CHAMPIONS LEAGUE

Αποθέωσε Ντε Χέα ο Μουρίνιο

Manchester United goalkeeper David de Gea, right, gestures to the supporters at the end of the Champions League round of sixteen first leg soccer match between Sevilla FC and Manchester United at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Manchester United goalkeeper David de Gea, right, gestures to the supporters at the end of the Champions League round of sixteen first leg soccer match between Sevilla FC and Manchester United at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, αποθέωσε τον τερματοφύλακά του, Νταβίντ Ντε Χέα, για την εξαιρετική του εμφάνιση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σεβίλλη.

Είναι δεδομένο πως το 0-0 ανάμεσα σε Σεβίλλη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ισπανία αφήνει ανοικτή την πρόκριση στα προημιτελικά τουChampions League ενόψει της ρεβάνς του "Old Trafford"

Ο λόγος που ο Ζοζέ Μουρίνιο παραμένει ''ζωντανός'' στην διοργάνωση ακούει στο όνομα, Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός, κράτησε απαραβίαστη την εστία του στην πίεση της Σεβίλλης, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Κάτι που αναγνωρίζεται από το σύνολο του τύπου σε Αγγλία και Ισπανία. Και πως να μην συμβαίνει όταν και ο ίδιος ο"Special One"το παραδέχεται.

"Όλα θα ξεκαθαρίσουν στοOld Trafford.Οι παίκτες μου έπαιξαν πολύ καλά. Κρατήσαμε την εστία μας απαραβίαστη, αν και κάναμε μερικά λάθη. Ο Ντε Χέα ήταν εκεί όταν τον χρειαζόμασταν", ανέφερε στη συνέντευξη τύπου.

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της ''Daily Express''που αναφέρει "Ο Ζοζέ σώθηκε από τον Ντε Χέα",αλλά και της''Telegraph''. "Ντε Χέα: Ο σωτήρας".

Και αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα στατιστικά των τελευταίων μηνών θα καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο 27χρονος για τους ''κόκκινους διαβόλους''.

Ο Ισπανός κράτησε την αντίπαλη ομάδα μακριά από το γκολ για ένατη φορά στις έντεκα τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ, συνολικά στη σεζόν έχει23 clean sheet.

Η πίεση, μάλιστα, που δέχθηκε η άμυνα του Μουρίνιο αποδεικνύεται και από τις συνολικά 25 τελικές που είχαν οι Ανδαλουσιάνοι στο ματς, με τον Μαδριλένο να κάνει συνολικά εννέα επεμβάσεις. Κάτι που έχει να συμβεί από τον τελικό του 2011 και την ήττα της Γιουνάιτεντ από την Μπαρτσελόνα με 3-1. Τότε, ο μεγάλος, Έντουιν φαν ντερ Σαρ, είχε κάνει ανάλογο αριθμό αποκρούσεων.

Δεκατρία χρόνια είχε να μείνει η Σεβίλλη στο "Ramón Sánchez Pizjuán". σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά τον Σεπτέμβριο του 2005 και την αναμέτρηση χωρίς τέρματα με την Μάιντς για το κύπελλοUEFA.

Αξιοσημείωτο πως οι ''κόκκινοι διάβολοι'' έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα στα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια για τοChampions League.Σε όλα με τερματοφύλακα τον Ντε Χέα. Μένει να φανεί, αν αυτό αποτελεί ''μήνυμα'' εν όψει της ρεβάνς της 13ης Μαρτίου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ