Τσέλσι να χάνει με 2-1 στο "Ντραγκάο" απέναντι στην πρώην ομάδα του, Πόρτο .

Εφιάλτης το Champions League για τους Άγγλους!
© GETTY IMAGES

Οι πέντε ήττες στα πρώτα έξι ματς (απόψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί στο "Old Trafford" τη Βόλφσμπουργκ και η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει στη Γερμανία τη Γκλάντμπαχ) έχουν κάνει αρκετούς στο Νησί να φοβούνται ακόμα και για την απώλεια της 4ης ομάδας τους στο Champions League καθώς μειώθηκε η διαφορά στη βαθμολογία της UEFA από την Ιταλία.

Και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC "όλες οι αγγλικές ομάδες έχουν μαζέψει μέχρι στιγμής όσους βαθμούς και η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ".

Οι πέντε ήττες των αγγλικών ομάδων μέσα από videos

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Άρσεναλ 2-1

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3

Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους 1-2

Αϊντχόφεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Πόρτο - Τσέλσι 2-1

Η μοναδική νίκη αγγλικής ομάδας στο Champions League

Τσέλσι - Μακάμπι Τελ Αβίβ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ