CHAMPIONS LEAGUE

Αρχίζουν οι τελικοί!

Αρχίζουν οι τελικοί!

Ήρθε η ώρα που ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα παιδιά. Προημιτελικά στο Τσάμπιονς Λιγκ και όποιος αντέξει, με τον Αλέξανδρο Λοθάνο να κάνει τις εκτιμήσεις του για τους 8 μονονάχους λίγο πριν την πρώτη σέντρα.

Ο τελικός της 6ης Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου απέχει 57 ημέρες και τέσσερις αγώνες για τις οκτώ μονομάχους που ρίχνονται στα "βαθιά' των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια κόντρα γειτόνων, δύο αναμετρήσεις με καθαρό φαβορί και φιλόδοξο αουτσάιντερ και ένα αντάμωμα παλιών γνώριμων. Προσδεθείτε και μην καπνίζετε. Η πιο ελκυστική πτήση προς τα αστέρια αναχωρεί σε λίγες ώρες! (φωτογραφίες, VIDEOS)

Αρχίζουν οι τελικοί!

Πελατειακές σχέσεις

Η μια (Ρεάλ) είχε την άλλη «πελάτισσα» (Ατλέτικο) για 14 χρόνια, η δεύτερη την έκανε «πελάτισσα» τα τελευταία με μια εμφατική, οδυνηρή (για την ίδια) εξαίρεση: Τον τελικό του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στην τελευταία φάση του αγώνα και η νίκη της Ρεάλ στην παράταση (4-1) χάρισε στην «Βασίλισσα» το δέκατο τρόπαιο και στέρησε από την Ατλέτικο την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Θα έρθει η ρεβάνς; Κάποιοι λένε πως η Ατλέτικο την έχει πάρει μέσω των εγχώριων διοργανώσεων, όπου φέτος μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, με τελευταίο το εντυπωσιακό 4-0 για το πρωτάθλημα. Άλλο Πριμέρα, όμως, άλλο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γουστάρουμε που θα δούμε: Την Ατλέτικο να «δαγκώνει καρωτίδες» για 180 λεπτά και την Ρεάλ να κυκλοφορεί την μπάλα ως άλλη Μπαρτσελόνα επί Πεπ Γκουαρδιόλα. Ματσάρες και οι δύο (λογικά), μάχη μέχρι τέλους, περίσσευμα κλάσης και ποιότητας εκατέρωθεν.

Και θα περάσει: Η Ρεάλ, γιατί δεν μπορεί σε οκτώ ματς μέσα στην ίδια σεζόν να μην νικήσει μια φορά την Ατλέτικο. Και με μια νίκη, βεβαίως, μπορεί να αποκλειστεί, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι είναι «μανούλα» σε τέτοια ματς και φρονούμε πως θα καταφέρει να λυγίσει τον λατρεμένο Ντιέγκο Σιμεόνε, έστω και αν, με περισσή ειλικρίνεια, δήλωσε πως «αποτελεί τιμή, αλλά και πρόβλημα για εμένα να αντιμετωπίζω τον Σιμεόνε».

Αρχίζουν οι τελικοί!

Η «Κυρία» και ο Λεονάρντο

Ποιος θα του το έλεγε του Λεονάρντο Ζαρντίμ, όταν προ διετίας έφευγε αήττητος, αλλά ως αποτυχημένος (;) από τον Ολυμπιακό, ότι θα έφτανε σε προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ με άλλη ομάδα που φοράει ερυθρόλευκα (Μονακό) και θα αντιμετώπιζε την Γιουβέντους; Η ζωή επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις και ο Πορτογάλος, έχοντας κάνει ήδη την υπέρβαση, ετοιμάζεται να αιφνιδιάσει και την «Μεγάλη Κυρία».

Οι «μπιανκονέρι», αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον εγχώριο περίπατό τους, κυνηγούν τον πρώτο ευρωπαϊκό τους τελικό από το 2003 και θα επιδιώξουν να φτάσουν στα ημιτελικά, χωρίς το μεγάλο τους αστέρι. Ο Πολ Πογκμπά είναι τραυματίας, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τον Ζαρντίμ, ο οποίος δήλωσε πως «η Γιουβέντους είναι πιο δυνατή από την Άρσεναλ». Τον πιστεύετε; Όχι ε; Ούτε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Γουστάρουμε που θα δούμε: Την επιστροφή του Αντρέα Πίρλο, ένας από τους παίκτες που ομορφαίνουν όσο λίγοι αυτό το άθλημα, έστω και αν παραπέμπουν σε μια παλαιότερη, πιο ρομαντική εποχή. Και έχουμε απορία να διαπιστώσουμε μέχρι που θα το φτάσει ο Λεονάρντο.

Και θα περάσει: Λογικά, η Γιουβέντους. Λογικά είπαμε; Ναι, και στους «16» λογικά η Άρσεναλ θα περνούσε! Για να δούμε τι θα δούμε.

Αρχίζουν οι τελικοί!

Μεγάλωσες; Απόδειξη Νο2!

Η αντρίκεια πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Τσέλσι, με δέκα παίκτες μέσα στο Λονδίνο, μας έπεισε πως η γαλλική ομάδα αποκτά «μέταλλο» που την φέρνει λίγο πιο κοντά στον μεγάλο στόχο του προέδρου Νασέρ Αλ Κελαϊφί, την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Η Μπαρτσελόνα της τριπλέτας Μέσι - Σουάρες - Νεϊμάρ ορθώνεται επιβλητικά μπροστά στην ομάδα του Λοράν Μπλαν, η οποία συν τοις άλλοις έχει γεμάτο απουσιολόγιο για το πρώτο ματς (Ιμπραΐμοβιτς, Βεράτι, Νταβίντ Λουίζ, Μότα). Και αν της λείπουν παίκτες, της περισσεύει «δίψα» για να πάρει ρεβάνς για τον προ διετίας αποκλεισμό και να βρεθεί στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Γουστάρουμε που θα δούμε: Τον Χαβιέρ Παστόρε να θυμίζει τον Αργεντινό μπαλαδόρο που έβγαλε μάτια στην Παλέρμο και, βεβαίως, τον Μέσι, ο οποίος είναι απόλαυση κάθε φορά που παίρνει την μπάλα στα πόδια. Α, και πως θα τα πάνε ο Νεϊμάρ με τον Λουίς Ενρίκε, μετά την γκρίνια του Βραζιλιάνου που τον έκανε αλλαγή ο «Λούτσο» στο ματς με την Σεβίλλη.

Και θα περάσει: Η Μπαρτσελόνα. Γιατί έχει τον Μέσι. Αυτό.

Αρχίζουν οι τελικοί!

Το «νοσοκομείο» του Πεπ

Ρόμπεν, Ριμπερί, Σβάινσταϊγκερ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπενάτια. Κουραστήκατε να διαβάζετε απόντες; Φανταστείτε, λοιπόν, πως θα νιώθει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ενόψει και του ανταμώματος με τον Τζούλεν Λοπετέγι, άλλοτε συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα και νυν προπονητή της ποιοτικής και ταυτόχρονα σκληροτράχηλης Πόρτο.

Οι «δράκοι» δεν έχουν πλέον Ραμπά Ματζέρ για να ρίξει στο καναβάτσο τους Βαυαρούς με τακουνάκι, όπως στον τελικό του 1987, αλλά διαθέτουν άφθονη άγνοια κινδύνου και το «μέταλλο» που δίνει σε μια ομάδα μια γεμάτη, ευρωπαϊκή τροπαιοθήκη. Όποιος περιμένει έναν υγιεινό περίπατο της Μπάγερν, ας το ξανασκεφτεί λίγο καλύτερα.

Γουστάρουμε που θα δούμε: Τον Ντανίλο σε ματς - πρόκληση για να δικαιώσει την Ρεάλ Μαδρίτης που έδωσε πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Τον υγιή πλέον Τιάγκο Αλκάνταρα να συντονίζει την λειψή ορχήστρα της Μπάγερν και να επιβεβαιώνει πόσο σημαντική απουσία ήταν στα περυσινά παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Και θα περάσει: Η Μπάγερν, αν καταφέρει να διαχειριστεί τις πολλές και σημαντικές απουσίες. Η Πόρτο, πάντως, δεν αστειεύεται.

Η τεσσάρα της Ατλέτικο επί της Ρεάλ στο πρωτάθλημα

Ο μαδριλένικος τελικός της Λισσαβόνας

Το σόου του Ντελ Πιέρο κόντρα στην Μονακό

Η φετινή νίκη της Παρί επί της Μπαρτσελόνα

Η «απάντηση» της Μπάρτσα

Το τακουνάκι του Ματζέρ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ